Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

24 Χρήσιμα Κόλπα για να Μάθετε να Ξεχωρίζετε τα Φρέσκα Τρόφιμα από τα Μπαγιάτικα

Γαστρονομία
ΑΥΓΑΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑΚΟΤΟΠΟΥΛΟΚΡΕΑΣΠΟΙΟΤΙΚΑΤΡΟΦΙΜΑΦΡΕΣΚΑ
by Newsroom 25.09.2020 10:15
Newsroom 25.09.2020 10:15
0

Τα περισσότερα τρόφιμα πλέον είναι σε μια όμορφη συσκευασία, προκειμένου να γίνονται ελκυστικά και να μας χάνουν να αγοράζουμε όλο και περισσότερα από το σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, ακόμα και τα πιο νόστιμα τρόφιμα μπορεί να είναι κακής ποιότητας, ακόμα και επικίνδυνα.

Σας παρουσιάζουμε κάποια κόλπα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε μόνο νόστιμα και ασφαλή προϊόντα.

Κρέας

  • Κατά την επιλογή του κρέατος είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στα χρώμα του. Το καλής ποιότητας βόειο κρέας θα πρέπει να είναι κόκκινο, να έχει ένα πιο έντονο χρώμα, ενώ το αρνί θα πρέπει να είναι πιο ροζ, και το χοιρινό κρέας, απαλά ροζ.
  • Αν το κρέας είναι φρέσκο, η ποιότητα μπορεί να προσδιοριστεί με την αφή. Αν το κρέας σας έχει υγρή και κολλώδη βλέννα πάνω στην επιφάνεια της σάρκας του – τότε έχετε ένα καλό λόγο για να ακυρώσετε την αγορά. Είναι πολύ καλύτερα αν τα κρέας είναι στεγνό και δεν κολλάει στα δάχτυλά σας.

Κιμάς

  • Το κύριο χαρακτηριστικό του κατεψυγμένου κιμά είναι το χρώμα. Ποικίλλει από κόκκινο σε απαλό ροζ, ανάλογα με το κρέας. Αν εσωτερικά είναι προς το γκρι σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικος ή αν έχει σκούρες κηλίδες.
  • Στην περίπτωση του κατεψυγμένου κρέατος πρώτα απ’όλα θα πρέπει να προσέξετε αν απελευθερώνει υγρά. Αν όχι, τότε δεν αξίζει τον κόπο να αγοράσετε το κιμά. Αγοράστε καλύτερη κιμά με ανοιχτή κόκκινη απόχρωση και με υγρά – ενδείξεις που σημαίνουν ότι θα είναι σίγουρα φρέσκος.

Κοτόπουλο

  • Για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το κοτόπουλα είναι φρέσκο, ελέγξτε την αφή του: το δέρμα του πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό: Υγρό δέρμα σημαίνει ότι το κοτόπουλο ήταν άρρωστο, και υποβλήθηκε σε επεξεργασία με αντιβιοτικά.
  • Να θυμάστε ότι ακόμη και ένα φρέσκο κοτόπουλο μπορεί να είναι άγευστο και σκληρό, μόνο και μόνο επειδή είναι μπαγιάτικο: Το δέρμα των πουλερικών είναι λιπαρό, κίτρινο, και στα μικρά κοτόπουλα – χλωμό, με ορατά σημάδια στα πόδια.

Αλλαντικά

  • Μερικές φορές, στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε αλλαντικά με άσπρα σημάδια, σαν να έχουν πασπαλιστεί με αλεύρι. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι κακό: από μόνο του αυτά είναι ακίνδυνο. Ωστόσο, αν η επιφάνεια των αλλαντικών είναι κολλώδης, τότε να μην τα αγοράσετε σε καμιά περίπτωση.

Γάλα

  • Αν το γάλα πωλείται σε γυάλινα μπουκάλια, τότε μπορείτε να καθορίσετε την ποιότητα του πριν το αγοράσετε. Το καλό γάλα πρέπει να είναι πηκτό, και να έχει ένα καθαρό λευκό χρώμα. Αν παρατηρήσετε μια μπλε απόχρωση, σίγουρα το γάλα είναι αραιωμένο με νερό.
  • Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε την ποιότητα του γάλακτος, είναι να το ρίξετε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αν το γάλα παραμένει σε μια ενιαία σταγόνα και παραμένει πηκτό σημαίνει ότι είναι εντάξει και δεν έχει αλλοιωθεί.

Κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα

  • Κατ’αρχάς, ελέγξτε τη Θερμοκρασία στην οποία βρίσκονται τα προϊόντα αυτά στο ψυγείο. Αν η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ χαμηλή μην προβείτε στην αγορά τους.
  • Καταλάβετε αν τα προϊόντα έχουν καταψυχθεί κατά τη μεταφορά τους, από την συσκευασία. Παρατηρήστε ίχνη πάγου ή αν έχουν μέσα πολύ αέρα – και αφήστε τα στην άκρη.

Ψωμί

  • Το καλά ψημένο ψωμί που γίνεται από αλεύρι υψηλής ποιότητας επαναφέρει εύκολα το σχήμα του. Προσπαθήστε να ασκήσετε πίεση πάνω του και δείτε αν το βαθούλωμα παραμένει. Αν ναι – τότε το ψωμί δεν είναι καλής ποιότητας.

Ζυμαρικά

  • Τα ζυμαρικά καλής ποιότητας μπορεί να τα διακρίνει κάποιος από το χρυσό ή πορτοκαλί χρώμα τους. Τα φτηνά ζυμαρικά έχουν πιο λευκό ή έντονο κίτρινο χρώμα.

Ρύζι

  • Αν πολλοί από τους κόκκους του ρυζιού είναι μαύροι και κατεστραμμένοι, τότε το ρύζι θα πρέπει να αποσυρθεί από την πώληση του.

Αυγά

  • Αν έχει πιο σκούρες κηλίδες εξωτερικά το αυγό, αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν θα πρέπει να το καταναλώσετε.
  • Μπορείτε να δείτε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά αν τα κουνήσετε. Αν νιώθετε ότι το αυγό ταρακουνιέται πολύ μέσα, τότε αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν θα πρέπει να το αγοράσετε.

Καφές

  • Όταν αγοράζετε κόκκους καφέ, προσπαθήστε να δαγκώσετε έναν από αυτούς. Θα πρέπει να σπάει εύκολα, αλλά το εσωτερικό του. Θα πρέπει να είναι στεγνό και σταθερό. Κάπως μαλακός κόκκος μπορεί να είναι κακής ποιότητας.
  • Η ποιότητα των προ-αλεσμένου καφέ θα πρέπει να αξιολογηθεί από την οσμή: πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη των κόκκων της ίδιας ποικιλίας.
  • Τέλος, ο στιγμιαίος καφές μπορεί να ελεγχθεί εμπειρικά. Χύστε λίγο καφέ σε ένα ποτήρι κρύο νερό και περιμένετε – η καλής ποιότητας σκόνη πρέπει να διαλυθεί χωρίς να αφήσει υπολείμματα.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι εύκολο να απορροφήσει την υγρασία και αν δεν αποθηκευτεί σωστά, τότε μπορεί εύκολα να πάρει υγρασία. Προκειμένου να δείτε αν η ζάχαρη έχει πάρει υγρασία, κουνήστε την συσκευασία. Αν κουνηθεί εύκολα, σημαίνει ότι δε κολλάει μεταξύ της και δεν σχηματίζει σβώλους.

Ηλιέλαιο

Αν δείτε ίζημα στο μπουκάλι – απλά ξεχάστε την αγορά του. Το ίζημα δείχνει ότι το λάδι είχε τον χρόνο να οξειδωθεί και να γίνει πικρό.

Βούτυρο

  • Το φυσικό βούτυρο χωρίς πρόσθετα έχει πολλά λιπαρά – όχι λιγότερο από 72,5%. Αν το ποσοστό του λίπους είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, τότε είναι με πρόσθετα: αρώματα, χρωστικές ουσίες τροφίμων, και γαλακτωματοποιητές.
  • Το βούτυρο με πολλά λιπαρά δεν αφήνει κανένα ίχνος στο αλουμινόχαρτο ή τη λαδόκολλα.
  • Το χρώμα του βουτύρου πρέπει να είναι λευκό, σχηματίζοντας μια ελαφριά κρέμ ή κίτρινη απόχρωση.

Credit: ADME

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • «Λουκέτο» σε καταστήματα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων – βρέθηκαν Ποντίκι και έντομο σε πιάτα

    16.11.2025 18:30
  • Άμεση ανάκληση σε επικίνδυνο γάλα: Έστειλε στο νοσοκομείο καταναλωτή (Φωτογραφία)

    14.11.2025 10:30
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

    02.11.2025 19:09
  • Μεγάλη Προσοχή: Σε ελληνικά ράφια μολυσμένο ρύζι με καρκινογόνα μηχανέλαια

    26.10.2025 23:25
  • Συναγερμός στην Ευρώπη: Προειδοποίηση για Ελληνικό Κοτόπουλο μολυσμένο με σαλμονέλα

    19.10.2025 18:59
  • Ανακαλείται ρύζι – Είναι μολυσμένο με φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα

    16.08.2025 21:20
  • Βραστά αυγά, το λάθος είναι το κρύο νερό – Έτσι θα τα φτιάξετε εύκολα με τον σωστό τρόπο – Στο 1ο σχόλιο

    13.01.2025 15:08
  • Σταματήστε να πετάτε τα κουτιά από τα αβγά – Το μυστικό για να διώχνετε τα κουνούπια χωρίς χημικά

    08.12.2024 13:46
  • “Δεν τα είχα βράσει!” Το ατύχημα της Μπάρκα με τα βαμμένα αυγά, έμειναν κάγκελο οι συνεργάτες της

    01.05.2024 13:32
  • Προσοχń: Μnν καταναλώσετε αuτά τα φιλετiνια κοτόπουλου και τις σεφταλıές – Εντοπiστηκε σαλμоνέλα

    06.01.2024 18:56

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

04.12.2025 16:29

ΣΟΚ τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες

04.12.2025 15:46

Άγγελος Λάτσιος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Ναυτικό – «3 μέρες στο...

04.12.2025 15:31

EKTAKTH ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – Σoκ τι ανακοίνωσε

04.12.2025 15:14

Την δηλητηρίασε με χλωροφόρμιο: Η αληθινή ιστορία της 15χρονης Στέφι – Βρέθηκε...

04.12.2025 14:44

Αδιανόητο το ποσό: Τόσο κοστίζει η “απλή” τσάντα που κρατούσε η Μενεγάκη...

04.12.2025 14:24

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΟΝΑΚΗ

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here