Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε Γιατί οι Γυναίκες ΠΡΕΠΕΙ να κοιμούνται Περισσότερο από τους άντρες! - Fanpage

Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε Γιατί οι Γυναίκες ΠΡΕΠΕΙ να κοιμούνται Περισσότερο από τους άντρες!

Ενώ ετοιμάζετε το πρωινό, σκέφτεστε όλα όσα έχετε να κάνετε στη διάρκεια της μέρας, απαντάτε το τηλέφωνο και ετοιμάζετε το τραπέζι για την οικογένεια…Η εκτέλεση πολλαπλών διεργασιών ή αλλιώς το multitasking είναι εκπληκτικό γυναικείο ταλέντο, που δυστυχώς οδηγεί σε άγχος και εξάντληση. 

Μια μελέτη εξηγεί πόσο ύπνο χρειάζονται οι γυναίκες για να είναι υγιείς, αποδοτικές και σε ευεξία. Ερευνητές στο βρετανικό πανεπιστήμιο Loughborough ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας κατά τη διάρκεια της μέρας, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται να ξεκουραστεί, ενώ κοιμάστε.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο γυναικείος εγκέφαλος λειτουργεί κατά πιο περίπλοκο τρόπο, καθώς οι γυναίκες τείνουν να κάνουν πολλαπλά πράγματα ταυτόχρονα. Έτσι χρειάζονται περισσότερο ύπνο.

“Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο περίπλοκος από τον αντρικό, έτσι οι ανάγκες τους σε ύπνο είναι αυξημένες,” εξηγεί ο καθηγητής Jim Horne, ο συγγραφέας της μελέτης.

Ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται 6-8 ώρες ύπνου για να ανακτήσει τις δυνάμεις του από την κόπωση της μέρας. Οι γυναίκες χρειάζονται 20 λεπτά παραπάνω ύπνου από τους άντρες, για να ξυπνήσουν αναζωογονημένες και για να ανακτήσει τη πλήρη λειτουργικότητά του ο εγκέφαλος.

Βρέθηκε επίσης ότι λιγότερη ξεκούραση είχε χειρότερες επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών, παρά στους άντρες, για παράδειγμα, καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτης, κατάθλιψη και άγχος, Καθώς περνάνε οι βραδινές ώρες, ο ύπνος των γυναικών γίνεται πιο ελαφρύς, και ξυπνάνε πιο εύκολα από τους άντρες, και έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε υψίσυχνο θόρυβο.

Συμπερασματικά, 20 λεπτά παραπάνω ύπνου και καλή βραδινή ξεκούραση, είναι ό, τι χρειάζεται κάθε γυναίκα για να λειτουργεί αποδοτικά κατά τη διάρκεια της μέρας. Έτσι επαναρυθμίστε τα ξυπνητήρια σας κατά 20 λεπτά παραπάνω, γιατί το συστήνει η επιστήμη! 

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: