Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Τραγανά και μελωμένα Μελομακάρονα με σιμιγδάλι σαν του ζαχαροπλαστείου

Γαστρονομία
by Newsroom 29.11.2019 14:18
Newsroom 29.11.2019 14:18
0

Υλικά για περίπου 50 μελομακάρονα

500 γραμμάρια (2 ποτήρια) ελαιόλαδο
250 γραμμάρια  (1 ποτήρι) ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γραμμάρια (1 ποτήρι) χυμό πορτοκάλι
100 γραμμάρια (1/2 ποτήρι) κονιάκ
150 γραμμάρια (1 ποτήρι) σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι
750 γραμμάρια (3 ποτήρια) νερό
750 γραμμάρια (3 ποτήρια) ζάχαρη
200 γραμμάρια (1/2 ποτήρι) μέλι
μισό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βαθιά βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μισό πορτοκάλι  και την κανέλα για 10 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το πορτοκάλι, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα. Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι για να αφρατέψει και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε στο μείγμα των υγρών το μπέικιν, τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας απαλά, για να μην ξεράσει το μείγμα το λάδι. Προσθέτοντας όλο το αλεύρι θα πρέπει να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και υγρή, που όμως πλάθεται εύκολα.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης (βάρους περίπου 35 – 40 γραμμάρια) και τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα. Τα βάζουμε πάνω σε μία σίτα και τα πιέζουμε ελαφρά. Σηκώνουμε το μελομακάρονα, “τυλίγοντας¨ απαλά τη ζύμη σαν ρολό. Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μελομακάρονα του ζαχαροπλαστείου έχουν μία γραμμή στο κάτω μέρος. Αυτή οφείλεται στην τεχνική που περιγράψαμε.

Τα βάζουμε ένα – ένα σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 190 βαθμούς, πάνω κάτω θέρμανση για ακριβώς 25- 27 λεπτά.
Τα βγάζουμε όπως είναι καυτά από τον φούρνο και με τη βοήθεια μίας κουτάλας, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε για ακριβώς μισό λεπτό. Τα βγάζουμε γρήγορα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Το σιρόπιασμα με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει πάντα!

Τα μελώνουμε, πασπαλίζουμε με καρύδι και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ! Καλές γιορτές και καλή ζαχαροπλαστική σε όλους σας!

Σημειώσεις

Κάθε φορά που γεμίζουμε ένα ταψί, το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε. Όση ώρα ψήνονται ετοιμάζουμε το επόμενο ταψί. Έτσι, όταν ψηθούν τα προηγούμενα, βάζουμε το νεό ταψί για ψήσιμο και σιροπιάζουμε τα καυτά μελομακάρονα!
Μια τρυπητή κουτάλα εξυπηρετεί θαυμάσια τη διαδικασία του σιροπιάσματος!

Η κατσαρόλα που θα έχετε το σιρόπι δεν θα πρέπει να είναι  πλατιά, διότι το σιρόπι θα πρέπει να έχει “μεγάλη στάθμη” για να σιροπιαστούν τα μελομακάρονα. Στα 30 δευτερόλεπτα του σιροπιάσματος, μπορούμε να κουνήσουμε ελαφρά την κατσαρόλα, για να πάει το σιρόπι σε όλες τις πλευρές.

Για να διατηρηθούν πολύ καιρό τα μελομακάρονα χωρίς να στεγνώσουν πρέπει να τα τυλίξτε με μεμβράνη!

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

05.12.2025 22:15

Ξάνθη: Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν ξανά για ένα ημερολόγιο – Δείτε φωτογραφίες από...

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 21:27

Γωγώ Μαστροκώστα: Auτή έιναι η μορφή καρκίνου που πάσχει

05.12.2025 21:05

Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα κατάφερε, υπέστn...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

05.12.2025 20:35

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

05.12.2025 20:26

Δάκρυσε και η Παναγία στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο...

05.12.2025 20:10

Ανακοπή καρδιάς: 6 προειδοποιητικά σημάδια που θα νιώσετε λίγες μέρες πριν

05.12.2025 19:46

Τραγωδία: Τρεις Νεκροί Αστυνομικοί και 13 τραυματίες – Πήγαν να κάνουν έξωση...

05.12.2025 19:25

Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για την σχέση...

05.12.2025 19:14

Έκλεισαν και άλλη Εθνική Οδό οι αγρότες – Αποκλεισμός επ’αόριστον στην κυκλοφορία

05.12.2025 18:37

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Παραλύει» ξανά η χώρα – Μόλις ανακοινώθηκε

05.12.2025 18:18

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Χρονοδιάγραμμα και κριτήρια

05.12.2025 18:08

Δεν τα κατάφερε η Αγγελική – Έφυγε σε ηλικία μόλις 49 χρονών

05.12.2025 17:44

Κακοκαιρία Byron: «Βούλιαξε» πασίγνωστη πόλη – Θυμίζει «Βενετία»

05.12.2025 17:32

ΕΚΤΑΚΤΟ Καιρός: Νέα πρόβλεψη Καλλιάνου – Τι έρχεται αύριο Σάββατο

05.12.2025 17:10

Έκτακτn είδηση για όσους έχουν Netflix, μόλις έγινε γνωστό

05.12.2025 16:51

ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ: ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ KINDER

05.12.2025 16:18

Πέθανε απομονωμένη στα 61 από καρκίνο η όμορφη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

05.12.2025 15:38

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στη Λούτσα:...

05.12.2025 15:03

Σοκ! Σκότωσε τους γονείς του και έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί…

05.12.2025 14:23

Αν πάτε να βγάλετε λεφτά και δείτε αυτό στο ΑΤΜ, φύγετε όσο...

05.12.2025 14:06

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here