Έτσι είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας. – Σπάνιες φωτογραφίες στον αμνιακό σάκο - Fanpage

Έτσι είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας. – Σπάνιες φωτογραφίες στον αμνιακό σάκο

 

 

Η φωτογραφία την οποία απαθανάτισε ο Έλληνας μαιευτήρας Άρης Τσιγκρής, λίγα μόλις δευτερόλεπτα έπειτα από την γέννηση ενός υγιέστατου μωρού, είναι ιδιαίτερα σπάνια.

Τραβήχτηκε ύστερα αμέσως από τη γέννηση με καισαρική τομή και το σπουδαιότερο είναι πως ο αμνιακός σάκος παραμένει άθικτος.

Έτσι είμαστε μέσα στην κοιλιά της μητέρας μας όλοι…

Την δημοσίευσε στο Facebook και μάλιστα εξηγεί χαρακτηριστικά πως επειδή το μωρό βρίσκεται ακόμα στο σάκο, δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως έχει βγει στον έξω κόσμο, πως γεννήθηκε, αλλά θεωρεί πως βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά της μανούλας του.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο μαιευτήρας:

“Μια σπάνια εικόνα…εξαιρετικά σπάνια θα έλεγα….γέννηση μετά από καισαρική,με άθικτο τον σάκο,το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε…..είναι σαν να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα,είναι γνωστή σαν ”πέπλο γέννησης”και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς,η πλήρης έγκλειση του νεογέννητου στον σάκο,δεν αφήνει το μωράκι να πνιγεί στο αμνιακό υγρό, γιατί αρχίζει να αναπνέει αμέσως μετά την αφαίρεση του ”πέπλου”,καθώς ο πλακούντας συνεχίζει να τροφοδοτεί το μωράκι με αίμα,η φύση ξεπερνά τον εαυτό της,αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους μαιευτήρες”

Το να συμβεί αυτό είναι μια πιθανότητα στις 15.000. Σκεφτείτε το.

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: