Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Παπαδημούλης: «Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν είναι Ήρωας. Είχε ακραίες απόψεις»

Ειδήσεις
by Newsroom 01.11.2018 15:17
Newsroom 01.11.2018 15:17
0

Σε συνέντευξη στον ρ/σ Real FM (Ν. Χατζηνικολάου – Α. Δελατόλα), ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν κάποιοι να τζογάρουν πολιτικά πάνω στο θέμα της δολοφονίας Κατσίφα και από τις δύο πλευρές των συνόρων

Η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ύστερα από τη δολοφονία Κατσίφα, ήταν άστοχη και σε αδικαιολόγητα υψηλούς τόνους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα, ως το πιο παλιό, πιο ισχυρό και πιο πλούσιο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας στα Βαλκάνια, πρέπει να πρωτοστατεί ώστε τέτοια θλιβερά περιστατικά να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσουν κάποιοι να τζογάρουν πολιτικά πάνω στο θέμα και από τις δύο πλευρές των συνόρων, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι, και να εξασφαλιστεί η ενεργή ελληνική συμμετοχή στη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Κ. Κατσίφας.

Προφανώς ο άνθρωπος αυτός είχε ακραίες απόψεις, προφανώς είχε καλάσνικοφ και πυροβολούσε. Όλοι όσοι στην Αθήνα ή στα Τίρανα είναι εναντίον της βίας, από όπου κι αν προέρχεται, αλλά και εναντίον της ένοπλης πάλης, ως μεθόδου για την επίτευξη πολιτικών στόχων, δεν πρέπει να ηρωοποιούν τον Κ. Κατσίφα.

Ωστόσο, για την ελληνική πολιτεία και κοινωνία είναι πρώτης προτεραιότητας  δύο πράγματα: Πρώτον, να διαλευκανθεί πλήρως το αν μπορούσε ο Κατσίφας να εξουδετερωθεί, χωρίς να σκοτωθεί. Δεύτερον, να μην πυροδοτήσει αυτό το πινγκ πονγκ της οξύτητας και των δηλώσεων την επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών και της ζωής της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Η ιστορία διδάσκει ότι πολλές φορές τέτοια επεισόδια γίνονται μοχλός για εθνικιστικούς κύκλους, προκειμένου να υπονομευτούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και έχουν ήδη πάρα πολλά προβλήματα οι ομοεθνείς μας εκεί, που αφορούν στα περιουσιακά, στο εκπαιδευτικό και πολλά άλλα.

Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, που διαφαίνεται ότι υπάρχουν, όχι μόνο νότια της Κρήτης, αλλά και κοντά στην Κύπρο, μπορούν να γίνουν μοχλός για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και για τη δίκαιη και οριστική επίλυση του Κυπριακού

Νομίζω ότι σωστά ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επέλεξε το θέμα της ενδεχόμενης επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Αιγαίο να αντιμετωπιστεί μέσα από μια προσεκτική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και να οδηγηθεί, με την επιδίωξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση στο θέμα.

Επίσης, τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, που διαφαίνεται ότι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, και οι ενδείξεις που προέρχονται από έρευνες ειδικών ότι είναι αξιοποιήσιμα και ενδεχομένως πλούσια, μπορούν να γίνουν σπινθήρες για εντάσεις. Αν υπάρχει, όμως, μυαλό, διορατικότητα, ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, μπορούν να γίνουν μοχλός για την επίλυση προβλημάτων.

Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι τα κοιτάσματα που υπάρχουν, όχι μόνο νότια της Κρήτης, αλλά και κοντά στην Κύπρο, μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για τη δίκαιη και οριστική επίλυση του Κυπριακού. Σε αυτό χρειάζεται εθνική στρατηγική, να δυναμώσουμε τους άξονες που οικοδομούμε με Αίγυπτο και Ισραήλ, να ενισχύσουμε κι άλλο το γεωπολιτικό και διπλωματικό πλεονέκτημα, που μας δίνει το γεγονός ότι έχουμε εντάξει -σε αυτόν τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση- γίγαντες που έχουν αναφορά στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ώστε και η Τουρκία να υποχρεωθεί να καταλάβει ότι έχει συμφέρον να επενδύσει σε μια λύση σε αυτά τα θέματα, με βάση το διεθνές δίκαιο, γιατί αυτό μπορεί να φέρει οικονομικά οφέλη για όλους τους γείτονες και τους εταίρους στην περιοχή. Κι αυτό μπορεί να εξασφαλίσει οφέλη στην Κύπρο, όπου σε μια ενωμένη Κύπρο θα επωφεληθούν όχι μόνο οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι.

Προφανώς πάντα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση και ανησυχία όταν υπάρχουν προκλήσεις. Η ασφάλεια της χώρας μας απειλείται από την Τουρκία κι όχι από τα βόρεια σύνορά μας, όπως νόμιζαν και καλλιεργούσαν πολλοί για δεκαετίες.

Εργαζόμαστε ήδη ώστε να έχουμε την ευρύτερη δυνατή στήριξη και σας βεβαιώνω ότι δεν είναι εύκολο, παρά τους λεονταρισμούς και τις εξαγγελίες της τουρκικής πολιτικής ή στρατιωτικής ηγεσίας, να πάει κόντρα στο δίκαιο της θάλασσας, το διεθνές δίκαιο, στον άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος και στους κολοσσούς των ΗΠΑ και της Γαλλίας, που έχουν εμπλακεί ενεργά στις έρευνες.

Το ζητούμενο, όμως, είναι -κατά τη γνώμη μου- να εξασφαλιστεί ένας προωθητικός συμβιβασμός, έτσι ώστε με δίκαιο τρόπο, συμβατό με το εθνικό δίκαιο, όσοι έχουν να λαμβάνουν οφέλη και εισόδημα από τα κοιτάσματα, να μπορέσουν να τα έχουν. Γι’ αυτό απαιτούνται όχι στρατιωτικοί τσαμπουκάδες, αλλά πολιτικές και διπλωματικές λύσεις.

Σκεφτείτε πώς ήταν η Νορβηγία πριν ανακαλύψει πετρέλαιο και φυσικό αέριο -ίσως η φτωχότερη χώρα της Σκανδιναβίας- και πώς είναι σήμερα, εκατοντάδες δισ. ευρώ αποθεματικό.

Είμαστε εναντίον μιας γενικευμένης ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Μακριά από εμάς λογικές πολιτικού ρεβανσισμού, που να προσπαθούν να μετατρέψουν πολιτικές αντιθέσεις σε δικαστικούς φακέλους

Είναι τουλάχιστον τρελό και παράλογο μια εξέλιξη -το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία δείχνει προανακριτική για 5 πρώην υπουργούς, τον Ά. Γεωργιάδη, τον Δ. Αβραμόπουλου, τον Α. Λοβέρδο, τον Μ. Βορίδη και τον Μ. Σαλμά- που την αναζητούν οι δικαστές εδώ και 15 χρόνια, πολύ πριν υπάρξει ο Πολάκης, όχι ως υπουργός, αλλά ούτε καν ως δήμαρχος Χανίων, να την αποδίδει κανείς στο «δόγμα Πολάκη».

Στην περίπτωση διαλεύκανσης σκανδάλων ή πιθανών σκανδάλων, νομίζω ότι το πιο συνετό για την πατρίδα και το πολιτικό μας σύστημα είναι να αφήνουμε τη δικαιοσύνη να πράττει τα νόμιμα και να αφήνουμε επίσης τη Βουλή, χωρίς τα χρωματιστά γυαλιά της κομματικής σκοπιμότητας, να κάνει τη δουλειά της.

Δεν γνωρίζω τι θα περιέχει το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για τα θέματα της υγείας. Αυτό που θα ήθελα είναι να μην υποκαθιστούν τους δικαστές δημοσιογράφοι, πολιτικοί ή κόμματα και απλά να εφαρμοστούν τα νόμιμα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Κατά τα άλλα, τη θεωρία «μην τα σκαλίζεις γιατί βρωμάνε, και κουκούλωσε τα δικά μου, για να κουκουλώσω τα δικά σου» τη ζήσαμε για δεκαετίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα είναι η καταβαράθρωση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και η χρεοκοπία της χώρας.

Προφανώς όλα είναι υπό κρίση, ζούμε σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με διάκριση των εξουσιών και έχουμε και στο παρελθόν εμπειρίες υπερβολών στη διαλεύκανση σκανδάλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τώρα είναι ένα μεγάλο κόμμα με ιστορία, έχει βγάλει συμπεράσματα από την περίοδο 1989-’90 και είμαστε εναντίον μιας γενικευμένης ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Μακριά από εμάς λογικές πολιτικού ρεβανσισμού, που να προσπαθούν να μετατρέψουν πολιτικές αντιθέσεις σε δικαστικούς φακέλους.

Ακούστε τη συνέντευξη στον realfm 97,8

Πηγή

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

12.01.2026 23:14

Έκτακτo από Πάτρα: Μόλις μαθεύτnκε για την Λόρα, με ποιον συναντήθηκε

12.01.2026 22:53

Γεωργία Κρητικού: Πώς είναι 5 μήνες μετά τον θάνατο της κόρης της,...

12.01.2026 22:20

Ματέο Παντζόπουλος – Ελένη Μενεγάκη : Μόλις μαθεύτηκε

12.01.2026 21:56

ΑΝΕΙΠΩΠΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here