Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

Γαστρονομία
by Newsroom 20.10.2025 22:05
Newsroom 20.10.2025 22:05
0

Συνταγή για μελομακάρονα μελωμένα από μέσα και τραγανά απέξω που είναι χωρίς αμφιβολία τα καλύτερα για το 2025.
Υλικά:
ελαιολαδο 3 ποτήρια
ζαχαρη 1 ποτήρι
κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
γαρίφαλο 1 κοφτό κουταλάκι
σοδα 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Ξύσμα πορτοκαλιού Από 3 πορτοκάλια
Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1μιση κιλό περίπου
Για το σιρόπι:
ζαχαρη 2 ποτήρια
μελι 2 ποτήρια
νερό 2 ποτήρια
κονιάκ 1/2 ποτηράκι
κανελά 1 ξυλάκι
Για το πασπάλισμα:
καρυδια Κατά βούληση τριμμένο
μελι Κατά βούληση
Στον πόλεμο ανάμεσα σε “μελομακάρονα ή κουραμπιέδες” εμείς ξεκάθαρα διαλέγουμε τα μελομακάρονα. Γι’ αυτό και ξεκινάμε τη γιορτινή σεζόν με απόλυτα μελωμένα μελομακάρονα που είναι τραγανά από έξω και άκρως μελωμένα από μέσα. Με απλά υλικά και εύκολη συνταγή, που μπορεί να την πετύχει ακόμη και μία αρχάρια, αυτά τα μελομακάρονα είναι χωρίς αμφιβολία, τα καλύτερα για το 2025.

Αυτό που μας αρέσει στα Χριστούγεννα πέρα από το στολισμένο δέντρο και τα λαμπιόνια, είναι τα μελομακάρονα! Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της παραδοσιακής κουζίνας, που ανυπομονούμε κάθε χρόνο για να τα απολαύσουμε. Σήμερα θα σου δείξουμε την συνταγή για τα καλύτερα μελομακάρονα για το 2025 για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει, από την Σούλα Λεβέντη

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλύτερα μελομακάρονα για το 2025:
μελομακάρονα-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε στην άκρη.

μελομακάρονα-με-μπύρα-συνταγή-
01.10.2025Μελομακάρονα με μπύρα
Συνεχίζουμε με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, το νερό, το κονιάκ και την κανέλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Σιροπιάζουμε τα χλιαρά μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι κι αν θέλουμε επιπλέον μέλι. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.


Τα viral μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Ζώλη

υνταγή για τα viral μελομακάρονα με ψιλό σιμιγδάλι με κοπανισμένα καρύδια από τον Γιώργο Ζώλη και όλα τα μυστικά για τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα για φέτος.

Μελομακάρονα με τη viral μέθοδο 1-2-3-4-5
Τα μελομακάρονα δεν είναι δύσκολα, όμως για να τα πετύχουμε, έχουν τα μυστικά τους. Η θερμοκρασία στο σιρόπι, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά οι δοσολογίες αυτών. Και ο Γιώργος Ζώλης θα μας μάθει όλα αυτά τα μυστικά στα δικά του, viral και άκρως νόστιμα και πετυχημένα μελομακάρονα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα viral μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Ζώλη:
συνταγή-για-μελομακάρονα-Γιώργος Ζώλης-

Recipe ingredients
measuring cup 250g

INGREDIENTS For the dough:
1 cup olive oil 2 cups corn oil or sunflower oil 1 cup sugar 1 cup orange juice 1 glass of cognac wine zest of 2-3 oranges 8 cups flour (soft) or wholemeal (1200g) 1 cup fine semolina 2 tsp full of baking powder 1 tsp baking soda 1 pinch of good cloves 1 tsp cinnamon a little salt (half a teaspoon ground) 2 vanilla pods

Bake on the resistors at around 170 for 35 minutes 150g chopped walnuts (if we want to fill them with our melomakarona we need 220 gr.)

For the syrup:
1½ cups honey 3 cups sugar 2 cups hot water Zest from one orange 2 cinnamon sticks Boil for 3 minutes from the time of boiling

Ingrédients de la recette
tasse à mesurer 250g

INGRÉDIENTS Pour la pâte :
1 tasse d’huile d’olive 2 tasses d’huile de maïs ou d’huile de tournesol 1 tasse de sucre 1 tasse de jus d’orange 1 verre de cognac zeste de 2-3 oranges 8 tasses de farine (molle) ou complète (1200g) 1 tasse de semoule fine 2 cuillères à café pleines de levure chimique 1 cuillère à café de bicarbonate de soude 1 pincée de bons clous de girofle 1 cuillère à café de cannelle un peu de sel (une demi-cuillère à café moulue) 2 gousses de vanille Cuire sur les résistances à environ 170 pendant 35 minutes 150g de noix hachées (si nous voulons les remplir avec notre melomakarona, nous avons besoin de 220 gr.)

Pour le sirop :
1½ tasse de miel 3 tasses de sucre 2 tasses d’eau chaude Zeste d’une orange 2 bâtons de cannelle Faire bouillir pendant 3 minutes à partir du moment de l’ébullition

Rezeptzutaten
Messbecher 250g

ZUTATEN Für den Teig:
1 Tasse Olivenöl 2 Tassen Maisöl oder Sonnenblumenöl 1 Tasse Zucker 1 Tasse Orangensaft 1 Glas Cognac Zesten von 2-3 Orangen 8 Tassen Mehl (weich) oder Vollkorn (1200g) 1 Tasse feiner Grieß 2 TL Backpulver 1 TL Natron 1 Prise gute Gewürznelken 1 TL Zimt ein wenig Salz (ein halber Teelöffel gemahlen) 2 Vanilleschoten Auf dem Backofen bei ca. 170 Grad für 35 Minuten backen 150g gehackte Walnüsse (wenn wir sie mit unserer Melomakarona füllen wollen, brauchen wir 220 gr.)

Für den Sirup:
1½ Tassen Honig 3 Tassen Zucker 2 Tassen heißes Wasser Zesten von einer Orange 2 Zimtstangen Kochen für 3 Minuten ab dem Zeitpunkt des Kochens

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή με το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, 2 φλιτζάνια καυτό νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού. Σβήνουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

συνταγή-για-μελομακάρονα-Γιώργος Ζώλης-

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για λίγο και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την σκόνη κανέλας, το γαρίφαλο σε σκόνη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε έπειτα το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού το σιρόπι έχει κρυώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

συνταγή-για-μελομακάρονα-Γιώργος Ζώλης-

Μελομακάρονα με το μυστικό σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυμό στο μείγμα με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Βάζουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα. Ανακατεύουμε και δεν ζυμώνουμε.

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια των 30-35 γραμμαρίων. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και δίνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

συνταγή-για-μελομακάρονα-Γιώργος Ζώλης-

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ρίχνουμε τα ψημένα, καυτά μελομακάρονα για 30 δευτερόλεπτα από την μία μεριά και άλλα 30 δευτερόλεπτα από την άλλη, στο κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια.

Tips
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Το φλιτζάνι είναι των 250 ml. Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε μαλακό αλεύρι. Αν θέλουμε να γεμίσουμε τα μελομακάρονα με καρύδια θα χρειαστούμε 220 γραμμάρια αντί για 150.

Το σιρόπι καλό θα είναι να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα γιατί δένει καλύτερα. Η συνταγή μπορεί να βγει με οποιαδήποτε κούπα, αρκεί να μετράτε όλα τα υλικά με την ίδια.

Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκαλιού. Αν το σιρόπι το φτιάχνουμε την στιγμή που φτιάχνουμε και τα μελομακάρονα, τότε βάζουμε το σιρόπι στην κατάψυξη. Αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε φιστίκια.

συνταγή-για-μελομακάρονα-Γιώργος Ζώλης-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

08.12.2023 21:00

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας &...

Πρόσφατα

07.12.2025 17:17

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ – ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ...

07.12.2025 15:58

Έκτακτn ανακοίνωση για όσους έχουν Πειραιώς

07.12.2025 15:17

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ: ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΝΟ ΡΟΥΤΣΙ

07.12.2025 15:03

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

07.12.2025 14:39

Νίκος Βέρτης: «Ο κάθε άνθρωπος αντλεί ψυχική δύναμη από κάπου – Εγώ...

07.12.2025 14:07

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

07.12.2025 13:48

Μόλις μαθεύτnκε για τον ηθοποιό, Στέλιο Μάινα

07.12.2025 13:35

Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση – Ποιοι...

07.12.2025 13:06

Χάος στο αεροδρόμιο – Κλειστές όλες οι έξοδοι, αναφορές για ρίψη δακρυγόνων...

07.12.2025 12:39

Σε ποιον λέμε χρόνια πολλά σήμερα: Γιορτάζει ο Άγιος με το πιο...

07.12.2025 12:21

Έχει συνέχεια αρνητική ενέργεια, είναι τοξικός άνθρωπος: Αυτό το ζώδιο φέρνει γρουσουζιά...

07.12.2025 12:16

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ...

07.12.2025 11:57

Αλέξης Παπαχελάς: «Έχω καρκίνο του προστάτη»

07.12.2025 11:29

Τα δίδυμα παιδιά του εκατομμυριούχου χήρου δεν μπορούσαν να κοιμηθούν… μέχρι που...

07.12.2025 11:23

Άννα Φόνσου: «Είμαι 55 ετών» – «Δυστυχώς όμως ο ΑΜΚΑ…», απάντησε η...

07.12.2025 11:04

Χριστουγεννιάτικα… δpάματα: Τα 3 Zώδια που θα xωρίσουν φέτος στις γιορτές

07.12.2025 10:41

Υψηλό σάκχαρο το πρωί: Το φαινόμενο της αυγής εξηγείται

07.12.2025 10:23

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΓΑΜΟ: ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ – 57 ΝΕΚΡΟΙ

07.12.2025 10:09

Ο Δεκέμβριος της ζωής σας: Ο τελευταίος μήνας του 2025 θα αποζnμιώσει...

06.12.2025 23:47

Έκτακτn ανάρτηση σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου μετά τον σεισμό 4.6 στα Καλάβρυτα

06.12.2025 23:39

ΣΟΚ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

06.12.2025 23:27

Κατέρρευσε ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με δάκρυα τα 450 πρόβατά του, νοσηλεύεται...

06.12.2025 23:09

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

06.12.2025 23:06

ΤΡΑΓΩΔΙA ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΝΕΚΡΟI 18 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here