Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Ποιες τροφές που έχουν περισσέψει σε αδυνατίζουν την επόμενη μέρα (και όχι μόνο);

Γαστρονομία
HEALTH TIPSΔΙΑΤΡΟΦΗΤΡΟΦΙΜΑΦΑΓΗΤΟ
by Newsroom 22.06.2015 22:00
Newsroom 22.06.2015 22:00
0

Από το ρύζι της προηγούμενης ημέρας μέχρι τα κρύα ζυμαρικά, σκέψου ξανά αν θα πρέπει να πετάξεις το φαγητό που περίσσεψε ή αν θα πρέπει να το προτιμήσεις και την επόμενη ημέρα, αφού όπως φαίνεται αυτές οι τροφές θα σε αδυνατίσουν.

Οι επιστήμονες προσυπογράφουν πως τα πιάτα της προηγούμενης ημέρας έχουν οφέλη και στην υγεία και στη διατροφή σου, εξαιτίας των χημικών ενώσεων που γίνονται όταν το φαγητό μείνει μαγειρεμένο μια νύχτα.

Το κρύο ρύζι σε βοηθά να μείνεις αδύνατη

18

Το ρύζι που έχει μείνει να παγώσει ένα βράδυ, περιέχει 60% λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το φρεσκομαγειρεμένο, πέφτοντας από τις 130 ανά 100 γραμμάρια στις 52 θερμίδες.

Όμως, πρέπει να το μαγειρέψεις με το σωστό τρόπο για να έχεις το αδυνατιστικό αποτέλεσμα που επιθυμείς σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην την Αμερικάνικη Chemical Society. Όταν το νερό βράσει, προτού ρίξεις το ρύζι, ανακάτεψε λίγο λάδι καρύδας, περίπου σε ποσοστό 3% της ποσότητας ρυζιού που θα χρησιμοποιήσεις. Μαγείρεψε το ρύζι, άφησε το στο ψυγείο 12 ώρες.

Αν φας αμέσως το μαγειρεμένο ρύζι, το άμυλο που αυτό περιέχει μετατρέπεται σε γλυκόζη και το σώμα το αποθηκεύει ως λίπος αν δεν το κάψεις άμεσα. Αντίθετα, όταν το ρύζι είναι κρύο, το άμυλο, μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει.

Το λάδι καρύδας από τη μεριά του, αποτρέπει το ρύζι να κολλήσει και βοηθά να δημιουργηθεί περισσότερο ανθεκτικό άμυλο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις θερμίδες του ρυζιού. Aλλά, o ειδικός διατροφής δρ. Sam Christie εξηγεί πως το λάδι βοηθά το ρύζι να μαγειρευτεί ακόμα πιο αργά και σταθερά.

Πρόσεξε βέβαια μην το παρακάνεις όταν ζεστάνεις το ρύζι την επόμενη ημέρα αφού κάποια βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στη διαδικασία βρασμού και καθώς το ρύζι παγώνει, να σε αρρωστήσουν όταν το καταναλώσεις. Για να αποφύγεις τη δηλητηρίαση, μαγείρεψε μικρές ποσότητες ρυζιού και αποθήκευσέ τες αμέσως στο ψυγείο. Ποιές άλλες τροφές που έχουν περισσέψει αξίζει να προτιμήσεις;

Το κάρυ κάνει καλό στο κόκκινο κρέας

13

Ακόμα και το κάρυ, είναι καλύτερο αφού μαγειρευτεί και το αφήσεις να το καταναλώσεις την επόμενη ημέρα. Το κάρυ την επόμενη ημέρα είναι πιο εύκολο στην πέψη και περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αν αφήσεις το μαγειρεμένο κρέας με κάρυ στο ψυγείο, οι ζωικές πρωτεΐνες γίνονται πιο μαλακές.

Αν για παράδειγμα παλεύεις να καταναλώσεις κόκκινο κρέας γιατί είναι σκληρό, ρίξε κάρυ, μαγείρεψέ το και άφησέ το στο ψυγείο.

Οι πατάτες γίνονται φιλικές προς το έντερό σου

14

Σε βρετανική έρευνα του 1992, βρέθηκε πως οι μαγειρεμένες πατάτες περιέχουν 7% ανθεκτικού αμύλου. Όταν οι πατάτες κρύωσαν το ανθεκτικό άμυλο έφτασε το 13%.

Σε ξεχωριστή έρευνα φανερώθηκε πως αυτή η μορφή αμύλου έχει τα ίδια οφέλη με τις φυτικές ίνες και προστατεύει τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο του εντέρου ενώ ταυτόχρονα νιώθεις πληρότητα για μεγαλύτερη ώρα και μειώνεται και το λίπος που τελικά αποθηκεύεται στο σώμα.

Όταν οι πατάτες παγώσουν, το άμυλο διαστέλλεται και κρυσταλλώνει. Όταν το άμυλο καταναλωθεί, δρα όπως οι φυτικές ίνες για το πεπτικό σύστημα.

Μια ακόμα σπουδαία πτυχή του ανθεκτικού αμύλου είναι ότι δεν μπορεί να διασπαστεί βοηθώντας το φαγητό να προχωρήσει μέσα στο έντερο αποτρέποντας την δυσκοιλιότητα.

Τα ζυμαρικά που αδυνατίζουν

15

Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά που έχουν παγώσει, αντιδρούν σαν φαγητό πλούσιο σε φυτικές ίνες σε αντίθεση με τα φρέσκα ζυμαρικά και σε έρευνα που έγινε φαίνεται πως με τον τρόπο αυτό το σάκχαρο στο αίμα σου αυξάνεται μόνο στο μισή ποσότητα σε σχέση με το να κατανάλωσες φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσες να αποφύγεις τα έξτρα κιλά και την εμφάνιση διαβήτη.

Τα φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά υδατάνθρακες ποτ διασπώνται σε σάκχαρα.
Τα ζυμαρικά που έχουν παγώσει και έχουν ξαναζεσταθεί, γίνονται ανθεκτικά και όταν διασπώνται απελευθερώνουν λιγότερη γλυκόζη.

Ακόμα και η σάλτσα στα μαγειρεμένα ζυμαρικά που έχουν παγώσει θα δράσει υπέρ σου. Για παράδειγμα, οι μαγειρεμένες ντομάτες που θα κάνεις σάλτσα, είναι καλύτερες σε σχέση με τις ωμές αφού απελευθερώνουν την αντιοξειδωτική λυκοπένιο που μας προστατεύει κόντρα σε ασθένειες της καρδιάς.

Μην τοποθετείς μεγάλες ποσότητες ζεστού μαγειρεμένου φαγητού στο ψυγείο γιατί θα ανεβάσεις την μέση θερμοκρασία του, δίνοντας χώρο σε βακτήρια να πολλαπλασιαστούν. Η σαλμονέλα και το Ε-coli δεν θα μεγαλώσουν σε θερμοκρασίες κάτω από 8 βαθμούς Κελσίου.

Σούπα με βοδινό για ωραία επιδερμίδα

16

Ο ζωμός βοδινού είναι σπουδαίος, ωραίος σε γεύση και με λίγες θερμίδες. Ταυτόχρονα, η σούπα με ζωμό βοδινού φαίνεται να περιέχει στοιχεία που βοηθούν την επιδερμίδα σου να λάμψει. Ο ζωμός που γίνεται από κόκαλα κρέατος (αρνί, βοδινό ή κοτόπουλο) πρέπει να μαγειρεύεται με νερό και λίγο ξύδι Το κολλαγόνο από τα κόκαλα διασπάται σε ζελατίνη η οποία αφομοιώνεται από την επιδερμίδα μετά την πέψη.

Ο ζωμός πρέπει να μαγειρευτεί πολλές ώρες. Οι θρεπτικές ουσίες όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο γίνονται επίσης εύκολες στο να αφομοιωθούν. Ο ζωμός θεωρείται ότι έχει οφέλη για τα οστά, τα δόντια, τα νύχια και τα μαλλιά.

Το ώριμο τυρί εύκολα χωνεύεται

17

Καθώς το ρύζι ωριμάζει, η ποσότητα λακτόζης που περιέχει μειώνεται. Περίπου 5% του πληθυσμού είναι μη ανεκτό στη λακτόζη και για τους υπόλοιπους που είμαστε ανεκτικοί, το τυρί μπορεί να μας φουσκώσει ή να μας προκαλέσει ακόμα και διάρροια.

Τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για να γίνει η ζύμωση στο τυρί, καθώς περνά ο καιρός διασπούν τη λακτόζη και δημιουργούν λακτικό οξύ, με αποτέλεσμα να μπορείς να αφομοιώσεις καλύτερα το τυρί που καταναλώνεις. Βέβαια, πρόσεξε μην το παρακάνεις. Ένα τυρί που δείχνει αηδιαστικό ή μυρίζει άσχημα μπορεί να είναι κακό για την υγεία σου. Καλύτερα να προτιμήσεις ένα ώριμο τσένταρ.

[via]

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • «Λουκέτο» σε καταστήματα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων – βρέθηκαν Ποντίκι και έντομο σε πιάτα

    16.11.2025 18:30
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

    02.11.2025 19:09
  • Μεγάλη Προσοχή: Σε ελληνικά ράφια μολυσμένο ρύζι με καρκινογόνα μηχανέλαια

    26.10.2025 23:25
  • Συναγερμός στην Ευρώπη: Προειδοποίηση για Ελληνικό Κοτόπουλο μολυσμένο με σαλμονέλα

    19.10.2025 18:59
  • Ανακαλείται ρύζι – Είναι μολυσμένο με φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα

    16.08.2025 21:20
  • ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ: Διαλύει τα άλατα και τη βρωμιά από το μηχάνημα και τον σωλήνα, που τα ρούχα μυρίζουν ξανά φρεσκάδα και καθαριότητα!

    23.11.2024 19:41
  • Μαρία Μπακοδήμου: Έκανε δίαιτα αλλά δεν αδυνάτιζε, έκοψε 1 φαγητό που τρώμε όλοι και έχασε 10 κιλά

    27.08.2024 15:54
  • «Έκοψα μαχαίρι αυτές τις τροφές»: Η διατροφή της Ιωάννα Τούνη & κι απέκτησε κορμί «κολώνα» σε μία εβδομάδα

    01.08.2024 17:48
  • Δεν τρώει για βράδυ και έχει ένα μυστικό στη διατροφή της: Αυτά τρώει η Τάμτα και δε βάζει γραμμάριο στα 43 της

    26.07.2024 17:12
  • Ανανεωμένη και με κορμάρα: Η Βάσω Λασκαράκη αποκαλύπτει το μυστικό της άψογης σιλουέτας της

    14.07.2024 17:50

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

05.12.2025 14:23

Αν πάτε να βγάλετε λεφτά και δείτε αυτό στο ΑΤΜ, φύγετε όσο...

05.12.2025 14:06

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα...

05.12.2025 13:44

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ…

05.12.2025 13:19

Είναι οι αγαπημένοι του… Θεού, τα ευνοεί το σύμπαν: Τα 2 ζώδια...

05.12.2025 13:02

«Αν σου πω τιμή θα τρελαθείς! Νομίζεις μου το χάρισαν!»: Ο Γκοτσόπουλος...

05.12.2025 12:39

Γρίπη: Μεγάλη ανησυχεία για τον συνδυασμό Covid – RSV – Τι να...

05.12.2025 11:45

Τραγωδία: Αγαπημένο Ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι του

05.12.2025 11:41

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: Πού δεν περνάει τίποτα αυτή τη στιγμή! Η λίστα με...

05.12.2025 11:19

Γιατί στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια – Η απάντηση της εκκλησίας

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

05.12.2025 10:02

Αuτά τα 3 Zώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα...

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here