Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Όσα οι σεφ δε θέλεις να ξέρουν: Οι μυστικές συμβουλές για σωστό μαρινάρισμα και ζουμερό κρέας

Γαστρονομία
TIPSΚΡΕΑΣΜΑΡΙΝΑΔΑΣΥΜΒΟΥΛΕΣΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
by efi f 15.02.2023 23:01
efi f 15.02.2023 23:01
0

Λίγο πριν ξεκινήσει η Τσικνοπέμπτη, κι εσύ είσαι ήδη έτοιμη για το πλούσιο τραπέζι με ζουμερά και λαχταριστά κρέατα που θα απολαύσεις με την οικογένεια και τους κολλητούς σου.

Η τσικνοπέμπτη, σύμφωνα με την ιστορία, πρόκειται για την δεύτερη Πέμπτη της Σαρακοστής που βρίσκεται 11 ημέρες μακριά από την Καθαρά Δευτέρα. Κι αν δεν νηστεύεις είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσεις πιστά το έθιμο που θέλει να τσικνίσεις aka να δημιουργήσεις τα πιο λαχταριστά κρεατικά.

Υπάρχουν μερικά tips, που σίγουρα δεν γνωρίζεις, αλλά εμείς είμαστε εδώ, για να σου δώσουμε τις καλύτερες συμβούλες!

Τσικνοπέμπτη: Η σωστή μαρινάδα

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι σκοπός της μαρινάδας είναι να μαλακώσει το κρέας και να αποκτήσει μοναδική γεύση. Χάρη στα μπαχαρικά που χρησιμοποιείς για να το μαρινάρεις μπορεί να αποκτήσει έντονη, ανάλαφρη ή ακόμη και εξωτική. Αν αγαπάς και προτιμάς το κόκκινο κρέας θα χρειαστεί να προσθέσεις στην μαρινάδα, εκτός από τα απαραίτητα μπαχαρικά και κόκκινο κρασί.

Αρχικά πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στη στεγνή και την υγρή μαρινάδα. Η στεγνή περιέχει μπαχαρικά όπως πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, ή κάρυ και μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι. Στην υγρή πρέπει να βάλεις το κρέας σε ένα σκεύος με κρασί μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Αν έχεις σκοπό να ψήσεις λευκό κρέας όπως το κοτόπουλο ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος και συνοδεύεται από μουστάρδα, γενναία δόση ελαιόλαδου και ρίγανη. Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση αντικαθιστάς το χυμό λεμονιού με εκείνον του πορτοκαλιού και προσθέτεις σκόρδο και δεντρολίβανο.

Για το πιο σκληρό κρέας ακολουθείς την εξής διαδικασία: Μέσα σε ένα μπολ θα ρίξεις μέλι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και ξύδι. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις το κρέας να μαλακώσει και να πάρει μια τέλεια γεύση.

Για εξωτική πινελιά μαρινάρεις το κρέας σε ρούμι με χυμό από lime και μερικά κομμάτια τζίντζερ και εστραγκόν. Θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα

Κι αν αγαπάς τα λαχανικά υπάρχει τρόπος να χαρίσεις στο κρέας τη θρεπτική τους αξία αλλά και γεύση. Το μαρινάρεις με κρεμμύδι και πολύχρωμες πιπεριές

Μην πετάξεις τη μαρινάδα μιας και μπορείς να αλείφεις το κρέας με αυτή κατά τη διάρκεια το ψησίματος.

Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: Αλατίζεις το κρέας τη στιγμή ακριβώς που το βγάζεις από τη μαρινάδα και λίγο πριν το ψήσεις. Αν θέλεις το κρέας να έχει έντονη γεύση θα πρέπει να μείνει στη μαρινάδα και μέσα στο ψυγείο για 24 τουλάχιστον ώρες διαφορετικά και για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα 2-3 ώρες είναι αρκετές.

Τσικνοπέμπτη: Tips για ζουμερό κρέας

Προκειμένου να παραμείνει το κρέας ζουμερό το ψήνεις σε δυνατή φωτιά. Είναι ο μοναδικός τρόπος να κρατήσει τα υγρά του και να αποκτήσει την απαραίτητη κρούστα.

Προσοχή στη λεπτομέρεια με το αλάτι το οποίο ρίχνεις στο κρέας μερικά δευτερόλεπτα πριν το βάλεις στη σχάρα κι αυτό επειδή έχει την ιδιότητα να στεγνώνει το κρέας και να μην επιτρέπει το σωστό ψήσιμο.

Το πάχος του κρέατος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αν είναι χτυπημένο και πολύ λεπτό μετά το ψήσιμο είναι στεγνό και σκληρό.

Λεμόνι και ξίδι: Αποφεύγεις την υπερβολική ποσότητα στη μαρινάδα. Και τα δύο καθιστούν το κρέας σκληρό.
το πολύ λεμόνι εξαφανίζει κάθε γεύση κρέατος.

Καλό είναι αν έχεις επιλέξεις μεγάλα κομμάτια κρέατος και τα ψήσεις στο φούρνο καλό είναι να τα τυλίξεις σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και να τα αφήσεις στους 200 βαθμούς για μιάμισι περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Τι πήγε σχεδόν να αγγίξει η κόρη μου και θα μπορούσε να της κοστίσει τη ζωή: Μην αγνοείτε ποτέ αυτό το σημάδι στη φύση.

    16.10.2025 18:35
  • Γνωστός Τικτοκερ αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα τυχερά παιχνίδια – Δεν θα το πιστεύετε τι κανουν

    27.05.2024 00:15
  • Τσıκνοπέμπτη: Από που προέρχεται η λέξη, τι σuμβολίζει – Γιατί πρέπει να είναι Πέμπτη και όχι κάποια άλλη μέρα της Εβδομάδας

    07.03.2024 19:11
  • Βίγκαν σουβλάκια σήμερα: Η Εριέττα Κούρκουλου στο πιο γλυκό βίντεο με τον γιο της να χαϊδεύουν μια αγελάδα

    07.03.2024 14:42
  • Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας: Η απόλυτη μαρινάδα για το κοτόπουλο με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι – Η μυστική συνταγή των σεφ

    26.04.2023 21:56
  • Κίνηση αλληλεγγύης: στη Θεσσαλονίκη: Ο Κουπελόγλου πρόσφερε κρέας και λάδι σε 200 άπορες οικογένειες

    10.04.2023 16:22
  • Μαθήματα ζωής από έναν 80χρονο: Τι να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας για να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι

    04.04.2023 10:07
  • Βρίσκεται σε κάθε σπίτι: Το απλό «μυστικό» για να διώξετε την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου σε χρόνο dt

    25.03.2023 16:46
  • Γιατί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος «0» είναι ξεχωριστοί;

    15.03.2023 00:00
  • Δραματική πρoειδoπoίση γιατρού: «Μην ουρείτε όταν κάνετε μπάνιο, θα πάθετε αuτό το πρόβλημα»

    12.03.2023 17:00

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

04.12.2025 16:29

ΣΟΚ τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες

04.12.2025 15:46

Άγγελος Λάτσιος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Ναυτικό – «3 μέρες στο...

04.12.2025 15:31

EKTAKTH ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – Σoκ τι ανακοίνωσε

04.12.2025 15:14

Την δηλητηρίασε με χλωροφόρμιο: Η αληθινή ιστορία της 15χρονης Στέφι – Βρέθηκε...

04.12.2025 14:44

Αδιανόητο το ποσό: Τόσο κοστίζει η “απλή” τσάντα που κρατούσε η Μενεγάκη...

04.12.2025 14:24

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΟΝΑΚΗ

04.12.2025 13:25

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΗΧΗΣΕ ΤΟ 112

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here