Ένα Θαύμα της Μηχανικής που θα σας Κόψει την Ανάσα: Αυτή είναι η Γέφυρα στην Ολλανδία που Αψηφά τους Νόμους της Φυσικής!

Υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά πράγματα στον κόσμο που μερικές φορές δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοδούμε. Γοητευτήκαμε όμως με την ευφυΐα αυτής της κατασκευής και θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία αυτής της γέφυρας.

Το 2002, ο κόσμος θαύμασε το Veluwemeer Υδραγωγείο – ένα αριστούργημα από τους καλύτερους μηχανικούς του κόσμου – που συνέδεε την ηπειρωτική χώρα της Ολλανδίας με το Φλέβολαντ, ένα τεχνητό νησί.

Διάφορες ιδέες είχαν συζητηθεί, μεταξύ των οποίων ένα υποθαλάσσιο τούνελ και μια συνηθισμένη γέφυρα. Αλλά αυτά τα έργα ήταν πάρα πολύ ακριβά και θα είχαν πάρει πολύ περισσότερο χρόνο. Η βασική ιδέα ήταν, τόσο η κίνηση στο δρόμο όσο και το νερό να κινούνται ανεμπόδιστα, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση ή πορθμεία.

Τελικά, κατέληξαν σε κάτι απίστευτο: μια υπόγεια γέφυρα! Φυσικά δεν ξέχασαν τους πεζούς, δημιουργώντας ειδικά πεζοδρόμια δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο.

Σήμερα, περισσότερα από 28.000 αυτοκίνητα διασχίζουν τη γέφυρα και τα σκάφη ταξιδεύουν ήρεμα από πάνω τους.

Credits: Bright Side

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση