Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Γρήγορο στρούντελ μήλου

Γαστρονομία
ΓΛΥΚΟΣΥΝΤΑΓΗ
by Newsroom 08.03.2015 08:20
Newsroom 08.03.2015 08:20
0

Συστατικά
75 γρ. ξανθές σταφίδες
2 κ.σ. κονιάκ
½ φέτα λευκό ψωμί για σάντουιτς χωρίς την κόρα
120 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα κάθετα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα σε φέτες πάχους 6 χιλ.
1 κόκκινο μήλo ξεφλουδισμένo, κομμένo κάθετα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένo σε φέτες πάχους 6 χιλ.
50 γρ. καρύδια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. χυμό λάιμ
¼ κ.γ. τριμμένη κανέλλα
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
1 ½ κ.γ. ζάχαρη άχνη

strountel1

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου σε μέτρια προς χαμηλή θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το κονιάκ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1 λεπτό στα μικροκύματα στα 800 watt. Βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη (σκεπασμένο αν χρειάζεται).
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, το ψωμί μέχρι να γίνει ψίχουλα (περίπου 6 χτυπήματα).
Ψήνουμε τα ψίχουλα με 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο σε ένα τηγάνι 20 εκ. σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα για περίπου 2 λεπτά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στεγνώνουμε τις σταφίδες, πετώντας το ζουμί. Προσθέτουμε στο μπολ με τα ψίχουλα τις σταφίδες, τα μήλα, τα καρύδια (αν θέλουμε), 50 γρ. της κρυσταλλικής ζάχαρης, χυμό λάιμ, κανέλα και αλάτι. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Συναρμολόγηση του στρούντελ
Στον πάγκο εργασίας μας , τοποθετούμε μία λαδόκολλα οριζόντια.
Από πάνω της και από τα αριστερά βάζουμε ένα φύλλο κρούστας. Το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με 25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη.
Από τα δεξία της λαδόκολλας βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο κρούστας και φροντίζουμε να καλύπτει το πρώτο φύλλο περίπου 10 εκ. Το αλείφουμε και αυτό με το λιωμένο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 8 φύλλα κρούστας (αλείφοντας με βούτυρο και πασπαλίζοντας με ζάχαρη κάθε φύλλο).
Τοποθετούμε τη γέμιση, προς το κάτω μέρος των φύλλων σε ρολό/λωρίδα 8 εκ. απέχοντας από την άκρη των φύλλων 6.5 εκ. Και από τα πλάγια των φύλλων κατά 5 εκ.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα πιο κοντά κομμάτια του φύλλου (που είναι τα πλαινά) και μετά σκεπάζουμε με το κάτω μέρος του φύλλου (το πιο μακρύ και πιο κοντινό σε μας).
Γυρνάμε το ρολό μας προσεχτικά για να τυλιχτεί όλο .
Μεταφέρουμε το στρούντελ μας στο ταψί με τη λαδόκολλα (η πλευρά που ξεκινήσαμε να το κλείνουμε τοποθετείται από κάτω).
Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη.
Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το στρούντελ μας σε 4 μεριές για να επιτρέψουμε στην υγρασία να φύγει.
Ψήνουμε για 15 λεπτά γυρίζοντας το ταψί μας όσο ψήνεται.
Μόλις ψηθεί αφήνουμε για 40 λεπτά να κρυώσει αλλά να είναι ζεστό.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε (ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου).

(via)

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τpομερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα

    21.08.2025 18:27
  • Και κούκλος και νοικοκύρης ο Στάνκογλου: Αυτή τη συνταγή φτιάχνει με επιτυχία και τη του ζητούν οι φίλοι του

    02.05.2024 10:19
  • “Για να μπορούν να φάνε και οι μικρές” Η Χριστίνα Μπόμπα δίνει συνταγή για υγιεινό τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη

    29.04.2024 16:11
  • Έτσι αδυνάτισα: H Αντελίνα μας έβαλε στην κουζίνα της και έφτιαξε λαχταριστά μπιφτέκια light

    17.04.2024 10:20
  • Το γλυκό σνακ που ρυθμίζει το έντερο, δυναμώνει τα οστά και ρίχνει την πίεση

    04.12.2023 13:34
  • Από τον Κουτσόπουλο περιμέναμε, αλλά από τη γυναίκα του Χρύσα, ήρθε η συνταγή για μελομακάρονα

    07.11.2023 14:28
  • Θυμίζουν τη συνταγή των γιαγιάδων: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον Λευτέρη Λαζάρου και το κόλπο που τα απογειώνει

    24.05.2023 16:35
  • Πιο νόστιμες από ποτέ: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει

    17.05.2023 12:11
  • Ποιος Πετρετζίκης; Η Άντζελα Δημητρίου ντυμένη στα λευκά φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια

    13.04.2023 15:27
  • Κάν’ το όπως η Ελένη: Η απίθανη συνταγή της για Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι

    10.04.2023 18:47

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

05.12.2025 11:19

Γιατί στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια – Η απάντηση της εκκλησίας

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

05.12.2025 10:02

Αuτά τα 3 Zώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα...

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here