Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

«Υποφέρω στο ντους και νιώθω τα δάκρυα μου σαν οξύ»: 15χρονη με αλλεργία στο νερό περιγράφει την καθημερινότητά της και συγκλονίζει

STORIES
15ΧΡΟΝΗΑΛΛΕΡΓΙΑΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟΑΣΘΕΝΕΙΑ
by Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 20.12.2022 15:36
Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 20.12.2022 15:36
0

Μια έφηβη στην Αριζόνα είναι τόσο αλλεργική στο νερό. Πράγματα της καθημερινότητας, όπως να πιει νερό, να ακουμπήσει νερό, να ιδρώσει, να κλάψει ή να βγει στη βροχή, είναι για εκείνη επίπονα και οι συνήθειές της πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες.

Η ιστορία της 15χρονης

Η Abigail Beck πάσχει από υδατογενή κνίδωση [aquagenic urticaria], μια σπάνια πάθηση -με μόλις 100 καταγεγραμμένες περιπτώσεις- που προκαλεί φαγούρα στην επαφή με νερό.Η 15χρονη διαγνώστηκε τον Απρίλιο όταν ενημέρωσε τους γιατρούς της πως αισθάνεται τα δάκρυά της σαν οξύ και πως έχει έντονη φαγούρα όταν κάνει ντους. Επίσης κάθε φορά που πίνει νερό, κάνει εμετό.«Κλαίω σαν φυσιολογικός άνθρωπος και πονάω», είπε στο Kennedy News, περιγράφοντας τα δάκρυά της ως «ένα από τα χειρότερα σημεία» επειδή καίνε το πρόσωπό της. «Κάνω εμετό αν πιώ νερό, το στήθος μου πονάει πολύ και η καρδιά μου αρχίζει να χτυπά πολύ γρήγορα».

«Εξελίχθηκε σταδιακά και άρχισε να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Όταν έβρεχε, πονούσα πολύ, ένιωθα σαν να ήταν οξύ».
Λόγω της ακραίας αλλεργίας της, η Abigail δεν έχει πιει ούτε ένα ποτήρι νερό εδώ και ένα χρόνο και αντ’ αυτού παίρνει δισκία ενυδάτωσης και καταναλώνει ενεργειακά ποτά και φυσικό χυμό ροδιού.«Ποτέ δεν έχω επιθυμία να πιώ νερό», λέει. «Δεν θέλω να το πίνω, η γεύση είναι κακή για μένα». Οι γιατροί εξετάζουν ορούς για να της δίνουν περισσότερα υγρά ως πιο «μόνιμη θεραπεία», είπε.«Φοβάμαι ότι αν βγει εκτός ελέγχου μια μέρα, κανείς δεν θα ξέρει τι να κάνει, ούτε κι εγώ. Δεν ξέρω καν πώς να βοηθήσω τον εαυτό μου. Προσπαθώ να έχω καλή διάθεση και ξέρω ότι αν κάτι συμβεί, τότε οι άνθρωποι γύρω μου θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν».

Η καθημερινότητα της

Λόγω της κατάστασής της, η Abigail στερείται αναγκαστικά πολλές δραστηριότητες την εμποδίζει- ο ιδρώτας τής προκαλεί πόνο και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ενώ δεν μπορεί καν να βγαίνει έξω στη βροχή.«Αν βρέχει, πιθανότατα δεν θα βγω έξω, αλλά αν πρέπει, τότε φροντίζω να είμαι πλήρως καλυμμένη με ένα μπουφάν και τρία ζευγάρια φόρμες», εξηγεί. Ευτυχώς για εκείνη, δεν βρέχει πολύ στην Αριζόνα. Εν τω μεταξύ, αναγκάζεται να διαβάζει προσεκτικά κάθε ετικέτα σε τρόφιμα και ποτά – αλλά δυσκολεύεται γιατί το νερό είναι «στα πάντα».«Πρέπει να τσεκάρω τις ετικέτες, αλλά τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο έχουν νερό μέσα. Η τελευταία φορά που ήπια νερό ήταν πριν από ένα χρόνο», σημειώνει. «Μπορώ να πίνω πράγματα χωρίς πολύ νερό, όπως ενεργειακά ποτά και φυσικό χυμό ροδιού».Παρά τις επιπλέον προφυλάξεις, εξακολουθούν να της ξεφεύγουν πράγματα. «Είχα μια αλλεργική αντίδραση πριν από λίγες μέρες γιατί ήπια ένα αθλητικό ποτό που δεν συνειδητοποίησα ότι είχε πολύ νερό», λέει. «Για περίπου τέσσερις ώρες, είχα κράμπες στο στομάχι, το στήθος μου πονούσε και ένιωθα εξαντλημένη».

Τι λένε οι γονείς της

Ωστόσο, το πιο τρομακτικό κομμάτι της σπάνιας πάθησης της Abigail είναι η έλλειψη ιατρικών πληροφοριών σχετικά με αυτήν, καθώς είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη.«Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να με σκοτώσει, δεν μου έχουν πει», εξηγεί. «Έχω συμπτώματα που θα μπορούσαν να κάνουν την καρδιά μου να σταματήσει, αλλά κανείς δεν ξέρει τίποτα για την πάθηση, οπότε δεν ξέρει αν η καρδιά ή οι πνεύμονές μου θα μπορούσαν να σταματήσουν να λειτουργούν».«Το χειρίζεται πολύ καλά. Εννοείται πως δεν αντέχω να βλέπω την κόρη μου να πονάει. Νιώθω απελπισία», είπε ο πατέρας της, Michael Beck. «Ανησυχώ, αλλά δεν νομίζω ότι η αλλεργία της είναι τόσο έντονη που το νερό μπορεί να τη σκοτώσει. Ωστόσο ανησυχώ για τη γενική της υγεία και εξετάζουμε διάφορα πράγματα που μπορούν να την ενυδατώνουν για να τη διατηρούν υγιή».

Άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα όταν έφτασε στην εφηβεία πριν από τρία χρόνια, αλλά «χρειάστηκε πολύς χρόνος για να διαγνωστεί», είπε. «Σιγά σιγά εξελίχθηκε και άρχισε να χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Όταν έβρεχε, πονούσα πολύ, το ένιωθα σαν οξύ», σημειώνει η 15χρονη.«Όταν κάνω ντους, ξεκινάει αρκετά ήπια, μετά γεμίζω εξανθήματα και εξελίσσεται σε φαγούρα», λέει η 15χρονη.Στην αρχή, η Abigail θεώρησε ότι ήταν φυσιολογικό –ότι «όλοι ένιωθαν πόνο από το νερό»– και μάλιστα ρώτησε τη μητέρα της αν ένιωθε κι εκείνη έτσι.«Ρώτησα πρόσφατα τη μαμά μου αν θυμάται να το ρωτάω και γιατί δεν θεώρησε ότι κάτι δεν πάει καλά», πρόσθεσε. «Είπε ότι απλώς νόμιζε ότι ήταν κάτι που θα έλεγε ένα παιδί».Ο πατέρας της, όμως, ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η Abigail γέμιζε εξανθήματα μετά το ντους.

Τα λόγια του πατέρα της προκαλούν συγκίνηση

«Δεν είχα ακούσει ποτέ πριν για την υδατογενή κνίδωση», είπε ο 53χρονος πατέρας της. «Ειλικρινά, νόμιζα ότι δεν γίνεται να είσαι αλλεργικός στο νερό, καθώς το σώμα αποτελείται κυρίως από νερό».Στην αρχή, η Abigail σκέφτηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το νερό ή ότι χρησιμοποιούσε κρέμες που δεν αντιδρούσαν καλά με αυτό. Αλλά καθώς μεγάλωνε, το ντους και το κολύμπι έγιναν πιο δύσκολα.«Όταν κάνω ντους, ξεκινά πολύ ήπια, μετά βγάζω εξανθήματα και μετά εξελίσσεται σε φαγούρα», είπε. «Όταν θα βγω, τότε αρχίζει πραγματικά η αλλεργική αντίδραση. Πρέπει να στεγνώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρέπει να βγω από το νερό ενώ λούζω ακόμη τα μαλλιά μου».Πλέον, κάνει ντους μία φορά κάθε δύο μέρες και παίρνει αντισταμινικά και στεροειδή για να καταπολεμά τις αλλεργικές αντιδράσεις στο νερό. «Είμαι πολύ καθαρός άνθρωπος και προσπαθώ να παραμένω καθαρή χωρίς να χρειάζεται να κάνω ντους», είπε.Διαγνώστηκε τον Απρίλιο όταν ενημέρωσε τους γιατρούς της πως αισθάνεται τα δάκρυά της σαν οξύ και πως έχει έντονη φαγούρα όταν κάνει ντους. Επίσης κάθε φορά που πίνει νερό, κάνει εμετό.Αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για τη σπάνια πάθησή της με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους που υποφέρουν και θα καλλιεργήσει περισσότερη ενσυναίσθηση.

«Γίνεται πραγματικά εκνευριστικό. Μου ζητάνε να εξηγήσω πώς γίνεται και μπορώ, κανείς δεν ξέρει ούτε έχει καταλαβαίνει», λέει. «Έπρεπε να εκπαιδεύσω μέχρι και τους γιατρούς μου σχετικά με την κατάστασή μου γιατί δεν το είχαν ξαναζήσει».Η Abigail ελπίζει ότι σταδιακά ο κόσμος θα αποκτήσει μεγαλύτερη κατανόηση. «Όταν τους λέω ότι είμαι αλλεργική στο νερό, το βρίσκουν εντελώς γελοίο και πολλοί σοκάρονται, ενώ πάντα επισημαίνουν ότι το σώμα μας αποτελείται από νερό», είπε.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • «Πάσχω από μια σπάνια ασθένεια»: Ο Γολγοθάς του Δημήτρη Μακρυνιώτη που χτυπά τους μυς του

    24.05.2024 23:47
  • Σοκάρει η Ειρήνη Πασχαλέρη: «Έχασα το ένα παιδί μου σε ηλικία 5 ετών από αυτή την ασθένεια»

    10.05.2024 14:57
  • Συγκλονίζει η Ελένη Κοκκίδου: «Έπαθα στα 40 μου βαριά νεκρωτική πνευμονία, με περίμεναν να πεθάνω…»

    01.05.2024 12:56
  • Αμάντα Μανωλάκου: «Δεν γκούγκλαρα τη νόσο μου, έλεγα στη μάνα μου ορκίσου μου ότι δεν θα πεθάνω»

    10.04.2024 11:28
  • «Δεν έκανα παρέα με άλλα παιδιά εξαιτίας της»: Η πάθηση της Έλενας Παπαρίζου που την ταλαιπωρεί από μικρή

    08.04.2024 11:09
  • Πολυμυοσίτιδα: Η σπάvια πάθηση της Ρούλας Κορομηλά, τα επώδυνα συμπτώματα & ο δύσκολος αγώνας της παρουσιάστριας

    28.03.2024 15:39
  • Δύσκολες ώρες για τη Φαίη Σκορδά: Η αποκάλυψη για το θέμα υγείας που την ταλαιπωρεί

    19.03.2024 13:02
  • Παναγιώτη Φασούλας: “Ένιωσα απόγνωση όταν ο γιος μου εμφάνισε λευχαιμία, ηρωίδα η μαμά του”

    13.03.2024 09:48
  • “Διαγνώστηκα τυχαία με το αυτοάνοσο”: Ραγίζει καρδιές η Μαρία Μπακοδήμου για την επιθετική ασθένεια

    10.03.2024 19:37
  • Σοκάρει η Γιάννα Τερζή: “Ήμουν τυχερή που ο γιατρός δεν με άφησε παράλυτη”

    22.02.2024 13:53

Δημοφιλή

30.12.2025 22:18

Επτά χρόνια πριν, ο τυφλός δισεκατομμυριούχος έτρωγε δείπνο μόνος… Μέχρι που ένα...

30.12.2025 18:53

Η ηλικιωμένη γυναίκα λυπήθηκε τον νεαρό που δεν είχε πού να περάσει...

30.12.2025 17:40

Του άδειασε τον καφέ στο καινούργιο του φούτερ. Αυτό που ακολούθησε, πάγωσε...

30.12.2025 13:48

Έριξε καφέ πάνω στον καινούργιο για να τον εξευτελίσει μπροστά σε όλους…...

30.12.2025 12:40

Μια γυναίκα με παλιά ρούχα μπήκε σε ένα ακριβό εστιατόριο και παρήγγειλε...

29.12.2025 20:59

Οι αστυνομικοί λυπήθηκαν τη φτωχή γριούλα που πουλούσε παράνομα στον δρόμο· όμως...

29.12.2025 17:39

Στο αεροπλάνο ένας άντρας άρχισε εκνευρισμένος να φωνάζει σε εμένα και στο...

12.12.2025 16:40

Βασίλης Ραχούτης: Ο «αφανής» ήρωας που θυσιάστηκε σώζοντας αγνώστους στο μοιραίο πλοίο...

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here