Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Το Πιο Εύκολο Mac And Cheese Στο Σπίτι – Με Κοφτό Μακαρονάκι Και 4 Τυριά Στο Φούρνο

Γαστρονομία
by efi f 28.06.2022 13:57
efi f 28.06.2022 13:57
0

Η πιο εύκολη συνταγή για Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά της αρεσκείας σας, πλούσια σε υφές και γεύση. Και μετά από το δείπνο σας, δοκιμάστε την πιο τέλεια σοκολατόπιτα χωρίς ζαχαρη και γλουτένη.

Η συνταγή για το πιο εύκολο Mac and cheese
Υλικά

Για την κρούστα

2 φέτ. ψωμί του τοστ
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τα ζυμαρικά

Λίγο αλάτι
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι

Για τη σάλτσα 4 τυριά

2 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψί
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ½ κουταλιες αλεύρι
3 φλ. γάλα
1 φλ. νερό
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. κασέρι
1 φλ. κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Η εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος (τετράγωνο ή οβάλ μικρό πυρέξ).
Τρίβουμε το ψωμί σε ψίχουλα στο μπλέντερ.
Το βάζουμε σε μπολ.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε να βραχούν τα ψίχουλα.
Για τη σάλτσα 4 τυριά

Για την σάλτσα 4 τυριά με τα αμερικάνικα μακαρόνια φούρνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά κίτρινα της επιλογής σας, που λιώνουν και δίνουν μαστιχωτή υφή στα ζυμαρικά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 4 με 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Κρατάμε 2 κουταλιές από το κάθε τυρί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά στην κρεμά.
Ανακατεύουμε, τρίβουμε μοσχοκάρυδο κι αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία.
Στραγγίζουμε καλά για τα μακαρόνια φούρνου και τα ρίχνουμε στη σάλτσα τυριών. Ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε τα τυριά που κρατήσαμε.
Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα.
Ψήνουμε τα Mac and cheese σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η κρούστα.
Πηγή: argiro.gr

Σπιτικά ζυμαρικά χωρίς αυγό
Υλικά Συνταγής
Για τα ζυμαρικά
500 γραμ. αλεύρι
1κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
250 γραμ. νερό
Για τη σάλτσα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο σπασμένες
1 μελιτζάνα
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
Για το σερβίρισμα
λίγο φρέσκο βασιλικό
τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Για τα φρέσκα ζυμαρικά χωρίς αυγά, διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό, και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (όχι όλο με μιας, κρατάμε λίγο ) ανακατεύοντας με κουτάλα. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την δουλεύουμε με τα χέρια να γίνει ελαστική κι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί το λιγότερο για 30′, ώστε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης που θα κρατάει το ζυμάρι μας και δεν θα συρρικνώνεται το φύλλο στο άνοιγμα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε λεπτά φύλλα με τον πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο. Αφήνουμε τα φύλλα απλωτά να στεγνώσουν για 15′, ανάλογα με την υγρασία του χώρου.

Κόβουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει.

ΜΑΛΤΑΛΙΑΤΙ: κόβουμε το φύλλο με μαχαίρι σε ακανόνιστα κομμάτια σαν μικρά λαζάνια σε μέγεθος μπουκιάς. Τα αφήνουμε σε ξύλο κοπής, πασπαλίζουμε με αλεύρι κι αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν.
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ: τυλίγουμε το φύλλο σε σφιχτό ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές ή χοντρές φέτες. Ξετυλίγουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε σε αλευρωμένο ξύλο κοπής πασπαλισμένες με αλεύρι για να στεγνώσουν.
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ: διπλώνουμε το φύλλο 4-6 φορές ανάλογα πόση διάμετρο έχει και κόβουμε λωρίδες λεπτές κάθετα κι έπειτα οριζόντια σχηματίζοντας μικρά μικρά τετραγωνάκια.
ΛΑΖΑΝΙΑ: κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι κομμάτια σε σχήμα λαζανιού 10χ 20 εκ.
ΦΑΡΦΑΛΕ: κόβουμε με ροδάκι ζύμης το φύλλο σε μακρόστενα κομμάτια με μήκος περίπου 3-4 εκ. Τσιμπάμε το κέντρο να σχηματίσουμε φιόγκο.
ΓΕΜΙΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ: τορτελίνια, μάντι, ραβιόλια ,κλπ. Ανοίγουμε το φύλλο και ακουμπάμε τη γέμιση σε απόσταση ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε. Με πινέλο βρέχουμε τα κενά. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Πιάνουμε ένα ένα γεμιστό ζυμαρικό στο χέρι και αφαιρούμε προσεκτικά τον αέρα πιέζοντας το γύρω γύρω.
Όλα τα ζυμαρικά, με αυγό ή χωρίς, τα αφήνουμε σε ξύλινη επιφάνεια ή σε πετσέτες κουζίνας καλά αλευρωμένα και πασπαλισμένα με αλεύρι.

Βράσιμο ζυμαρικών
Βράζουμε το νερό με αλάτι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 3′. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Αμέσως τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα ζυμαρικά πρέπει να σερβίρονται όσο ακόμα είναι ζεστά.

Σάλτσα λαχανικών με ντομάτα και βότανα
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά όσο πιο μικρά μπορούμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και όλα τα λαχανικά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6′ και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις σπάμε με κουτάλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα λαχανικά και συνεχίζουμε για 15′ το σιγανό βράσιμο. Τέλος προσθέτουμε ζάχαρη και πιπέρι.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

04.12.2025 16:29

ΣΟΚ τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες

04.12.2025 15:46

Άγγελος Λάτσιος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Ναυτικό – «3 μέρες στο...

04.12.2025 15:31

EKTAKTH ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – Σoκ τι ανακοίνωσε

04.12.2025 15:14

Την δηλητηρίασε με χλωροφόρμιο: Η αληθινή ιστορία της 15χρονης Στέφι – Βρέθηκε...

04.12.2025 14:44

Αδιανόητο το ποσό: Τόσο κοστίζει η “απλή” τσάντα που κρατούσε η Μενεγάκη...

04.12.2025 14:24

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΟΝΑΚΗ

04.12.2025 13:25

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΗΧΗΣΕ ΤΟ 112

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here