Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

«Πλησιάζει απειλητικά την Ελλάδα»: “Καμπανάκι” για αυτό που έρχεται σε λίγες ώρες, κανείς δεν το περίμενε

Media
by efi f 08.12.2024 17:32
efi f 08.12.2024 17:32
0

Η κακοκαιρία παραμένει στη χώρα μας, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από τα δυτικά τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Λευτέρη Σούσου, το σύστημα αυτό θα φέρει βροχοπτώσεις και κατά τόπους έντονες καταιγίδες, ξεκινώντας από τις δυτικές περιοχές της χώρας.

Το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας στη συνέχεια κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ελλάδας. Οι πολίτες στις περιοχές που θα επηρεαστούν καλούνται να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν ήδη δεχθεί σημαντικές ποσότητες βροχής, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών.

Η αστάθεια αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τα καιρικά φαινόμενα να ποικίλλουν σε ένταση και διάρκεια, ανάλογα με την περιοχή. Οι ειδικοί συστήνουν στους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω των ανακοινώσεων της ΕΜΥ και των τοπικών αρχών.

Δείτε τον χάρτη:

Ο καιρός την Κυριακή

Ο καιρός αναμένεται να παραμείνει βροχερός την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι έντονες βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ σταδιακή επιδείνωση θα σημειωθεί το απόγευμα στις περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, καθώς και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση:

  • Πρωινές ώρες: Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (περιοχές Σάμου – Ικαρίας) και τα Δωδεκάνησα. Οι ισχυρές βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Απογευματινές ώρες: Εκ νέου ανάπτυξη φαινομένων στο Ιόνιο, τη δυτική ηπειρωτική χώρα (Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο) και το ανατολικό Αιγαίο. Οι βροχές θα είναι πιθανώς ισχυρές στα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά σε περιοχές που έχουν ήδη δεχθεί σημαντικές ποσότητες βροχής τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Καιρός στην υπόλοιπη χώρα:

  • Δυτική Ελλάδα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Πιθανότητα τοπικά ισχυρών φαινομένων το απόγευμα.
  • Ήπειρος – Μακεδονία: Λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία έως 13-15°C.
  • Θράκη – Ανατολική Μακεδονία: Νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14°C.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί, οι οποίες θα ενισχυθούν εκ νέου από το απόγευμα.
  • Κρήτη και Κυκλάδες: Παροδικές νεφώσεις με βροχές στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Οι άνεμοι νότιοι 5-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18-21°C στα νότια.

Θερμοκρασία:

  • Βόρεια Ελλάδα: 5-15°C.
  • Δυτικά: 8-16°C.
  • Ανατολικά και νότια ηπειρωτικά: 9-18°C.
  • Νησιά Αιγαίου: 12-21°C.

Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί λόγω των έντονων φαινομένων και των ισχυρών ανέμων που θα επικρατήσουν κυρίως στα πελάγη.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη κατά τόπους ισχυρές, με γρήγορη ύφεση των φαινομένων και εκ νέου βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Παροδικές τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ κυρίως στα δυτικά τμήματα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και πιθανώς εκ νέου από αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας).

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση τις προμεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Παροδικές τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στις Σποράδες το βράδυ έως 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

30.11.2025 23:58

Ο ελληνικός σταυρός μπαίνει στα φανάρια – Τι σημαίνει και τι πρέπει...

30.11.2025 23:52

Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν...

30.11.2025 23:29

Μόλις μαθεύτηκε η χρονολογία της χειροβομβίδας που ανατίναξε τον 19χρονο Ραφαήλ και...

30.11.2025 22:34

Λούτσα: Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, που ήρθε για την ορκωμοσία της κοπέλας...

30.11.2025 20:56

Μεσημεριανός ύπνος: Το “αθώο” σημάδι που αποτελεί προάγγελο του Αλτσχάιμερ και οι...

30.11.2025 20:27

Έκτακτo για π.Αντώνιο – Τούμπα όλα στην υπόθεση

30.11.2025 19:58

Έκτακτo για Σπύρο Μπιμπίλα

30.11.2025 19:15

«Γιατί με πολεμάτε ακόμα;»: Πλάνταξε στο κλάμα ο Αναγνωστόπουλος όταν έμαθε πως...

Πρόσφατα

05.12.2025 11:19

Γιατί στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια – Η απάντηση της εκκλησίας

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

05.12.2025 10:02

Αuτά τα 3 Zώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα...

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here