Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

5 γλυκά για το Πάσχα

Γαστρονομία
ΓΛΥΚΟΠΑΣΧΑΣΥΝΤΑΓΗ
by Newsroom 11.04.2015 10:00
Newsroom 11.04.2015 10:00
0

Αφιερώστε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας, κατά τις διακοπές του Πάσχα, για να ετοιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα πεντανόστιμα και ολόφρεσκα γλυκά, σύμφωνα με την παράδοση και το πνεύμα των ημερών.

Αντιγράψτε 5 λαχταριστές συνταγές και πείτε μας τη γνώμη σας!

Πασχαλινά κουλουράκια (πανεύκολα)
Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. βούτυρο (300 γρ. γάλακτος και 200 γρ. μαργαρίνη)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1.025 γρ. αλεύρι μαλακό
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
2-3 βανίλιες
105 γρ. γάλα εβαπορέ που διαλύουμε σε 20 γρ. νερό

Τι θα κάνετε: Προσθέτετε σε μια λεκάνη ένα-ένα τα υλικά και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Τελευταίο βάζετε το αλεύρι και σιγά-σιγά, γιατί μπορεί να μη το πάρει όλο. Έπειτα πλάθετε το μείγμα σε κουλουράκια. Τα βάζετε σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο για 20′ στην 1η θέση (τη χαμηλότερη) στους 180 βαθμούς, στο πάνω-κάτω.
(συνταγή από sintagespareas.gr)

Πασχαλινό τσουρέκι με σοκολάτα
Τι θα χρειαστείτε
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. γάλα χλιαρό
150 γρ. λιωμένο Βιτάμ
400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
1 αυγό
½ κ.γλ αλάτι
16 γρ. μαγιά ξερή ( σε πούδρα)

Τι θα κάνετε: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη. Κάνετε μια λακουβίτσα στο μίγμα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό), το αυγό ελαφρά χτυπημένο και το χλιαρό γάλα. Ανακατεύετε το μίγμα σιγά-σιγά και το ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε ζύμη εύπλαστη. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Μετά ανοίγετε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 1 εκ .περίπου, διαστάσεων ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασική φόρμα για κεικ με τρύπα 28 εκ. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Στρώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο. Τυλίγετε σε ρολό από τη στενή πλευρά του φύλλου. Βάζετε το ρολό στη φόρμα και ενώνετε καλά τις άκρες να κολλήσουν. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει μέσα στη φόρμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, το πρώτο μισάωρο αερόθερμο και μετά πάνω κάτω. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρετε και το πασπαλίζετε με κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη.
(συνταγή από madata.gr)

Mazurek (Πασχαλινό γεμιστό κέικ από την Πολωνία)
Τι θα χρειαστείτε
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
2 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάποια αγοραστή πραλίνα σοκολάτας)
400 γρ. μαύρη σοκολάτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
Αμύγδαλα ή άλλοι ξηροί καρποί καβουρδισμένοι

Τι θα κάνετε: Ζυμώνετε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τον κρόκο σε μια λεία ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγετε 2 ίδια ορθογώνια, πάχους περίπου 1 εκ. το καθένα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα ταψί και να τα κόψετε μετά.Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι, ψήνετε για 15 λεπτά στους 200 °C σε προθερμασμένο φούρνο.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε κάποια διακοσμητικά σχέδια ως εξής: Φτιάχνετε στο ένα απ’ αυτά (αυτό που θα μπει επάνω) τα διακοσμητικά σχέδια που θέλετε, με ζύμη λεπτή τουλάχιστον 0,5 εκ., όπως φιλαράκια, διαγώνιες γραμμές ή ό,τι άλλο σας εμπνέει.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μπεν-μαρί, προσθέτετε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 15 λεπτά. Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας στο ένα ορθογώνιο, βάζετε το άλλο επάνω του και προσθέτετε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω. Αν έχετε φτιάξει κάποια διακόσμηση και δεν θέλετε να καλυφθεί, βάζετε σοκολάτα μόνο μέσα. Τέλος, διακοσμείτε με τους ξηρούς καρπούς.
(συνταγή από glykokyriakis.gr)

Κρητικά λυχναράκια
Τι θα χρειαστείτε
Για το ζυμάρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 αβγά
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη (περίπου 1 κιλό για τα παραπάνω υλικά)

Για τη γέμιση
1½ κιλό φρέσκια μυζήθρα
2 αβγά
½ ποτήρι ζάχαρη

Τι θα κάνετε: Ζυμώνετε τα υλικά της ζύμης και την αφήνετε σκεπασμένη μία ώρα περίπου για να ξεκουραστεί. Ετοιμάζετε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη περίπου 1½ εκατοστά πάχος και κόβετε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι (ανάποδα). Απλώνετε πάνω τα μπαλάκια της γέμισης και, για να δώσετε το γνωστό σε όλους σχήμα (λυχναράκια), τσιμπάτε γύρω-γύρω τη ζύμη με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Τελειώνοντας χτυπάτε όσα αυγά χρειάζεται για να αλείψετε τα λυχναράκια. Έπειτα τα πασπαλίζετε με κανέλα και σουσάμι. Ψήνετε σε φούρνο με θέρμανση αέρος στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
(συνταγή από kritikessintages.wordpress.com)

Σοκολατένια αυγουλάκια με γέμιση mousse αχλαδιού
Τι θα χρειαστείτε
4 σοκολατένια αυγουλάκια (τύπου “kinder έκπληξη”)
50 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. ψημένο και θρυμματισμένο φουντούκι
120 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος (ρευστή)
300 γρ αχλάδια
150 ml κρασί μοσχάτο
20 γρ ζάχαρη
κανέλα σε σκόνη (προαιρετική)

Τι θα κάνετε: Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, τα καθαρίζετε, τα κόβετε σε κυβάκια (των 2 – 2 ½ εκατοστών ακμής) και τα βάζετε σε τηγάνι, μαζί με το κρασί και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμισθεί το κρασί. Αποσύρετε και αφήνετε να χλιάνουν.

Εν τω μεταξύ, χωρίζετε τα σοκολατένια αυγουλάκια στη μέση. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα (χρησιμοποιώντας και λίγο βούτυρο για να επιταχύνετε τη διαδικασία του λιωσίματος), και με αυτή αλείφετε, με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου, την τομή του κάθε μισού των σοκολατένιων αυγών.

Όσο είναι ακόμη ρευστή αυτή η κουβερτούρα πάνω στα χείλη των μισών αυγών, τα τουμπάρετε πάνω σε ένα πιατάκι όπου έχετε απλώσει τα θρυμματισμένα φουντούκια. Τα αφήνετε εκεί να σκληρύνει και πάλι η κουβερτούρα και να καλυφθούν τα χείλη των αυγών με φουντούκι που θα έχει κολλήσει επάνω της. Βάζετε την υπόλοιπη ρευστή κουβερτούρα σε ένα χωνί ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζετε πάνω σε λαδόκολλα 8 φιογκάκια. Μεταφέρετε με προσοχή τη λαδόκολλα μέσα στο ψυγείο για να κρυώσει η κουβερτούρα και να σταθεροποιηθούν τα φιογκάκια.

Βάζετε τα μαλακωμένα και αρωματισμένα κυβάκια των αχλαδιών, χλιαρά πλέον, στο μίξερ, εκτός από 3 – 4 από αυτά που θα τα κόψετε σε πολύ μικρότερα κυβάκια (ακμής λιγότερο από 1/2 εκατοστό) και θα τα κρατήσετε στην άκρη για τη διακόσμηση.

Αλέθετε τα αχλάδια έως ότου πάρετε ένα σφικτό “πουρέ” αχλαδιού.

Κτυπάτε την κρέμα γάλακτος και όταν σφίξει την ανακατεύετε, πολύ απαλά, με αυτόν τον “πουρέ”. Φροντίζετε να κρατήσουμε στην άκρη, και πάλι για τη διακόσμηση, μία κουταλιά της σούπας από αυτή τη κτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Βάζετε την mousse στο ψυγείο να κρυώσει, για τουλάχιστον μία ώρα. Καλό είναι να βάλετε και τα 8 “στεφανωμένα” αυγουλάκια, για να μη μαλακώσει η σοκολάτα τους. Όταν έχει κρυώσει για τα καλά η mousse, γεμίζετε με αυτή τα 8 αυγουλάκια (εάν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με λίγα πρόσθετα θρυμματισμένα φουντούκια),

Εάν έχετε “κρατήσει” λίγο περισσότερη κτυπημένη κρέμα γάλακτος μπορείτε να απλώσετε μία λεπτή στρώση πάνω από την mousse. Έπειτα μοιράζετε στην επιφάνειά της κρέμας λίγα από τα κρατημένα μικροσκοπικά κυβάκια αχλαδιού. Τέλος, στο πιο στρογγυλό άκρο του αυγού, τοποθετείτε όρθιο το φιογκάκι σοκολάτας.

Τοποθετείτε τα παραγεμισμένα αυγουλάκια και πάλι στο ψυγείο, έως ότου έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.

(via)

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τpομερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα

    21.08.2025 18:27
  • «Κλείδωσε» το Πάσχα την 1η Ιουνίου: Το πρώτο Πάσχα που πέφτει μέσα στο καλοκαίρι

    09.02.2025 10:54
  • «Κλείδωσε» το Πάσχα 2025: Πότε πέφτει φέτος – Τότε τελικά… σουβλίζουμε αρνί, καμία σχέση με πέρυσι η ημερομηνία 👇

    14.01.2025 13:22
  • «Ραγiζει» κóκαλα η ανατρıχιαστική προφnτεία ιερέα: «Τη χρονιά που θα πέφτει Πάσχα 5 Μαΐου»

    26.11.2024 12:46
  • Πάσχα: Και όμως θα σουβλίσουμε καλοκαίρι – Πότε «πέφτει»… Ιούνιο!

    12.10.2024 18:11
  • «Εκείνο το Πάσχα για μένα η Ανάσταση δεν έγινε. Το παιδί μου πάλευε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο.»

    13.05.2024 08:54
  • Ούτε Μύκονο ούτε Σαντορίνη: Σε αυτό το νησί πέρασε το πρώτο μοναχικό Πάσχα η Οικονομάκου μετά το διαζύγιο

    08.05.2024 19:12
  • “Πλέον σταμάτησε κι αυτό”: «Πάγωσαν» όλοι με τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα μετά από 40 μέρες στην Εντατική

    07.05.2024 14:06
  • Ένα χρόνο μετά την κορούλα τους! Η Μαλέσκου με τον άντρα της ανακοίνωσαν τα ευχάριστα και όλοι τους εύχονται

    07.05.2024 12:06
  • “Το μωρό έχει και πατέρα” Η Μαίρη Συνατσάκη ξεσάλωσε το Πάσχα στην Πάρο σε μαγαζί με δυνατή μουσική

    06.05.2024 21:50

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

05.12.2025 11:19

Γιατί στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια – Η απάντηση της εκκλησίας

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

05.12.2025 10:02

Αuτά τα 3 Zώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα...

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here