Ο Πραγματικός Λόγος που τα Στόρια πρέπει να είναι Ανεβασμένα στα Παράθυρα όταν το Αεροπλάνο σας Απογειώνεται! - Fanpage

Ο Πραγματικός Λόγος που τα Στόρια πρέπει να είναι Ανεβασμένα στα Παράθυρα όταν το Αεροπλάνο σας Απογειώνεται!

Η ασφάλεια των επιβατών είναι η πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Ενώ οι περισσότερες προφυλάξεις και διαδικασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια συμβαίνουν στην πύλη και στο τερματικό, γίνονται πολλά άλλα λιγότερο προφανή μέτρα επίσης.

Καταρχάς, τα αεροπλάνα πρέπει να διαθέτουν πολύ αυστηρό σχεδιασμό και κατευθυντήριες γραμμές για την κατασκευή, προκειμένου να συμμορφώνονται με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Αυτά διασφαλίζουν ότι όλα τα τυποποιημένα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται σωστά στα αεροπλάνα. Όταν πετάτε στον ουρανό με εκατοντάδες μίλια ανά ώρα, με μια πλήρη δεξαμενή καυσίμων στο αεροσκάφος και αντιμετωπίζοντας όλα τα είδη των φυσικών κινδύνων, τότε η ασφάλεια και η κατασκευή είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, οι επιβάτες αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη προσωπική τους ασφάλεια, όταν επιβιβάζονται στο αεροσκάφος. Όλοι ξέρουν τις διαδικασίες που συμβαίνουν ακριβώς πριν από την απογείωση. Οι αεροσυνοδοί περνάνε από όλες τις θέσεις όλων των εξόδων και τα μπάνια, βεβαιώνονται ότι όλοι φοράνε ζώνες ασφαλείας και ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν απενεργοποιηθεί. Ενώ η σημασία όλων αυτών των πραγμάτων είναι σαφής, ο λόγος που θα πρέπει να έχουμε τις κουρτίνες των παράθυρων ανοιχτές για την απογείωση και την προσγείωση είναι λιγότερο σαφής. Ακόμα κι έτσι, όλοι τις ανοίγουμε αν μας το ζητήσουν και υπάρχει ένας καλός λόγος πίσω από αυτό το μέτρο ασφαλείας.

1

Σύμφωνα με τις στατιστικές των αεροπορικών δυστυχημάτων, η πλειοψηφία των προβλημάτων και των ατυχημάτων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των πτήσεων συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης. Έχοντας τα στόρια ανεβασμένα διασφαλίζει ότι υπάρχουν περισσότερα μάτια που θα κοιτάζουν έξω.

Περισσότερα μάτια ισούται με περισσότερες πιθανότητες για να δει κάποιος πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει ή που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Από τις θέσεις που κάθονται οι επιβάτες μπορούν να δουν τα φτερά, τους κινητήρες, και άλλα μέρη του αεροπλάνου, που οι πιλότοι που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους δεν μπορούν να δουν ή το πλήρωμα δεν παρατήρησε επειδή είναι απασχολημένο. Η ιδέα είναι ότι αν κάποιος επιβάτης εντοπίσει κάτι, θα το αναφέρει και θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, έτσι ώστε το πλήρωμα να μπορέσει να αξιολογήσει το ζήτημα και να ανταποκριθεί.

Ενώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα ατυχήματα έχουν αποφευχθεί χάρη σε αυτή την απλή προφύλαξη ασφάλειας, αναμφίβολα έχει σώσει πολλές ζωές. Είναι μια λογική και απλή κίνηση να ανοίξουμε τα στόρια σε πολύ σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της πτήσης. Κάθε πτυχή του σχεδιασμού και όλες οι δυσδιάκριτες και φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες πραγματικά εξυπηρετούν πολύ σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας.

Χάρη σε αυτό η αεροπορική βιομηχανία έχει το καλύτερο ρεκόρ στατιστικών όσον αφορά την ασφάλεια και τη μεταφορά επιβατών. Σύμφωνα με το Discovery, οι πιθανότητες ένα άτομο να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα είναι 1:11 εκατομμύρια, ενώ οι πιθανότητες θανάτου σε τροχαίο ατύχημα είναι 1: 5.000. Επιπλέον, οι πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από καρχαρία είναι 1:3,7 εκατομμύρια (National Geographic). Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθείτε σε ένα αεροπορικό ατύχημα, πόσο μάλλον να σκοτωθείτε σε ένα, εν μέρει χάρη στα ανοιχτά στόρια.

Μοιραστείτε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο με τους φίλους σας στο Facebook!

Credit: sun-gazing.com

Αφήστε το σχόλιο σας: