Δείτε πως να αφαιρέσετε την Οδοντική Πλάκα μέσα σε 5 Λεπτά, φυσικά, χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο!!!

Η πλάκα είναι ένα συνηθισμένο ζήτημα αισθητικής, τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες. Είναι μια κολλώδης “ταινία” που συσσωρεύεται στα δόντια σας και περιέχει βακτηρίδια που αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των ούλων και κακοσμία του στόματος.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αποτρέψετε τον σχηματισμό πλάκας στα δόντια σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να αποτρέψετε ή να μειώσετε τη συσσώρευση πλάκας.

Λόγω της νικοτίνης, η πλάκα στους καπνιστές είναι σκούρο κίτρινο και το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που πίνουν καφέ. Αν και φαίνεται ακίνδυνη, στην πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών, ακόμη και απώλειά τους!

Η συμβατική οδοντιατρική διαδικασία για την αφαίρεση της πλάκας είναι προσιτή, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι την αποφεύγουν απλά επειδή χρειάζεται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ή δεν θέλουν να πάνε στον οδοντίατρο.

Λύση #1

Υλικά:

  • ½ λίτρο νερό
  • 60g αλεύρι από καρύδια

Οδηγίες:
Ανακατέψτε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν βράση. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Θα πρέπει να βγάλετε μια πάστα που να μοιάζει με οδοντόπαστα. Χρησιμοποιήστε την για να βουρτσίζετε τα δόντια σας για 5 λεπτά δύο φορές το μήνα.

Λύση #2

Υλικά:

  • αλεύρι από ηλιανθόσπορους
  • χυμό λάιμ
  • ½ λίτρο νερό

Οδηγίες:
Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο για να ανακατέψετε τα υλικά στη συνέχεια αφήστε τα να πάρουν βράση. Σιγοβράστε για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά. Χρησιμοποιήστε το μείγμα να βουρτσίζετε τα δόντια σας για 5 λεπτά δύο φορές το μήνα.

Η σωστή και τακτική στοματική υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας για τη στοματική υγεία σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγιεινή των δοντιών σας σε ένα βέλτιστο επίπεδο.

  • Ποτέ μην παραλείπετε, ούτε για μία μέρα, να βουρτσίζετε τα δόντια σας: στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να τα βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα ή τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  • Βουρτσίζετε για τουλάχιστον 2 λεπτά.
  • Πάντα να επιλέγετε μία ήπια οδοντόκρεμα, καθώς τα περισσότερα συμβατικά προϊόντα περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες που καταστρέφτουν το pH στο στόμα σας.
  • Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, για να αφαιρέσετε υπολείμματα τροφίμων που παραμένουν κολλημένα ανάμεσα στα δόντια.
  • Χρησιμοποιήστε τακτικά στοματικό διάλυμα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε θαλασσινό νερό και κανονικό νερό σε αναλογία 1:2.

Credits: Healthy Food Team

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας