Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Δεν Έχετε Ξαναδοκιμάσει Πιο Τραγανά Τηγανητά Κολοκυθάκια (Με Αλεύρι)

Γαστρονομία
by efi f 20.06.2022 12:55
efi f 20.06.2022 12:55
0

Ποιος μπορεί να αντισταθεί;
Έχετε προσέξει ότι τα πρώτα πιάτα που αδειάζουν σε τραπέζια μεζέδων είναι αυτά με τα τηγανητά λαχανικά αν είναι καλοτηγανισμένα;Κι όταν λέμε καλοτηγανισμένα εννοούμε να είναι τραγανά και να έχουν συγκρατήσει όσο λάδι χρειάζεται!

Το Καλοκαίρι -θέλει δε θέλει ο καιρός των τελευταίων ημερών-είναι προ των πυλών! Και κάποια πιάτα είναι συνδεδεμένα με το Καλοκαίρι .

Εγώ τουλάχιστον δεν θέλω να τηγανίζω κολοκυθάκια το Χειμώνα… Ούτε να γεμίζω εδώ που τα λέμε. Κάποια πράγματα τα συνδέω απόλυτα με την εποχή τους, και αυτό το πιάτο θέλει φρέσκα κολοκυθάκια εποχής, βεράντα, ούζο, θάλασσα αν είναι δυνατόν και σίγουρα Καλοκαίρι!

Φέτος είναι η αλήθεια οι κολοκυθιές μας είναι και προκομμένες και παραγωγικές. Δεν τις προλαβαίνουμε για την ώρα και άρχισαν πρώιμα να μας δίνουν κολοκύθια. Κοντεύει μήνας! Βοήθησε ίσως και η πρώιμη Άνοιξη του προηγούμενου μήνα. Βράσαμε, γεμίσαμε, και τηγανίσαμε ήδη!

Τα τηγανητά συνήθως είναι η τελευταία μας επιλογή γιατί μας αρέσουν περισσότερο απ’ όλα και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε! Δυστυχώς είναι και τα πιο πλούσια σε θερμίδες αλλά μια στις τόσες, ας πάει και το παλιάμπελο (αυτό λέγεται καθησυχασμοςσυνειδησηςμεαυταπάτες γιατί δεν είναι μια στις τόσες… ) . Αν βέβαια έχουμε βρει κάποιο τρόπο να τραβάνε λιγότερο λάδι οι τύψεις περιορίζονται . Διαίτης βέβαια δεν γίνονται αλλά …ας ξαναπάει το παλιάμπελο!

Παλιότερα τηγάνιζα τα λαχανικά με κουρκούτι (χυλό) . Ωραίος τρόπος αλλά θέλει περισσότερο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια έχω βρει αυτό το «κόλπο» που δημοσιεύω στην σημερινή ανάρτηση και τα κολοκυθάκια μου γίνονται τραγανά και νόστιμα και με σκέτο αλεύρι. Το είχα δει σε κάποιο περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας σε αίθουσα αναμονής ιατρείου.

Η συνταγή έλεγε τηγάνισμα σε σπορέλαιο αλλά στο σπίτι μου είναι αδιανόητη η χρήση σπορέλαιου στο τηγάνι! Και δεν το λέω μόνο από την κρητική μου παραξενιά . Όλες οι μελέτες λένε ότι το ελαιόλαδο είναι η ασφαλέστερη λιπαρή ουσία για τηγάνισμα. Για δείτε παρακαλώ ενδεικτικά εδώ: http://www.vita.gr/diatrofi/eating-healthy/article/1440/ladia-thganismatos-osa-prepei-opwsdhpote-na-gnwrizw/Ακόμη και μετά από 2-3 τηγανίσματα το ελαιόλαδο είναι ασφαλέστερο από το σπορέλαιο που δεν έχει τηγανιστεί ούτε μία φορά!

Συγκράτησα λοιπόν το κόλπο του τηγανίσματος και στα υπόλοιπα κάνω τα δικά μου…

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Εκτύπωσε μόνο τη συνταγή!
Υλικά
1-2 κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα (περίπου μισό κιλό συνολικά)

Περίπου 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

2 κούπες νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για το νερό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα κολοκυθάκια

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Επί το έργον

Το δικό μου κολοκυθάκι ήταν 435 gr!
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες πάχους λίγου μεγαλύτερου από 1/2 cm ή σε μακρόστενες (κατά μήκος) ή σε μπαστουνάκια. Τα αλατίζουμε με το ½ κουταλάκι του γλυκού και τα αφήνουμε να ιδρώσουν. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το νερό και διαλύουμε το 1 κουταλάκι αλάτι.

Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι να κάψει. Παίρνουμε αρκετά κολοκυθάκια, τα βουτάμε πρώτα στο αλατόνερο και αφού τινάξουμε το περίσσιο νερό (εγώ τα ανασύρω με τρυπητή κουτάλα) τα βουτάμε στο αλεύρι και τα αλευρώνουμε καλά.

Παίρνουμε μια μια φετούλα αλευρωμένη τη βουτάμε στιγμιαία ξανά στο αλατόνερο και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα-φριτέζα ή στο τηγάνι. Τις γυρίζουμε και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε τα κολοκυθάκια πάνω σε απορροφητικό χαρτί . Τα σερβίρουμε ζεστά.

Παρατηρήσεις

Αν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χρησιμοποιούμε μια κούπα χωρίς βέβαια το μπέικιν.

Μπορούμε να κάνουμε μείγμα από διάφορα αλεύρια. Στη φωτογραφία ανακάτεψα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με καλαμποκάλευρο. Αν έχουμε καλαμποκάλευρο συστήνεται στο μείγμα μας και για το ωραίο χρώμα που δίνει στο αποτέλεσμα! Μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορα μείγματα αλεύρων. Καλή επιλογή είναι και το σταρένιο ολικής άλεσης.

Αυτή τη φορά τηγάνισα τα κολοκυθάκια μου σε μια μικρή φριτέζα (του ½ lt) σε ελαιόλαδο που είχα ήδη τηγανίσει 2 φορές πατάτες. Είπαμε, ακόμη κι έτσι είναι ασφαλέστερο από τα σπορέλαια. Αν χρησιμοποιήσω τηγάνι κόβω τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες φέτες. Και πιο γρήγορα τελειώνω και βολεύει το γύρισμα τους στο τηγάνι.
Για ακόμη πιο αμαρτωλό αποτέλεσμα, τρίβουμε λίγη πικάντικη κρητική γραβιέρα στα καυτά κολοκυθάκια την ώρα του σερβιρίσματος.

Για λιγότερες τύψεις τα σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

04.12.2025 16:29

ΣΟΚ τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες

04.12.2025 15:46

Άγγελος Λάτσιος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Ναυτικό – «3 μέρες στο...

04.12.2025 15:31

EKTAKTH ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – Σoκ τι ανακοίνωσε

04.12.2025 15:14

Την δηλητηρίασε με χλωροφόρμιο: Η αληθινή ιστορία της 15χρονης Στέφι – Βρέθηκε...

04.12.2025 14:44

Αδιανόητο το ποσό: Τόσο κοστίζει η “απλή” τσάντα που κρατούσε η Μενεγάκη...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here