Η γυναίκα που δεν έκανε κανένα σκουπίδι για 2 χρόνια! Μια μοναδική ιστορία! - Fanpage

Η γυναίκα που δεν έκανε κανένα σκουπίδι για 2 χρόνια! Μια μοναδική ιστορία!

Στη Νέα Υόρκη, μια νέα γυναίκα 23 ετών κατόρθωσε να ζει επί δύο χρόνια χωρίς να δημιουργήσει ούτε ένα σκουπίδι.

Η Λόρεν Σίγνκερ είναι μια νεαρή γυναίκα όπως όλες οι άλλες. Στο σπίτι της δεν υπάρχει κάδος απορριμάτων, ούτε πλαστική σακούλα, ούτε πλαστικό ο,τιδήποτε.

Αυτή η Αμερικανίδα κατόρθωσε να μην κάνει ούτε ένα σκουπίδι όχι γιατί τα πετάει από το παράθυρο αλλά γιατί αποφάσισε να μην αγοράσει ποτέ πια προϊόντα που είναι συσκευασμένα με πλαστικό.

Το στοίχημα είναι δύσκολο και θα μπορούσε να κρατάει μόνο για λίγες ημέρες, αλλά η Λόρεν Σίνγκερ το κατάφερε για δύο χρόνια!

Ωστόσο, η νεαρή γυναίκα δεν ζει στην έρημο του Τέξας ή σε δάσος του Ορεγκον σαν χίππις που τρέφεται με ρίζες. Αντίθετα, έζησε στη Νέα Υόρκη, τον ναό της κατανάλωσης, όπου το πλαστικό βρίσκεται παντού.

skoupidia1

Ολα άρχισαν το τέλος του 2012. Εκείνη την εποχή η Λόρεν είναι φοιτήτρια Περιβαλλοντολογίας. Συμμετέχει σε κάποιες διαδηλώσεις εναντίον των μεγάλων βιομηχανιών πετρελαίου, έχει κάποια συμμετοχή σε ορισμένες διαλέξεις για την Οικολογία, αλλά τίποτα περισσότερο.

«Στο μάθημα υπήρχε μια συμφοιτήτρια η οποία ερχόταν πάντα με μια πλαστική τσάντα, στην οποία υπήρχε ένα πλαστικό κουτί γεμάτο τρόφιμα, ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό, σακουλάκια πλαστικά και ένα πακέτο τσιπς», δήλωσε η Λόρεν στο σάιτ Collectivity.
«Μετά από ορισμένα μαθήματα, την παρακολουθούσα που πέταγε τα σκουπίδια στο καλάθι. Θύμωσα, αγρίεψα. Αλλά δεν έλεγα κάτι, δεν έκανα τίποτα» προσθέτει.

skoupidia2

Ως την ημέρα που ανοίγει το ψυγείο της για να ετοιμάσει το φαγητό και συνειδητοποιεί ότι όλα τα προϊόντα είναι συσκευασμένα σε πλαστικά.

«Ποιά είμουν εγώ που ήθελα να δώσω και μαθήματα; Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα πραγματικά να αποβάλλω εντελώς το πλαστικό από τη ζωή μου».

Για να το πετύχει, η νεαρή κοπέλα, έπρεπε να κάνει μερικές εφευρέσεις. Αρχισε, εν πρώτοις, δημιουργώντας το δικό της αποσμητικό, τη δική της οδοντόκρεμα και τη δική της οδοντόβουρτσα από ξύλο μπαμπού.

Για να βρει ιδέες, έψαξε σε μπλογκ ανακύκλωσης. Πολύ γρήγορα, εγκαταλείπει τη δουλειά της και προωθεί το δικό της απορρυπαντικό που βασίζεται σε προϊόντα 100% φυσικά.

Το προϊόν γνωρίζει τρομερή επιτυχία και το κατορθώσει μέσω εκστρατείας crowdfunding στο ίντερνετ από την οποία μαζεύει 10.000 δολάρια σε δύο ημέρες.

Σιγά-σιγά αυτή η δραστηριότητα γίνεται η δουλειά της. Ταυτόχρονα η νεαρή κοπέλα συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ότι μπορεί να κάνει και τρομερές οικονομίες. «Αγοράζω λιγότερα πράγματα, μόνο όσα χρειάζομαι, τρώω καλύτερα.

Σήμερα προσέχω πολύ, αγοράζω λίγο και εξοικονομώ περίπου 100 δολάρια την εβδομάδα σε σχέση με αυτά που ξόδευα πριν από τρία χρόνια» δηλώνει.

skoupidia3

skoupidia4

skoupidia5

skoupidia6

Η Λόρεν θεωρείται σήμερα διάσημη για τα μηδέν σκουπίδια που παράγει. Εχει στην κατοχή της το μπλογκ TrashisforTossers, στο οποίο παρέχει όλες τις συμβουλές που χρειάζεται κάποιος να ζει χωρίς να παράγει (πολλά) σκουπίδια.

Η ίδια η Λόρεν κατόρθωσε να βάλει όλα τα σκουπίδια που δημιούργησε επί δύο χρόνια σε ένα γυάλινο μπουκάλι από αγγουράκια!

Δείτη την Λόρεν να εξηγεί στο σπίτι της πώς τα καταφέρνει και δείτε πώς ψωνίζει, πώς μαγειρεύει και πώς τοποθετεί τα πράγματά της:

(via)

Αφήστε το σχόλιο σας: