Φαλάφελ

Συστατικά
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
4 – 6 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. κόλιαντρο
1 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια.
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Tip
Υπέροχος κεφτές από ρεβύθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…!

(via)

Related posts

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025