Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει ο Τσιόδρας – Στις 18.00 ενημέρωση μαζί με τον Χαρδαλιά

Ειδήσεις
by Newsroom 04.08.2020 12:50
Newsroom 04.08.2020 12:50
0

Τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα καθώς και η χαλάρωση των πολιτών, έχουν προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγος, εξέλιξη που οδήγησε – μεταξύ άλλων – και στην επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τα 110 κρούσματα σε μία ημέρα, έφεραν νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και στην ομάδα που παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε χθες, την κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα ακόμη μέτρο, κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς των πλοίων έως τις 18 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, εξετάζονται νέα μέτρα όπως να κλείνουν νωρίτερα τα νυχτερινά κέντρα ή να μπει νέο πλαφόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος στην παρούσα φάση είναι ο συνωστισμός στα κέντρα διασκέδασης, αλλά και τα κρούσματα που «ξεφυτρώνουν» από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και κυρίως από γάμους. Μάλιστα οι ειδικοί δεν σταματούν να εφιστούν την προσοχή στους νέους επισημαίνοντας πως ο κοροναϊός είναι ακόμη εδώ και «χτυπά» απροειδοποίητα.

Ακόμη δύο θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι η αύξηση κρουσμάτων στην Αττική τις τελευταίες τρεις μέρες, αλλά και η κορύφωση των εκδρομέων του Αυγούστου με τις αρχές να προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους σε λιμάνια, νησιά και επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του στη χτεσινή του ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε θα εξεταστούν το ωράριο στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης (μπαρ και κλαμπ) ή περιορισμοί σε τοπικό επίπεδο αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των υφιστάμενων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «τραπέζι» έχει πέσει και η επαναφορά της αποστολής SMS για τις ευπαθείς ομάδες, ωστόσο είναι μία πρόταση η οποία για την ώρα έχει μείνει στο «συρτάρι».

Οι γάμοι –βόμβες στο επίκεντρο των ειδικών

Κι ενώ πολλοί πίστευαν πως ο γάμος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ήταν το πρώτο περιστατικό με κρούσματα, ήταν απλώς ένα μεμονωμένο γεγονός, ξαφνικά όσο περνούν οι μέρες «ξεφυτρώνουν» και άλλοι γάμοι στους οποίους «χτύπησε» ο κοροναϊός.

Όσον αφορά τον γάμο στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν 23 κρούσματα, καταγράφηκαν άλλα τρία, τα δύο στην συμπρωτεύουσα και το ένα από τον Νομό Πέλλας, κάτι που φοβόντουσαν οι ειδικοί αφού η παρουσία ατόμων από άλλες περιοχές, μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα κρούσματα.

Κρούσματα όμως εντοπίστηκαν και σε άλλους γάμους.

Θετικά κρούσματα βρέθηκαν σε γάμο στις Σέρρες, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και 9 κρούσματα από έναν άλλο γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Το βράδυ ωστόσο σήμανε συναγερμός και στην Λάρισα, καθώς μετά από γάμο που τελέστηκε στην πόλη της Θεσσαλίας, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν μετά την διαδικασία ιχνηλάτησης.

Χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους;

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στο MEGA σημείωσε  ότι με την τήρηση των αποστάσεων και την χρήση μασκών, μπορεί να ελεγχθεί η πορεία της επιδημίας στη χώρα, ενώ γνωστοποίησε πώς αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, υπάρχει η πιθανότητα χρήσης μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους.

«Ελπίζω να αποφύγουμε το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους. Κι αυτό θα γίνει εάν συμμορφωθούμε με τα μέτρα που έχουμε πει» πρόσθεσε.

Ακόμα, έκανε λόγο για την ανάγκη να καταλάβουν οι νέοι ότι τα μέτρα είναι προς όφελος όλων, ενώ τους ζήτησε να μη διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλον.

Δυσοίωνες προβλέψεις για τον Αύγουστο

Tην ίδια ώρα καμπανάκι για τον Αύγουστο και την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα έκρουσε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς (ΣΚΑΪ) επισημαίνοντας ότι «είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος».

«Ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων και τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αλλά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος, γι αυτό και πρέπει να υπάρχει κορύφωση της ενημέρωσης και των προληπτικών μέτρων».

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως εκτός από τα μέτρα ίσως είναι σκόπιμο να επεκταθούν και οι έλεγχοι στην κοινότητα. «Είναι το φαινόμενο του παγόβουνου που ανακαλύπτουμε την κορυφή του βουνού με τα τεστ τα μοριακά τα οποία υπάρχουν, αλλά από κάτω υπάρχει ένας πληθυσμός ακόμα ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και είναι ωφέλιμο και σκόπιμο αυτός να ανευρεθεί και να θεραπευτεί αν χρειάζεται».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

06.12.2025 16:50

Σοκ στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου

06.12.2025 16:30

Μητσοτάκης από Μαρκόπουλο: Στηρίζουμε την οικογένεια με πράξεις – Χωρίς φόρο εισοδήματος...

06.12.2025 15:47

Τραγωδία: Νεκρός 50χρονος και η εγγονή του

06.12.2025 14:03

Λασκαράκη – Σουλτάτος: Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για την σχέση τους, δεν...

06.12.2025 13:43

Οι φήμες για Ρέμο, Οικονομόπουλο και η οργή Ελένης Μενεγάκη για Κωστόπουλο!

06.12.2025 13:01

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη...

06.12.2025 12:39

ΕΚΤΑΚΤΟ – Έκτακτn είδηση για αγρότες, σoκ τι συνέβn πριν λίγο

06.12.2025 12:22

Η Hellenic Train διέκοψε τα δρομολόγια Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω υπερχείλισης του Ενιπέα

Πρόσφατα

06.12.2025 19:16

Απόστολος Γκλέτσος: Χόρεψε ζεϊμπέκικο σε νυχτερινό μαγαζί και καταχειροκροτήθηκε από τους θαμώνες

06.12.2025 19:03

Μαρία Αντωνά – Χαμός για τα… πόδια της στο «Ραντεβού το ΣΚ»:...

06.12.2025 18:40

Σοκαριστικό τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή: Τούμπαρε το αυτοκίνητό της σε τούνελ...

06.12.2025 18:25

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός ΤΩΡΑ στην Αθήνα

06.12.2025 18:04

Σοκ σήμερα στη Ζάκυνθο με νεκρό 2χρονο παιδάκι – Μαθεύτηκε όλη η...

06.12.2025 17:49

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ Τροχαίο για Αγαπημένη Ελληνίδα στην Εγνατία Οδό

06.12.2025 17:11

«Πιο μεγάλα και από το κεφάλι της»: Η Ελευθερία Ελευθέριου μας εντυπωσιάζει...

06.12.2025 16:50

Σοκ στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου

06.12.2025 16:30

Μητσοτάκης από Μαρκόπουλο: Στηρίζουμε την οικογένεια με πράξεις – Χωρίς φόρο εισοδήματος...

06.12.2025 16:09

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

06.12.2025 15:47

Τραγωδία: Νεκρός 50χρονος και η εγγονή του

06.12.2025 15:31

Δέθηκε σε ένα καροτσάκι και έδωσε Βουτιά στη Θάλασσα- «Φεύγω γιατί δεν...

06.12.2025 15:05

Σοκ στο νεκροταφείο Καλαμαριάς – Πήγε να κάνει εκταφή τον πατέρα του...

06.12.2025 14:47

Καταπέλτης ο Παύλος Κοντογιαννίδης – Πήρε θέση για τον Αλέξη Τσίπα και...

06.12.2025 14:23

Θρήνος για την Ειρήνη – Πέθανε στα 53 της χρόνια – Ήταν...

06.12.2025 14:03

Λασκαράκη – Σουλτάτος: Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για την σχέση τους, δεν...

06.12.2025 13:43

Οι φήμες για Ρέμο, Οικονομόπουλο και η οργή Ελένης Μενεγάκη για Κωστόπουλο!

06.12.2025 13:20

ΣOK στη ΝΔ, γνωστός «γαλάζιος» στο νέο κόμμα Τσίπρα, ήταν και στο...

06.12.2025 13:01

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη...

06.12.2025 12:39

ΕΚΤΑΚΤΟ – Έκτακτn είδηση για αγρότες, σoκ τι συνέβn πριν λίγο

06.12.2025 12:22

Η Hellenic Train διέκοψε τα δρομολόγια Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω υπερχείλισης του Ενιπέα

06.12.2025 11:59

ΣΟΚ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

06.12.2025 11:40

Θεσσαλονίκη: Κοινή δικογραφία για αγρότη που κινήθηκε με τρακτέρ κατά των ΜΑΤ...

06.12.2025 11:17

Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Ενιπέας στη Λάρισα – Μήνυμα του 112 για...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here