Όλυμπος: Ο Δήμος Έφτιαξε Ξύλινα Σπιτάκια Για Να Προστατευτούν Τα Αδέσποτα Από Το Κρύο - Fanpage

Όλυμπος: Ο Δήμος Έφτιαξε Ξύλινα Σπιτάκια Για Να Προστατευτούν Τα Αδέσποτα Από Το Κρύο

Ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα κατασκεύασε και τοποθέτησε ο δήμος Δίου – Ολύμπου.

Οι χειμώνες είναι ιδιαίτερα σκληροί στη «σκιά» του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο, πολύ περισσότερο, για αδέσποτα ζώα της ευρύτερης περιοχής. Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του δήμου κατασκεύασαν και τοποθέτησαν ξύλινα σπίτια, ώστε τα ζώα να μπορούν να προστατευτούν από το κρύο.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Βαγγέλης Γερολιόλος, μίλησε στο LiFO.gr για την πρωτοβουλία.«Οτιδήποτε είναι έμψυχο αξίζει την προσοχή μας και τη φροντίδα μας. Θέλαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα». Όπως μας λέει ο ίδιος, τα πρώτα τριάντα σπιτάκια έχουν ήδη γεμίσει από τετράποδους ενοίκους. «Χθες το βράδυ έκανα βόλτα με τα αυτοκίνητό μου στο Λιτόχωρο, και τα σπίτια είναι κατειλημμένα – αδέσποτα σκυλάκια προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Γερολιόλος σημείωνε πως αυτό είναι μόνο το «πρώτο βήμα» εννοώντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες. Τον ρωτάμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. «Υποβάλλουμε αίτηση για δημοτικό καταφύγιο ενώ θα ακολουθήσει και πρόγραμμα στειρώσεων και ψηφιοποιήσεων. Συνεργαζόμαστε στενά με την τοπική φιλοζωική εταιρεία, που μας δίνει πολύτιμη βοήθεια αναφορικά με τους τρόπους που μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε».

Η ανάρτηση του δημάρχου στο Facebook

«Δήμος Δίου Ολύμπου δραστηριοποιείται στο θέμα των αδέσποτων ζώων με σκοπό την προστασία τους.Ως πρώτο βήμα κατασκευάζονται και τοποθετούνται ξύλινα σπιτάκια που θα στεγάσουν τα αδέσποτα ζώα και θα τα προφυλάξουν από τα καιρικά φαινόμενα. Πεποίθησή μας είναι ότι τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και με συλλογική προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».


Λ

Αφήστε το σχόλιο σας: