Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Σύγκρουση 2 αεροπλάνων στο Αεροδρόμιο

Media
by efi f 10.04.2025 22:28
efi f 10.04.2025 22:28
0

Δύο αεροσκάφη της εταιρείας American Airlines συγκρούστηκαν μεταξύ τους σήμερα στην πίστα του αεροδρομίου Ρόναλντ Ρίγκαν της Ουασινγκτον, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Ένα Bombardier CRJ 900 που εκτελούσε την πτήση 5490 της American Airlines από την Ουάσινγκτον προς το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας προσέκρουσε στο πτερύγιο ενός Embraer E175 που εκτελούσε την πτήση 4522 της ίδιας εταιρείας με προορισμό το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές στα δύο αεροσκάφη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εντυπωσιασμένη όλη η Αθήνα με το Zara των 6.000 τ.μ. – Εικόνες και βίντεο από το ιστορικό Μινιόν που άνοιξε ξανα 20 χρόνια μετά

Το ΜΙΝΙΟΝ, το θρυλικό πολυκατάστημα που ταυτίστηκε απόλυτα με τις παιδικές αναμνήσεις των σημερινών πενηντάρηδων, μετά 26 χρόνια σιωπής επιστρέφει δυναμικά στον εμπορικό χάρτη της πρωτεύουσας.

Από σήμερα στο πρώτο department store της Ελλάδας λειτουργεί το νέο giga Zara, καταλαμβάνοντας 6.000 τ.μ. (2.130 τ.μ. εμπορικής επιφάνειας) από τα 18.580 τ.μ. του ιστορικού ακινήτου στην Ομόνοια, το οποίο πλέον αναβιώνει ως ένας “πράσινος” πόλος μεικτών χρήσεων, με γραφεία, εμπορικά καταστήματα, αλλά και προσεχώς κατοικίες.

Και μπορεί οι εκπρόσωποι της γενιάς X να μην βρουν τον Άγιο Βασίλη στον τελευταίο όροφο ούτε και το ενυδρείο με τους καρχαρίες, αλλά το γεγονός ότι το εμβληματικό κτίριο αποκτά και πάλι ζωή δημιουργεί νέα δεδομένα, δίνοντας πνοή στην πιο κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας.

   

Το νέο giga Zara

H ITX Ελλάς, η ελληνική θυγατρική του ισπανικού ομίλου Inditex όπου ανήκει η Zara, εγκαινίασε σήμερα το νέο flagship store της μάρκας στο αναγεννημένο κτίριο που κάποτε στέγαζε “το μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα” του Γιάννη Γεωργακά και από το 2021 ανήκει στην Dimand Real Estate εξαγοράζοντάς το από τον όμιλο Folli Follie.

Το νέο κατάστημα στη λογική του ισπανικού κολοσσού μόδας “go big” αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα: υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος στο κεντρικό τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος, που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων και Βερανζέρου και τους πεζοδρόμους των Σατωβριάνδου και Δώρου.

Το κατάστημα έχει σχεδιαστεί με χρήση τεχνολογιών που υποστηρίζουν τη σύνδεση του φυσικού και του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ενσωματώνει ενεργειακά αποδοτικά συστήματα.

Τα γραφεία

Οι γραφειακοί χώροι εμβαδού 7.700 τ.μ. καταλαμβάνουν τους υψηλότερους ορόφους του κεντρικού κτιρίου, από τον 3ο έως τον 7ο.

Ήδη η ΔΕΗ έχει εγκατασταθεί μισθώνοντας τους υψηλότερους τέσσερις ορόφους του νέου ΜΙΝΙΟΝ, ενώ από σήμερα και η ITX Ελλάς, η οποία μισθώνει γραφειακές εγκαταστάσεις στον 3ο και στον 4ο όροφο, μετέφερε και επίσημα εκεί την έδρα της, που ήταν στην Πανεπιστημίου 59.

…και οι κατοικίες

Την ίδια ώρα η Dimand Real Estate σχεδιάζει και την επόμενη φάση του έργου, που αφορά την μετατροπή του τέταρτου –ανεξάρτητου- κτιρίου του συγκροτήματος σε κατοικίες.

Πιο αναλυτικά στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου, θα αναπτυχθεί το οικιστικό project με τη δημιουργία 38 διαμερισμάτων εμβαδού κυρίως 65-90 τ.μ., ενώ θα διαμορφωθούν και τέσσερα μεγαλύτερα ακίνητα των 120 τ.μ., με τις τιμές να ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ ανά τ.μ.

Μάλιστα η Dimand, κυρία του έργου, δρομολογεί exit από την επένδυση στη λογική του developer και ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δύο ενδιαφερόμενους.

Ένα περίπτερο που έγινε πολυκατάστημα

Η ιστορία του ΜΙΝΙΟΝ ξεκινά το 1934, όταν ήταν ένα συνεταιρικό περίπτερο στα Χαυτεία, με τον τετραπέρατο πλην απένταρο Γιάννη Γεωργακά και τον Άγγελο Σεραφειμίδη να πουλάνε χίλια δύο ψιλολόγια σε ανταγωνιστικές τιμές.

Πολυκατάστημα άρχισε να γίνεται τη δεκαετία του ‘50 όταν Γ. Γεωργακάς, μόνος του πλέον, αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρησή μεταφέροντάς τη σε νέο πολυώροφο κτίριο στην Πατησίων, αγοράζοντας αργότερα και το διπλανό του. Το 1975 έφτασε να κατέχει ένα τεράστιο μπλοκ 5 δεκαόροφων κτιρίων.

Κάπως έτσι γεννήθηκε ένας “γίγαντας” 1.000 υπαλλήλων και 120.000 διαφορετικών ειδών, από συλλογές ρούχων, είδη σπιτιού και παιχνίδια μέχρι σουπερμάρκετ, γραφείο ταξιδίων, κομμωτήριο, καφετέρια – εστιατόριο και αυτοκίνητα.

Τότε κατατάχθηκε 11ο σε ολόκληρη την Ευρώπη, με βάση το μέγεθος και τις πωλήσεις του, εμφανίζοντας ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως του ενός δισ. δραχμών (2,9 εκατ. ευρώ).

Ο Γ. Γεωργακάς είδε τον κόπο του να καίγεται έξι ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1980.

Ο σκελετός του εμπορικού κτιρίου, που ήταν το πρώτο το οποίο χρησιμοποίησε εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες και από τα πρώτα με κλιματισμό, ήταν το μόνο που διασώθηκε από τη φωτιά.

Με δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές, η ανάπτυξη όμως υπήρξε πρόσκαιρη και το 1983 το ΜΙΝΙΟΝ αναγκαστικά πέρασε στην κατηγορία των προβληματικών επιχειρήσεων.

Το 1991, ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων προκήρυξε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με τον Γ. Γεωργακά μαζί με τους Ν. Βερνίκο και Λ. Ησαϊάδη να επανακτά τον έλεγχο του πολυκαταστήματος. Τελικά το 1998 χρεοκόπησε οριστικά, ενώ ήδη από το 1992 ο Γεωργακάς είχε αποχωρήσει από την επιχείρηση, πουλώντας τις μετοχές του στους δύο συνεταίρους του.

Το 2000, ο επιχειρηματίας Σ. Τζιούφας, που είχε την εισαγωγική εταιρεία ρούχων Connection ΑΕΒΕ, προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με την Elmec Sport για την εξαγορά της εταιρείας Ηπειρωτική Εμπορική, η οποία είχε τον έλεγχο της το ΜΙΝΙΟΝ και την επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος. Η πτώχευση όμως της Connection έφερε τελικώς στα χέρια της Elmec την Ηπειρωτική το 2002.

Στη συνέχεια η Elmec πουλήθηκε στον όμιλο Folli Follie, που επίσης είχε αρχικά μεγάλα σχέδια επαναλειτουργίας του πολυκαταστήματος, τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε το κτίριο να ενοικιαστεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά η πρωτοβουλία απέτυχε, ενώ και η προσπάθεια μετατροπής του κτιρίου σε πολυκατάστημα σταμάτησε το 2018, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των πλασματικών οικονομικών στοιχείων της Folli Follie.

Τελικά το 2021 ο όμιλος Dimand απέκτησε το ακίνητο έναντι 25 εκατ. ευρώ ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενήργησε η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

20.01.2026 00:06

Έλενα Παπαρίζου στο Μουζάκι Καρδίτσας: «Εδώ δεν είμαι η Παπαρίζου, είμαι η...

19.01.2026 23:28

Είμαι 56 ετών και χńρα. Μου ζητάει επiμоνα να βγоύμε ένας 30χρονος....

19.01.2026 22:44

Μουτίδου: «Δεν πıστεύω στο Θεό γι’ αuτό και δε βάφτıσα την κóρη...

19.01.2026 22:26

Η γυναίκα μου είναι άχρnστn! Δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό! Τι...

18.01.2026 21:50

Μίλησε το DNA: Η εγγονή της Καρέζη πήρε το όνομα, την ομορφιά...

18.01.2026 20:43

Ελληνίδα μαμά που ζει στο Λονδίνο ξεσπά: Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει...

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here