Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Νεκρός εργαζόμενος σε αποθήκη πασίγνωστού Ελληνικού σούπερ μάρκετ – Σοκάρει η καταγγελία

Media
by efi f 31.07.2024 15:11
efi f 31.07.2024 15:11
0

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις ακραίες συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχωρά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι φεύγουν νεκροί, λιπόθυμοι και σακατεμένοι από τα καταστήματα.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα, την κρατική και εργοδοτική ασυδοσία που λογαριάζουν ως κόστος την προστασία της ζωής μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τα πρόσφατα εργατικά «δυστυχήματα» που είχαν ως αποτέλεσμα έναν νεκρό εργαζόμενο στην αποθήκη του «Σκλαβενίτη», και μια εργαζόμενη λιπόθυμη, με συμπτώματα θερμοπληξίας στο «Μασούτη».

Ο Σύλλογος, στην ανακοίνωση του, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου και ανακοινώνει πως προχωράει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Σκλαβενίτη (Φυλής 217) στο Καματερό, την Δευτέρα 29 Ιουλίου, 7.00 μ.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών μετράμε ένα συνάδελφο, εργαζόμενο στο Σκλαβενίτη, νεκρό και μια συναδέλφισσα, εργαζόμενη στο Μασούτη, να φεύγει από τη δουλειά λιπόθυμη, με συμπτώματα θερμοπληξίας. Εργαζόμενοι και οι δύο στις αποθήκες των αντίστοιχων καταστημάτων. Αποθήκες με ελλιπή εξαερισμό, καθόλου κλιματισμό και απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων.

Εκπρόσωποι του σωματείου μας, που πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα καταστήματα διαπίστωσαν για ακόμα μία φορά αυτά που εδώ και καιρό καταγγέλλουμε. Συνθήκες εργασίας τραγικές, εργασιακοί χώροι-παγίδες θανάτου με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στην αποθήκη που εργαζόταν ο άτυχος συνάδελφος στο Σκλαβενίτη η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 40 βαθμούς, τα κλιματιστικά ακόμα και μία εβδομάδα μετά το θάνατό του παραμένουν στα κουτιά τους και δεν έχουν τοποθετηθεί! Οι συνάδελφοί του συνεχίζουν να δουλεύουν στον ίδιο χώρο χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο. Στην υπόγεια αποθήκη του Μασούτη, που λειτουργεί και το e-shop του, οι συνάδελφοι εργάζονται δίχως κλιματισμό και εξαερισμό, με έντονη δυσοσμία, με κατσαρίδες να αλωνίζουν και ανυπόφορο θόρυβο από τα μηχανήματα που λειτουργούν στον ίδιο χώρο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι, αν σε αυτές τις συνθήκες προστεθεί η εντατικοποίηση, οι πιέσεις για να βγει η δουλειά, τα σερί 6ήμερα, τα ωράρια και προγράμματα λάστιχο, δε μπορούμε να μιλάμε για ατυχήματα αλλά για συνειδητά εργοδοτικά εγκλήματα.

Η οργή μας ξεχειλίζει όταν μαθαίνουμε ότι ο άτυχος συνάδελφός μας στο Σκλαβενίτη ψυχορραγούσε πάνω από δύο ώρες μέσα στην αποθήκη του καταστήματος, περιμένοντας να έρθει το ασθενοφόρο! Όταν μια εβδομάδα μετά το τραγικό γεγονός, ο διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος, σε ερώτηση μας για το τι έγινε να μας λέει ότι “έφυγε από τον χώρο εργασίας χωρίς τις αισθήσεις του αλλά όχι νεκρός, περιμένουμε ενημέρωση από τους οικείους του”.

Αναρωτιόμαστε αν έχει δηλωθεί ο θάνατος του συνάδελφου ως εργατικό ατύχημα και αν έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τέτοια περιστατικά ή αν η εργοδοσία περιμένει να ενημερωθεί πρώτα από τους οικείους του άτυχου συναδέλφου.

Στην περίπτωση πάντως της συναδέλφισσας από το Μασούτη, που λιποθύμησε και έφυγε με συμπτώματα θερμοπληξίας, η εργοδοσία δεν μπήκε καν στο κόπο να καλέσει ασθενοφόρο.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα, την κρατική και εργοδοτική ασυδοσία που λογαριάζουν ως κόστος την προστασία της ζωής μας

Στάση εργασίας σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Το 2024 δεν μπορεί να δουλεύουμε χωρίς κλιματισμό και εξαερισμό, μέσα σε τρώγλες, με απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Δεν μπορεί ο γιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας να είναι μόνο στα χαρτιά.

Από τον Απρίλη έχουμε κάνει αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας για ελέγχους σε συγκεκριμένα καταστήματα και με συγκεκριμένα ζητήματα όπως τα παραπάνω και ακόμα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να παρθούν μέτρα.

Δεν μπορούμε να δουλεύουμε 10ωρα και 12ώρα, 6ήμερα, με ό,τι ωράρια και προγράμματα θέλει η εργοδοσία. Δεν ανεχόμαστε από κανένα εργοδότη, περιφερειακό, διευθυντή και προϊστάμενο να μας φωνάζει και να μας προσβάλλει.

Με το σωματείο μας, με τους συναδέλφους μας, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη ορθώνουμε το ανάστημα μας και διεκδικούμε μέτρα υγείας και ασφάλειας, αυξήσεις στους μισθούς μας, το 8ωρο -5ήμερο, να μην δουλεύουμε τις Κυριακές. Κάνουμε την οργή μας αγώνα για να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς, σακατεμένους και εξουθενωμένους συναδέλφους. Δεν αφήνουμε σε χλωρό κλαρί κυβέρνηση και εργοδοσία. Αυτούς που μας κάνουν την ζωή μαύρη για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Τις επόμενες μέρες το Σωματείο θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα καταστήματα και όπου άλλου χρειαστεί καταγγέλλοντας τα συγκεκριμένα τραγικά περιστατικά και απαιτώντας να παρθούν όλα τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο Σωματείο, να οργανώσουμε από κοινού αυτή την πάλη.

Θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για να γίνουν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για τις συνθήκες που λιποθύμησε η συναδέλφισσα στο Μασούτη και κατέληξε ο συνάδελφός μας στο Σκλαβενίτη.

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου, 7μμ προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Σκλαβενίτη (Φυλής 217) στο Καματερό.

Για ακόμα μια φόρα θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας και καλή ανάρρωση στη συναδέλφισσα.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

20.01.2026 00:06

Έλενα Παπαρίζου στο Μουζάκι Καρδίτσας: «Εδώ δεν είμαι η Παπαρίζου, είμαι η...

19.01.2026 23:28

Είμαι 56 ετών και χńρα. Μου ζητάει επiμоνα να βγоύμε ένας 30χρονος....

19.01.2026 22:44

Μουτίδου: «Δεν πıστεύω στο Θεό γι’ αuτό και δε βάφτıσα την κóρη...

19.01.2026 22:26

Η γυναίκα μου είναι άχρnστn! Δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό! Τι...

18.01.2026 21:50

Μίλησε το DNA: Η εγγονή της Καρέζη πήρε το όνομα, την ομορφιά...

18.01.2026 20:43

Ελληνίδα μαμά που ζει στο Λονδίνο ξεσπά: Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει...

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here