Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

5 σάλτσες που πρέπει να μάθουμε να μαγειρεύουμε

Γαστρονομία
ΣΥΝΤΑΓΗ
by Newsroom 28.06.2017 21:36
Newsroom 28.06.2017 21:36
0

Γνωρίζοντας να φτιάχνετε 5 σάλτσες εύκολα και γρήγορα, τότε σίγουρα έχετε μια ιδανική λύση για τα μακαρόνια, το κρέας, το ψάρι και τις σαλάτες σας ανά πάσα στιγμή. Ακολουθούν 5 κλασικές σάλτσες που όλοι πρέπει να μάθουμε να μαγειρεύουμε.

Σάλτσα hollandaise

1

Η σάλτσα ολλανδέζα είναι μία από τις 5 βασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας, μαζί με την σάλτσα ντομάτα, τη μπεσαμέλ, τη βελουτέ και την εσπανιόλ. Συνοδεύει εξαιρετικά βραστά λαχανικά, σαλατικά αλλά και πατάτες ή ψητά, ενώ είναι βασικό συστατικό των αυγών Benedict. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε κατά βάση λευκό κρασί, κρόκους αυγών και βούτυρο.

15 γρ. κρεμμύδι
2 κ.σ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. λευκό κρασί
60 γρ. νερό
6 κρόκους αυγών
500 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το νερό και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά κι όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μίγμα από μεταλλική σήτα.

Σάλτσα με μανιτάρια a la creme

2

Η σάλτσα με τα μανιτάρια αλα κρεμ μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τα ζυμαρικά μας αλλά και τα ψητά, τα μπιφτέκια και το σνίτσελ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και μας βγάζει πολλές φορές από τη ρουτίνα των συνηθισμένων φαγητών. Θα χρειαστείτε βασικά, μανιτάρια βρασμένα και κρέμα γάλακτος.
500 γρ μανιτάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
κρεμμύδια 2
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
300 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζουμε τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα για να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφού πάρουν λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Gravy

3

saltsa-3Πρόκεται για μια πολύ διάσημη σάλτσα στην Αγγλία, με βάση το υγρό του ψητού κρέατος, που είναι ιδανική για να συνοδεύσετε πιάτα με κρατικά. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε σίγουρα ζωμό από ψητό κρέας και λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.
1 φλιτζάνι περίπου από τον ζωμό που άφησε το ψητό κρέας στο ταψί
1 φλιτζάνι ελαφρύ ζωμό κότας
2 κ.σ. ζάχαρη
¾ κ.σ. κόρν φλάουρ
Αφού μαζέψουμε τα υπολείμματα από το ψητό κρέας, προσθέτουμε όλα τα υγρά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για λίγο. Μαζεύουμε το λίπος που μένει στην επιφάνεια με μια κουτάλα και περνάμε τη σάλτσα μας από σήτα. Ξαναρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό κότας και τη ζάχαρη κι αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε και το κόρν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει πρώτα σε κρύο νερό. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μέχρι να πήξουν ελαφρώς και σερβίρουμε ζεστή.

Σάλτσα 4 τυριά

4

Η σάλτσα με τέσσερα τυριά μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τόσο τα μακαρόνια σας, όσο και τις πατάτες ή το ψητό σας κρέας. Είναι αρκετά αλμυρή οπότε καλό είναι να προσέξετε το αλάτι στο υπόλοιπο φαγητό σας.
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε γάλα ή κρέμα γάλακτος, τρίμματα από 4 τυριά (μοτσαρέλα, ροκφόρ, παρμεζάνα και γκούντα) και λίγο βούτυρο ή λάδι.
350 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. ροκφόρ τριμμένο
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
150 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή λίγο λάδι
Πιπέρι
Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την κρέμα γάλακτος ή το γάλα μαζί με το βούτυρο. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα τυριά και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα και είμαστε έτοιμοι…

Σάλτσα Μπάρμπεκιου

5

Η σάλτσα bbq είναι μια κάπως μπελαλίδικη και ιδιαίτερη σάλτσα, αλλά τόσο νόστιμη που δεν την αποχωριζόμαστε ποτέ όταν έχουμε ψητό κρέας. Τα υλικά της είναι αρκετά και θέλει λίγο προσοχή στην εκτέλεση.
saltsa-52 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο αλάτι
λίγο κόκκινο πιπέρι
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
4 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. Worcestershire
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 φλιτζάνια νερό κρύο
Λίγο Tabasco
Βάζουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, ενώ αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο πηχτή, την αφήνουμε περισσότερο στη φωτιά.

4 βήματα για μια απόλυτα επιτυχημένη σάλτσα

6

1. Όταν φτιάχνετε μια σάλτσα, φροντίστε να σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέσα σε μια κουταλιά βούτυρο, τόσο ώστε να χρυσαφίσει χωρίς να γίνει καφέ και καεί.

saltsa-62. Ανακατέψτε σταθερά το αλεύρι που θα προσθέσετε για να δέσει τη σάλτσα σας. Ανακατέψτε το συνέχεια μέχρι να αναμιχθεί απόλυτα με το βούτυρο και να μη σας σβολιάσει.

3. Προσθέστε τον ζωμό του κρέατος ή των λαχανικών αρκετά ζεστό και σταδιακά ώστε να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αν η σάλτσα σας αρχίζει να σβολιάζει, κατεβάστε την από τη φωτιά και ανακατέψτε δυνατά μέχρι να δέσει και να σπάσουν οι κόμποι.

4. Οι σάλτσες με ντομάτα θέλουν αρκετή ώρα βράσιμο ώστε να αποκτήσει η ντομάτα μια ήπια γεύση και να διώξει την ελαφρώς ξινή της γεύση. Στη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε επίσης, πάντα μια πρέζα ζάχαρη που διώχνει την όξινη γεύση.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τpομερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα

    21.08.2025 18:27
  • Και κούκλος και νοικοκύρης ο Στάνκογλου: Αυτή τη συνταγή φτιάχνει με επιτυχία και τη του ζητούν οι φίλοι του

    02.05.2024 10:19
  • “Για να μπορούν να φάνε και οι μικρές” Η Χριστίνα Μπόμπα δίνει συνταγή για υγιεινό τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη

    29.04.2024 16:11
  • Έτσι αδυνάτισα: H Αντελίνα μας έβαλε στην κουζίνα της και έφτιαξε λαχταριστά μπιφτέκια light

    17.04.2024 10:20
  • Από τον Κουτσόπουλο περιμέναμε, αλλά από τη γυναίκα του Χρύσα, ήρθε η συνταγή για μελομακάρονα

    07.11.2023 14:28
  • Θυμίζουν τη συνταγή των γιαγιάδων: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον Λευτέρη Λαζάρου και το κόλπο που τα απογειώνει

    24.05.2023 16:35
  • Πιο νόστιμες από ποτέ: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει

    17.05.2023 12:11
  • Ποιος Πετρετζίκης; Η Άντζελα Δημητρίου ντυμένη στα λευκά φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια

    13.04.2023 15:27
  • Κάν’ το όπως η Ελένη: Η απίθανη συνταγή της για Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι

    10.04.2023 18:47
  • Ταλεντάρα, κουκλάρα, μάνα και νοικοκυρά: Η Βανδή φτιάχνει τσουρέκια με την κόρη της και σπάνε ρεκόρ likes

    20.03.2023 13:53

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

05.12.2025 13:02

«Αν σου πω τιμή θα τρελαθείς! Νομίζεις μου το χάρισαν!»: Ο Γκοτσόπουλος...

05.12.2025 12:39

Γρίπη: Μεγάλη ανησυχεία για τον συνδυασμό Covid – RSV – Τι να...

05.12.2025 11:45

Τραγωδία: Αγαπημένο Ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι του

05.12.2025 11:41

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: Πού δεν περνάει τίποτα αυτή τη στιγμή! Η λίστα με...

05.12.2025 11:19

Γιατί στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια – Η απάντηση της εκκλησίας

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

05.12.2025 10:02

Αuτά τα 3 Zώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα...

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here