Επιβάτιδα σε λεωφορείο: «Δεν πιστεύω στον κoρoνoϊo, με προσβάλλει η χρήση μάσκας»

Επιβάτιδα σε λεωφορείο: «Δεν πιστεύω στον κoρoνoϊo, με προσβάλλει η χρήση μάσκας»

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε συνολικά 359 νέα κρούσματα κορονοϊού για το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Μια γυναίκα που κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα στο εσωτερικό ενός λεωφορείου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, πιάστηκε από τηλεοπτικό φακό.

«Δεν πιστεύω στον κορονοϊό, με προσβάλλει η χρήση μάσκας» είναι η απάντηση μιας νεαρής γυναίκας σε λεωφορείο απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν φοράει μάσκα προστασίας, η οποία είναι υποχρεωτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

«Δεν πιστεύεις. Και επειδή δεν πιστεύεις, κάνεις κακό στους άλλους» απαντά στη νεαρή μια συνεπιβάτιδά της στο λεωφορείο.

Η απάντηση της γυναίκας φαίνεται πως δεν άρεσε στην κοπέλα, η οποία αντέδρασε και αποκρίθηκε «εσύ φόρεσε τη μάσκα, εγώ γιατί είμαι υποχρεωμένη να τη φοράω;».

Τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα καταγράφηκαν 359 νέα κρούσματα εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα της COVID-19 στην πρωτεύουσα.

Ο κ. Γώγος, ερωτώμενος για το εάν μπορεί να αποφασιστεί ένα νέο lockdown, ο ίδιος έκρινε πως «ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα βγαίνει και μία καινούρια δέσμη μέτρων. Δεν θα φτάσουμε στο lockdown, είναι λίγο μακριά. Είναι στο τραπέζι, αλλά υπάρχουν άλλα μέτρα πριν. Ας πούμε μάσκα παντού, μέσα έξω, κλείσιμο όλων των καταστημάτων στις 00:00, περιορισμός κυκλοφορίας το βράδυ, αναστολή λειτουργίας κλειστών χώρων – όπως κινηματογράφοι, θέατρα. Το lockdown δεν το θέλει κανείς, είναι τραυματικό, το έχουμε ζήσει, το ξέρουμε και προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Αν δεν ληφθούν αυτά και αν η κατάσταση ξεφύγει, ίσως να φτάσουμε και σε αυτό, αλλά ελπίζουμε να μη χρειαστεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της ειδικής επιτροπής για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, προειδοποίησε πως αν δεν λειτουργήσουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, τότε το επόμενο βήμα είναι το lockdown.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, θα πάμε αναμφίβολα σε lockdonw» διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε πως χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα-δέκα ημέρες ώστε να αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν και προσέθεσε πως «αν αποδώσουν έχει καλώς, αν όχι, το επόμενο βήμα είναι το lockdown».

[sputniknews.gr]

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα