Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Καιρός 15/1 Πόλεμος Καλλιάνου – Αρναούτογλου: «Έρχονται πάλι χιόνια» – «Σε καμία περίπτωση δεν…»

Ειδήσεις
by Newsroom 14.01.2017 11:30
Newsroom 14.01.2017 11:30
0

Τι προβλέπουν Καλλιάνος – Αρναούτογλου για νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή 15/1;

Νέα επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας από την Κυριακή το βράδυ προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως ενημερώνει, ο σφοδρός χιονιάς που πέρασε μόλις από το σύνολο σχεδόν της Ελλάδας, «άφησε» πίσω του πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα το νέο χαμηλό που πρόκειται να μας επισκεφθεί, αντί να δώσει ισχυρές βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες όπως θα συνέβαινε αν η θερμοκρασία βρισκόταν σε φυσιολογικά επίπεδα, να δώσει νέες, πυκνές χιονοπτώσεις!

Επιδείνωση, αλλά σαφώς περιορισμένη, προβλέπει και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook.

«Τα χιόνια, κατά τόπους μεν πυκνά, θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά και πρόσκαιρα μόνο τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ίσως και πεδινές) στη Βόρεια Ελλάδα», γράφει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μάλιστα προβλέπει πως πιθανότερο είναι τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν να προέρχονται από τις ισχυρές βροχές, σε συνδυασμό και με το λιώσιμο του χιονιού.

«Προσοχή! Καμία νέα «μετεωρολογική βόμβα» δεν αναμένεται από Δευτέρα, αλλά βαθμιαία αλλαγή του καιρού με κατά τόπους δυνατές βροχές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως δημιουργήσουν προβλήματα σε συνδυασμό με το απότομο λιώσιμο του χιονιού!

Τα χιόνια, κατά τόπους μεν πυκνά, θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά και πρόσκαιρα μόνο τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ίσως και πεδινές) στη Βόρεια Ελλάδα! Θα επικρατήσει φυσιολογικό κρύο για την εποχή, λίγο πιο τσουχτερό στα κεντρικά και βόρεια, ενώ στα νότια ο καιρός θα διατηρηθεί σε γενικές γραμμές μαλακός», γράφει ο κύριος Αρναούτογλου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει πάντως πως πρόκειται για ένα πιο «light» κύμα κακοκαιρίας, που δεν θα επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό όλη τη χώρα, αλλά κυρίως ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

«Την Κυριακή 15/1 αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να χιονίζει πυκνά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειότερα και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουν επηρεαστεί με βροχές και καταιγίδες οι περισσότερες παραθαλάσσιες, πεδινές και ημιορεινές περιοχές.

»Όμως λόγω του εγκλωβισμού του ψύχους και καθώς το σύστημα θα κινείται αργά και σταθερά βορειότερα, θα χιονίσει πυκνά από αργά το βράδυ της Κυριακής 15/1 σε ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (στην κεντρική Στερεά και σε ημιορεινά) και αργότερα προς το ξημέρωμα της Δευτέρας στη Θεσσαλία (ορεινά-ημιορεινά και τοπικά ακόμη και πολύ χαμηλότερα) και στην Ήπειρο (ορεινά-ημιορεινά).

»Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου εκεί, δηλαδή στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινές περιοχές», προβλέπει ο μετεωρολόγος και προσθέτει πως το νέο κύμα χιονοπτώσεων δεν θα υποχωρήσει ούτε την Τρίτη, αν και θα περιοριστεί σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Όσον αφορά στην Αττική, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και όχι χιόνι, ενώ για την Θεσσαλονίκη τα πράγματα ως προς την πρόβλεψε είναι ακόμη οριακά.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Tο εγκλωβισμένο ψύχος και οι νοτιάδες θα «θάψουν» πάλι κεντρικές και βόρειες περιοχές

Το δριμύ ψύχος που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, είναι εκείνο το αίτιο όπου έχουν εγκλωβιστεί ψυχρές αέριες μάζες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και ειδικά της βόρειας Ελλάδας. Το ότι σταμάτησαν οι χιονοπτώσεις και ο καιρός «ισορρόπησε» δεν σημαίνει πως και αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα μας αποχαιρετήσουν εύκολα. Εξάλλου και σήμερα σε δεκάδες περιοχές της βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -16 και -17 βαθμούς κελσίου.

Από την Κυριακή 15/1 το βράδυ περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού από τη νότια Ελλάδα καθώς θα μας προσεγγίσει ένα σύστημα το οποίο «υπόσχεται» πολλές και πυκνές χιονοπτώσεις.

Αν είχαμε φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, δηλαδή κοντά στους 8-10 βαθμούς κελσίου κατά μέση τιμή στα ηπειρωτικά, αυτές οι πυκνές και εφοδιασμένες με τεράστια ποσά υγρασίας νεφώσεις που θα μας προσεγγίσουν από την Κυριακή το βράδυ, θα έδιναν πολύ ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Όμως τώρα, επειδή από την επιφάνεια της θάλασσας έως και τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στις περισσότερες των περιπτώσεων αντί για βροχές θα πρέπει να περιμένουμε πυκνά χιόνια!

Την Κυριακή 15/1 αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να χιονίζει πυκνά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειότερα (είπαμε, το σύστημα θα μας έρθει από τη νότια Ελλάδα) και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουν επηρεαστεί με βροχές και καταιγίδες οι περισσότερες παραθαλάσσιες, πεδινές και ημιορεινές περιοχές.

Όμως λόγω του εγκλωβισμού του ψύχους και καθώς το σύστημα θα κινείται αργά και σταθερά βορειότερα, θα χιονίσει πυκνά από αργά το βράδυ της Κυριακής σε ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (στην κεντρική Στερεά και σε ημιορεινά) και αργότερα προς το ξημέρωμα της Δευτέρας στη Θεσσαλία (ορεινά-ημιορεινά και τοπικά ακόμη και πολύ χαμηλότερα) και στην Ήπειρο (ορεινά-ημιορεινά).

Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου εκεί, δηλαδή στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Περιμένουμε ακόμη ένα «πέρασμα» με χιονοπτώσεις την επόμενη ημέρα, την Τρίτη, περίπου από τα ίδια τμήματα αλλά ίσως τότε τα υψόμετρα χιονόπτωσης έχουν ανέβει ελαφρώς. Θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία διότι ο καιρός για άλλη μια φορά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν περιμένουμε δριμύ ψύχος, σε καμία περίπτωση οι χιονοπτώσεις δεν θα είναι σφοδρές σε μεγάλο μέρος της χώρας (όπως τις προηγούμενες ημέρες). Θα είναι εν ολίγοις μια light ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και που λόγω του εγκλωβισμού του ψύχους θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες για εκδήλωση πολλών χιονοπτώσεων.

Πάντως εκεί που δεν θα χιονίσει, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Αττικής.

Όσο για την Θεσσαλονίκη, η κατάσταση είναι οριακή ακόμη. Επομένως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα εάν θα χιονίσει τόσο χαμηλά η όχι στην κεντρική Μακεδονία. Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο προσεχές Σ-Κ γιατί ενδέχεται να υπάρξουν μικρο-μεγάλο αλλαγές! Θα μελετώ τα συστήματα συνεχώς.

Εννοείται ότι θα σας ενημερώνω όσο περνάνε οι ώρες γιατί είπαμε …Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα χρειαστεί πάλι να βγάλετε τις αντιολισθητικές αλυσίδες από τις αποθήκες σας…

Καλή συνέχεια φίλοι μου!»

Το ποστ του Σάκη Αρναούτογλου:

sakaras

Πηγή: fimes.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

12.01.2026 23:14

Έκτακτo από Πάτρα: Μόλις μαθεύτnκε για την Λόρα, με ποιον συναντήθηκε

12.01.2026 22:53

Γεωργία Κρητικού: Πώς είναι 5 μήνες μετά τον θάνατο της κόρης της,...

12.01.2026 22:20

Ματέο Παντζόπουλος – Ελένη Μενεγάκη : Μόλις μαθεύτηκε

12.01.2026 21:56

ΑΝΕΙΠΩΠΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here