Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΕΑ TPΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Media
by efi f 20.02.2025 20:49
efi f 20.02.2025 20:49
0

Ακόμα ένα σοβαρότατο περιστατικό που συνέβη στις ελληνικές ράγες και παρέμεινε μυστικό φέρνει στο φως το «Εθνος» λίγες ημέρες πριν τη δεύτερη μαύρη επέτειο από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Το συμβάν που καταγράφηκε στις αρχές της χρονιάς, στις 7 Ιανουαρίου, γεννά κρίσιμα ερωτήματα για την κατάσταση και του βοηθητικού τροχαίου υλικού του σιδηροδρόμου, ενώ φέρνει στη μνήμη αντίστοιχο περιστατικό που είχε στοιχίσει τη ζωή στον 41χρονο εργοδηγό της ΣΤΑΣΥ, Πέτρο Γιάμαλη τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με την γνωστοποίηση του συμβάντος από τον ίδιο τον ΟΣΕ, γερανοδρεζίνα που κινούνταν στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) εμφάνισε ξαφνικά πλήρη απώλεια του συστήματος των φρένων αλλά και του κινητήρα της με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το δεύτερο βαγόνι της.

Το περιστατικό θυμίζει έντονα το σοβαρό εργατικό δυστύχημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ όταν είχε καταρρεύσει πλήρως το σύστημα πέδησης της μηχανής λείανσης της γραμμής, η οποία βρέθηκε στη συνέχεια να κινείται ανεξέλεγκτη σε ξέφρενη πορεία μέχρι να σταματησει σε συρμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί ως ανάχωμα γι΄αυτό το σκοπό.

Οι πέντε επιβαίνοντες στη μηχανή χρειάστηκε να πηδήξουν από αυτην, ενώ βρισκόταν εν κινήσει και έχοντας αναπτύξει μεγαλη ταχύτητα εξαιτίας της κατηφορικής κλίσης με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ.

Το συμβάν

Ευτυχώς στο πρόσφατο συμβάν με τη γερανοδρεζίνα του ΟΣΕ δεν υπήρξε τραυματισμός του μηχανοδηγού της ή των άλλων επιβαινόντων εργαζομένων. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται από την αναγγελία του συμβάντος, η οποία υποβλήθηκε δύο μέρες μετά από τον Οργανισμό στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), «Την 07/01/2025 και ώρα 14.23, η γερανοδρεζίνα ΔΓ85 παραβίασε το φωτόσημα Π742 και την αλλαγή 705 (τροχιάς 402), περιοχής ΚΕΚ/ΣΚΑ, που βρισκόταν σε θέση διαγώνιο, λόγω πλήρους απώλειας συστήματος πέδησης και απώλειας κινητήρα, κατά δήλωση του μηχανοδηγού της».

Οπως επισημαίνεται στην αναγγελία, «αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ο εκτροχιασμός του βαγονιού που έφερε η γερανοδρεζίνα». Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, στο σημείο μετέβησαν σταθμάρχης, κλειδούχος και συνεργεία για αποκατάσταση ελέγχου της αιχμής και εντροχιασμό του βαγονιού, ενώ το συμβάν δεν επηρέασε την κυκλοφορία.

Ο Οργανισμός ανέφερε επίσης ότι διεξάγει έρευνα με την ολοκλήρωση της οποίας θα ακολουθήσει πόρισμα για το συμβάν. Εως και σήμερα, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους», δεν έχει κατατεθεί κάποιο πόρισμα στη ΡΑΣ, η οποία λίγες ημέρες μετά το περιστατικό απέστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Παναγιώτη Τερεζάκη, με την οποία ζητά από τον ΟΣΕ να επισπεύσει τη διενέργεια της διερεύνησης του συγκεκριμένου συμβάντος και να γνωστοποιήσει στην Αρχή, το συντομότερο δυνατό, τη σχετική έκθεση/ πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής διερεύνησης συμβάντων και ατυχημάτων, σε εφαρμογή των προβλέψεων του οικείου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ).

Τι αναφέρει η ΡΑΣ

Η ΡΑΣ σημειώνει ότι η διερεύνηση αυτή οφείλει να καταλήγει σε ανάλυση των βαθύτερων αιτιών που προκάλεσαν το συμβάν, τη λήψη και την παρακολούθηση μέτρων ελέγχου των κινδύνων για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων μελλοντικά. Επίσης ζητά άμεσα πληροφορίες και αντικειμενικές αποδείξεις (έγγραφα, εντολές εργασίας κτλ.) σχετικά με την υλοποίηση της συντήρησης της εν λόγω γερανοδρεζίνας, καθώς και τα στοιχεία του μηχανοδηγού της.

Από την πλευρά του ο ΟΣΕ, στον οποίο απευθύνθηκε το «Εθνος», επιχειρεί να υποβαθμίσει το συμβάν και σε απάντησή του αποδίδει τη βλάβη σε μη έγκαιρο ανεφοδιασμό της γερανοδρεζίνας με καύσιμα υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε κίνδυνος ούτε για τον μηχανοδηγό, αλλά ούτε και για τους τρεις τεχνικούς που μετέφερε. Επιπλέον σημειώνει ότι το μηχάνημα βρισκόταν σε βοηθητική γραμμή και ως εκ τούτου δε δημιουργήθηκε πρόβλημα στον κύριο άξονα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Αναλυτικά η απάντηση του ΟΣΕ έχει ως εξής: «Στις 7/1/25 υπηρεσιακό σιδηροδρομικο όχημα (δρεζινα) που μετέφερε τεχνικό προσωπικό επισκευής γραμμών του ΟΣΕ παρουσίασε πρόβλημα στην πεδηση που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του βαγονιού-καρότσας που ρυμουλκουσε με υλικά γραμμής. Δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους 3 υπαλλήλους και τον μηχανοδηγό του ΟΣΕ που επέβαιναν στην δρεζινα, ενώ κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε στον κύριο άξονα της σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς αυτό συνέβη σε βοηθητική γραμμή. Το πρόβλημα της μερικής πέδησης δεν προήλθε από μηχανική βλάβη αλλά από τροφοδοσία καυσίμου λόγω χαμηλής στάθμης».

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

20.01.2026 00:06

Έλενα Παπαρίζου στο Μουζάκι Καρδίτσας: «Εδώ δεν είμαι η Παπαρίζου, είμαι η...

19.01.2026 23:28

Είμαι 56 ετών και χńρα. Μου ζητάει επiμоνα να βγоύμε ένας 30χρονος....

19.01.2026 22:44

Μουτίδου: «Δεν πıστεύω στο Θεό γι’ αuτό και δε βάφτıσα την κóρη...

19.01.2026 22:26

Η γυναίκα μου είναι άχρnστn! Δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό! Τι...

18.01.2026 21:50

Μίλησε το DNA: Η εγγονή της Καρέζη πήρε το όνομα, την ομορφιά...

18.01.2026 20:43

Ελληνίδα μαμά που ζει στο Λονδίνο ξεσπά: Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει...

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here