Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Όσα οι σεφ δε θέλεις να ξέρουν: Οι μυστικές συμβουλές για σωστό μαρινάρισμα και ζουμερό κρέας

Γαστρονομία
TIPSΚΡΕΑΣΜΑΡΙΝΑΔΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
by efi f 15.02.2023 23:01
efi f 15.02.2023 23:01
0

Λίγο πριν ξεκινήσει η Τσικνοπέμπτη, κι εσύ είσαι ήδη έτοιμη για το πλούσιο τραπέζι με ζουμερά και λαχταριστά κρέατα που θα απολαύσεις με την οικογένεια και τους κολλητούς σου.

Η τσικνοπέμπτη, σύμφωνα με την ιστορία, πρόκειται για την δεύτερη Πέμπτη της Σαρακοστής που βρίσκεται 11 ημέρες μακριά από την Καθαρά Δευτέρα. Κι αν δεν νηστεύεις είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσεις πιστά το έθιμο που θέλει να τσικνίσεις aka να δημιουργήσεις τα πιο λαχταριστά κρεατικά.

Υπάρχουν μερικά tips, που σίγουρα δεν γνωρίζεις, αλλά εμείς είμαστε εδώ, για να σου δώσουμε τις καλύτερες συμβούλες!

Τσικνοπέμπτη: Η σωστή μαρινάδα

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι σκοπός της μαρινάδας είναι να μαλακώσει το κρέας και να αποκτήσει μοναδική γεύση. Χάρη στα μπαχαρικά που χρησιμοποιείς για να το μαρινάρεις μπορεί να αποκτήσει έντονη, ανάλαφρη ή ακόμη και εξωτική. Αν αγαπάς και προτιμάς το κόκκινο κρέας θα χρειαστεί να προσθέσεις στην μαρινάδα, εκτός από τα απαραίτητα μπαχαρικά και κόκκινο κρασί.

Αρχικά πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στη στεγνή και την υγρή μαρινάδα. Η στεγνή περιέχει μπαχαρικά όπως πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, ή κάρυ και μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι. Στην υγρή πρέπει να βάλεις το κρέας σε ένα σκεύος με κρασί μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Αν έχεις σκοπό να ψήσεις λευκό κρέας όπως το κοτόπουλο ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος και συνοδεύεται από μουστάρδα, γενναία δόση ελαιόλαδου και ρίγανη. Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση αντικαθιστάς το χυμό λεμονιού με εκείνον του πορτοκαλιού και προσθέτεις σκόρδο και δεντρολίβανο.

Για το πιο σκληρό κρέας ακολουθείς την εξής διαδικασία: Μέσα σε ένα μπολ θα ρίξεις μέλι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και ξύδι. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις το κρέας να μαλακώσει και να πάρει μια τέλεια γεύση.

Για εξωτική πινελιά μαρινάρεις το κρέας σε ρούμι με χυμό από lime και μερικά κομμάτια τζίντζερ και εστραγκόν. Θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα

Κι αν αγαπάς τα λαχανικά υπάρχει τρόπος να χαρίσεις στο κρέας τη θρεπτική τους αξία αλλά και γεύση. Το μαρινάρεις με κρεμμύδι και πολύχρωμες πιπεριές

Μην πετάξεις τη μαρινάδα μιας και μπορείς να αλείφεις το κρέας με αυτή κατά τη διάρκεια το ψησίματος.

Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: Αλατίζεις το κρέας τη στιγμή ακριβώς που το βγάζεις από τη μαρινάδα και λίγο πριν το ψήσεις. Αν θέλεις το κρέας να έχει έντονη γεύση θα πρέπει να μείνει στη μαρινάδα και μέσα στο ψυγείο για 24 τουλάχιστον ώρες διαφορετικά και για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα 2-3 ώρες είναι αρκετές.

Τσικνοπέμπτη: Tips για ζουμερό κρέας

Προκειμένου να παραμείνει το κρέας ζουμερό το ψήνεις σε δυνατή φωτιά. Είναι ο μοναδικός τρόπος να κρατήσει τα υγρά του και να αποκτήσει την απαραίτητη κρούστα.

Προσοχή στη λεπτομέρεια με το αλάτι το οποίο ρίχνεις στο κρέας μερικά δευτερόλεπτα πριν το βάλεις στη σχάρα κι αυτό επειδή έχει την ιδιότητα να στεγνώνει το κρέας και να μην επιτρέπει το σωστό ψήσιμο.

Το πάχος του κρέατος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αν είναι χτυπημένο και πολύ λεπτό μετά το ψήσιμο είναι στεγνό και σκληρό.

Λεμόνι και ξίδι: Αποφεύγεις την υπερβολική ποσότητα στη μαρινάδα. Και τα δύο καθιστούν το κρέας σκληρό.
το πολύ λεμόνι εξαφανίζει κάθε γεύση κρέατος.

Καλό είναι αν έχεις επιλέξεις μεγάλα κομμάτια κρέατος και τα ψήσεις στο φούρνο καλό είναι να τα τυλίξεις σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και να τα αφήσεις στους 200 βαθμούς για μιάμισι περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Τι πήγε σχεδόν να αγγίξει η κόρη μου και θα μπορούσε να της κοστίσει τη ζωή: Μην αγνοείτε ποτέ αυτό το σημάδι στη φύση.

    16.10.2025 18:35
  • Γνωστός Τικτοκερ αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα τυχερά παιχνίδια – Δεν θα το πιστεύετε τι κανουν

    27.05.2024 00:15
  • Τσıκνοπέμπτη: Από που προέρχεται η λέξη, τι σuμβολίζει – Γιατί πρέπει να είναι Πέμπτη και όχι κάποια άλλη μέρα της Εβδομάδας

    07.03.2024 19:11
  • Βίγκαν σουβλάκια σήμερα: Η Εριέττα Κούρκουλου στο πιο γλυκό βίντεο με τον γιο της να χαϊδεύουν μια αγελάδα

    07.03.2024 14:42
  • Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας: Η απόλυτη μαρινάδα για το κοτόπουλο με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι – Η μυστική συνταγή των σεφ

    26.04.2023 21:56
  • Κίνηση αλληλεγγύης: στη Θεσσαλονίκη: Ο Κουπελόγλου πρόσφερε κρέας και λάδι σε 200 άπορες οικογένειες

    10.04.2023 16:22
  • Μαθήματα ζωής από έναν 80χρονο: Τι να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας για να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι

    04.04.2023 10:07
  • Βρίσκεται σε κάθε σπίτι: Το απλό «μυστικό» για να διώξετε την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου σε χρόνο dt

    25.03.2023 16:46
  • Γιατί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος «0» είναι ξεχωριστοί;

    15.03.2023 00:00
  • Δραματική πρoειδoπoίση γιατρού: «Μην ουρείτε όταν κάνετε μπάνιο, θα πάθετε αuτό το πρόβλημα»

    12.03.2023 17:00

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

14.12.2025 23:08

Υπόθεση 33xpovoυ γιατρού: Μόλις το αποκάλυψε η μnτέpα του – «Μια μέρα...

14.12.2025 22:24

ΒΟΜΒΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14.12.2025 21:25

Αδιανόητη τραγωδία λίγες ώρες πριν το γάμο: Νεκρός σε δυστύχημα ο γαμπρός...

14.12.2025 21:13

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κρήτη: Βρέθnκε το αυτοκίνητο του 33xpovoυ γιατρού

14.12.2025 21:02

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό – Τι λέει...

14.12.2025 20:56

Χαμός με την φωτογραφία του Μητσοτάκη – Γιατί έκανε αλκοτέστ πεζός;

14.12.2025 20:50

Χαμός με την φωτογραφία του Μητσοτάκη – Γιατί έκανε αλκοτέστ

14.12.2025 20:37

Τραγωδία – Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός – Μόλις επιβεβαιώθηκε

14.12.2025 20:00

Νεκρός ο Βασίλης Γιαννόπουλος

14.12.2025 19:43

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τpαγικός επίλογος για την εξαφάνιση του – Κυvnγóς εντόπισε τη...

14.12.2025 19:23

Σοβαρό τροχαίο για τον Άρη Μουγκοπέτρο – Στο νοσοκομείο ο μουσικός

14.12.2025 18:38

Οι γιατροί αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί προκαλεί…

14.12.2025 18:27

Η διατροφή που «σώζει» τα νεφρά – Τι να κόψετε αμέσως και...

14.12.2025 18:16

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη

14.12.2025 17:49

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

14.12.2025 17:40

Ελεονώρα Μελέτη: Εντυπωσιάζει η νέα selfie φωτογραφία της – Μας δείχνει τι...

14.12.2025 17:28

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Τραγικός επίλογος με τη σορό που εντοπίστηκε – Είχε...

14.12.2025 17:13

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός – Μόλις επιβεβαιώθηκε

14.12.2025 16:29

Πρόστιμο 350 ευρώ για όσους δεν έχουν αυτό το χαρτί στο αυτοκίνητο...

14.12.2025 15:41

ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ- Δείτε ποιος σκοτώθηκε πριν από λίγες ώρες

14.12.2025 15:16

Χαμός με Κωνσταντοπούλου LIVE σε εκπομπή της Χρηστίδου, αποχώρησε έξαλλη – «Είναι...

14.12.2025 14:53

Ελένη Αρβελέρ: «Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Έλληνες που ξέχασαν να είναι...

14.12.2025 14:16

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Ανατροπή με την παράταση – Πόσες μέρες έχετε να...

14.12.2025 13:29

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε μπλόκο για αλκοτέστ μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here