Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Οι Μακεδόνες «σφυροκοπούν» τον Τσίπρα: Υπό «πολιορκία» τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήψεις σε 55 σχολεία

Ειδήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
by Newsroom 24.01.2019 20:17
Newsroom 24.01.2019 20:17
0

Αργά το βράδυ αναμένεται η ψηφοφορία στη Βουλή, που καθώς φαίνεται θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών και θα ονομάσει «Βόρεια Μακεδονία» το γειτονικό κράτος.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είναι σίγουρος, ότι τουλάχιστον 152 βουλευτές θα την υπερψηφίσουν.

Με βάση τους υπολογισμούς, και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται εκτός απροόπτου να συγκεντρώσει από 152 έως και 154 «ναι». Το άθροισμα βγαίνει από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συν τις ψήφους της Ελενας Κουντουρά, του Θανάση Παπαχριστόπουλου, των προερχόμενων από το Ποτάμι Σπύρου Δανέλλη και Σπύρου Λυκούδη, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιώργου Μαυρωτά. Με τις ψήφους αυτές, αισίως φθάνουμε τις 152.

Αν σε αυτές προστεθεί και η ψήφος της κ. Παπακώστα και του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη που διαγράφηκε όταν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η Συμφωνία θα περάσει με 154 «Ναι».

Όμως οι Έλληνες βρίσκονται στις επάλξεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/1/2019) το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητές αλλά και αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι μαθητές θυροκόλλησαν ψήφισμα της μαθητικής νεολαίας Λάρισας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στα γραφεία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το επέδωσαν και στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τάχο.

MΠΛΟΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

Ένταση στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, λίγες ώρες πριν την έναρξη του νέου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Στον αποκλεισμού του τελωνείου των Ευζώνων τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο προχώρησαν πριν από λίγο οι αγρότες που βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το τελωνείο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Δοϊράνης.

Την ίδια στιγμή, περίπου 80 αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό Λευκώνα, λίγο έξω από την πόλη των Σερρών, οι οποίοι προχώρησαν στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών του Λευκώνα.

Για το ίδιο περιστατικό το τοπικό ιστολόγιο serraikanea αναφέρει: Μία… έκπληξη περίμενε τους αγρότες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη διασταύρωση του Σιδηροκάστρου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες, εμποδίζοντας την διέλευσή τους και παρά τις διαβεβαιώσεις τους πως δεν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων, δεν τους επετράπη να προχωρήσουν.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συνολικά 55 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία τελούν σήμερα υπό κατάληψη, ως έκφραση διαμαρτυρίας ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, που έχουν στείλει οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας στην Κεντρική Περιφερειακή Διεύθυνση, τα περισσότερα σχολεία υπό κατάληψη -γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια- είναι στην Πέλλα (22 σε σύνολο 49 σχολικών μονάδων).

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, υπό κατάληψη τελούν 11 σχολεία -δέκα στη δυτική και ένα στην ανατολική- ενώ το ίδιο ισχύει για τρία σχολεία στη Χαλκιδική, τέσσερα στο Κιλκίς και πέντε στην Πιερία.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Θωμάς Μπαχαράκης, διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξαν αναφορές συλλόγων γονέων ή διευθυντών, που να υπονοούν πως οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι καθοδηγούμενες ή υποκινούμενες από εξωσχολικούς παράγοντες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη στην Αριδαία πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής, χθες το απόγευμα.

Μέτα από κάλεσμα μέσω διαδικτύου, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο του κ. Σηφάκη, φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία και την πορεία οχημάτων στην πόλη, από το pella-in.blogspot.gr:

ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ

Πέραν των δημόσιων δηλώσεων στήριξης, η σημασία που δίνουν στη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ γίνεται φανερή και από την υπερδραστηριοποίηση των πρεσβειών. Η παρουσία τους, που στη μεταπολιτευτική περίοδο περιοριζόταν στις τυπικές διπλωματικές εκδηλώσεις, φαίνεται πως πλέον έχει πολυεπίπεδη στόχευση.

Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για αλλαγή του στάτους της ίδιας της χώρας τα τελευταία χρόνια, η οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση και, κατά κάποιον τρόπο, ευνόησε τις παρεμβατικές κινήσεις. Το τελευταίο διάστημα, με φόντο τη λύση του Μακεδονικού, οι πρεσβείες των μεγάλων δυτικών χωρών, και ειδικά των ΗΠΑ και της Γερμανίας, έχουν σηκώσει το βάρος της προβολής των δυτικών θέσεων όσον αφορά τη συμφωνία.

Αντανακλούν, υπό μια έννοια, την πίεση που ασκείται στην ελληνική πλευρά για την κύρωση της συμφωνίας, που θα αναδιαμορφώσει το γεωστρατηγικό σκηνικό στα Δυτικά Βαλκάνια. Δημιουργούν, όμως, και αντιδράσεις για τη στάση τους τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, καθώς, όσον αφορά ειδικά το διακύβευμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την αντιπολίτευση μιλούν για οσμή παρέμβασης στα ελληνικά πράγματα.
Με πολιτικούς αρχηγούς

Οπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», η συνάντηση του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ και του Σταύρου Θεοδωράκη, μεσούσης της κυβερνητικής κρίσης που κατέληξε στην αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, έγινε με αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση που προτίθεται να κρατήσει ο επικεφαλής του Ποταμιού. Το ραντεβού στην πρεσβευτική κατοικία συνέπεσε με τη μεγαλύτερη ενδοκυβερνητική κρίση επί Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε ως αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Παρότι η δική τους συνάντηση ήταν η πιο πρόσφατη, ο Θεοδωράκης δεν ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης που συναντήθηκε με τον αμερικανό πρεσβευτή. Από την υπογραφή της συμφωνίας και έπειτα, ο Πάιατ έχει κατά καιρούς συναντηθεί με τους περισσότερους, προσπαθώντας να κάνει σαφή την αμερικάνικη θέση για γρήγορη επίλυση. Ο Βασίλης Λεβέντης, μάλιστα, από το βήμα της Βουλής μίλησε για φορτική πίεση που του ασκήθηκε για να ψηφίσει θετικά στις Πρέσπες τόσο από τον Πάιατ όσο και από τον πρεσβευτή της Γερμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση με τον γερμανό πρεσβευτή έγινε πριν από έναν μήνα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Θρήνος στον ΣΥΡΙΖΑ

    11.01.2026 23:51
  • Στο πλευρό της Καρυστιανού ο πιο πλούσιος Έλληνας βουλευτής – Αυτός είναι

    11.01.2026 23:45
  • Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

    11.01.2026 22:45
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

    11.01.2026 22:38
  • Θρήνος σε παιδικό πάρτι, αντί για γενέθλια κάνουν κηδεία: Νεκpά 2 αδερφάκια, στο νοσοκομείο τα άλλα 13 παιδιά

    11.01.2026 21:57
  • Αεροπορική τραγωδία: Έξι νεκροί από πτώση αεροσκάφους – Γνωστός τραγουδιστής ανάμεσα στα θύματα

    11.01.2026 21:26
  • Ιράν: Στους 538 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών

    11.01.2026 20:52
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    11.01.2026 20:47
  • Γεμίζουν τα Νοσοκομεία: Αυτά είναι τα 2 χαρακτηριστικά πρώτα – πρώτα συμπτώματα που κανείς δεν δίνει σημασία αλλά «φωνάζουν» ότι κόλλησες Γρίπη Α

    11.01.2026 20:35
  • Προσοχή: Ανακαλείται ταχίνι με επικίνδυνο παθογόνο – Μην το καταναλώσετε

    11.01.2026 20:30

Δημοφιλή

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

12.01.2026 23:14

Έκτακτo από Πάτρα: Μόλις μαθεύτnκε για την Λόρα, με ποιον συναντήθηκε

12.01.2026 22:53

Γεωργία Κρητικού: Πώς είναι 5 μήνες μετά τον θάνατο της κόρης της,...

12.01.2026 22:20

Ματέο Παντζόπουλος – Ελένη Μενεγάκη : Μόλις μαθεύτηκε

12.01.2026 21:56

ΑΝΕΙΠΩΠΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here