Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Νέα τραγωδία στη χώρα μας: Πέθανε το τετράχρονο αγόρι που παρασύρθηκε από όχημα

Media
by efi f 25.09.2025 21:33
efi f 25.09.2025 21:33
0

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (25/9) στην Κίσσαμο Χανίων, όταν ένα αγόρι ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών παρασύρθηκε από όχημα, το οποίο όπως αναφέρει το Creta Live, φέρεται να οδηγούσε ο πατέρας του.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ για Καρυστιανού

Νέο υπόμνημα προς την πρόεδρο Εφετών Λάρισας υπέβαλε η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού

Μετά την οργισμένη αντίδρασή της και τα πυρά που εξαπέλυσε κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, η Μαρία Καρυστιανού κατέθεσε αίτημα εκταφής για την κόρη της, Μάρθη.

Η Μαρία Καρυστιανού ζητά την εκταφή της σωρού της κόρης της, με σκοπό την διενέργεια τοξικολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, για την ανεύρεση της αληθούς αιτίας θανάτου στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Καρυστιανού θεωρεί ότι υπάρχουν «σκιές» και αναπάντητα ερωτήματα που δεν έχουν φωτιστεί επαρκώς. Με την εκταφή, ελπίζει ότι θα δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να ανατρέψουν όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι λόγοι που επικαλείται είναι κυρίως:

Ιατροδικαστικοί: η διενέργεια νέων εξετάσεων με σύγχρονες μεθόδους που ενδέχεται να φέρουν στο φως στοιχεία τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα την περίοδο του θανάτου.

Δικαστικοί: η ενίσχυση ή ανατροπή του υπάρχοντος φακέλου της υπόθεσης, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις συνθήκες θανάτου.

Ηθικοί και προσωπικοί: όπως τονίζει η ίδια, «η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί, όποια κι αν είναι αυτή».

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει ήδη συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις στον περίγυρο, καθώς μια εκταφή δεν είναι μόνο μια νομική διαδικασία, αλλά και μια βαθιά συναισθηματική πράξη που ανασύρει μνήμες και πληγές.

Το αν τελικά το αίτημα θα γίνει δεκτό απομένει να αποφασιστεί από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως η υπόθεση παίρνει νέα τροπή.

Πρόκειται για νέο υπόμνημα για την εκταφή της σορού της κόρης της Μάρθης που κατατέθηκε στην πρόεδρο Εφετών Λάρισας. Η κ.Καρυστιανού υπογραμμίζει ότι το αίτημα εκταφής της κόρης της έχει διττή βάση και θα πρέπει να γίνει «για λόγους ταυτοποίησης (άρθρα 8 & 2 ΕΣΔΑ) και για λόγους εντοπισμού των χημικών που προκάλεσαν τη φονική πυρόσφαιρα (άρθρο 6 ΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με το υπόμνημα της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 2023 «στην περίπτωση της κόρης μου δεν έγινε ιατρική πραγματογνωμοσύνη νεκροψία – νεκροτομή σύμφωνα με το κάτωθι υπ’ αριθμόν 447/2023 έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αλλά και πλέον τούτου στον φάκελο με τις εξετάσεις DNΑ θανόντων, απουσιάζουν πλήρως οι εξετάσεις DNA της κόρης μου».

Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου για την εκταφή των οστών

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρή κριτική στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αναστασία Παπαδοπούλου, για το «όχι» στα αιτήματα των συγγενών για την εκταφή των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη είχε εξαπολύσει η Μαρία Καρυστιανού. Είχε τονίσει ότι η υπόθεση έκλεισε εξαιρετικά την ίδια μέρα που προέκυψε νέο στοιχείο-«φωτιά» από το Χημείο του Κράτους. «Έχουμε δικαίωμα στην εκταφή. Τα οστά του παιδιού μου είναι δικά μου, δεν είναι κρατική περιουσία για να μου το απαγορεύσει κάποιος», είχε δηλώσει η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023».

«Θεωρούμε ότι η εκταφή είναι σημαντική γιατί θα δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που μάθαμε με τραγικό τρόπο ότι τα παιδιά μας επέζησαν της σύγκρουσης και κάηκαν στη συνέχεια. Δεν έχει γίνει καμία έρευνα για τη φωτιά που έκαψε την κόρη μου. Δεν υπάρχει ούτε ένας ένοχος. Πάμε σε μια δίκη στην οποία έχει αφαιρεθεί το κομμάτι της πυρκαγιάς που έκαψε ζωντανούς ανθρώπους. Επομένως, γιατί να οδηγηθούμε σε μια δίκη; Μόνο για τη σύγκρουση, ενώ υπάρχει ανθρωποκτονία με δόλο, αφού γνώριζαν τα πάντα, γνώριζαν την επικινδυνότητα;», συμπλήρωσε η Μαρία Καρυστιανού.

«Έχουμε ήδη κάνει κάποιες κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γίνονται συζητήσεις στις Βρυξέλλες για τα Τέμπη, ενώ και η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι έχει γίνει θέμα σε πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ, με πολύ αρνητικά σχόλια για την εικόνα της χώρας», τόνισε δε.

Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου: “Δεν έχουν γίνει τοξικολογικές, γι’ αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να γίνει αυτεπαγγέλτως εκταφή”

Η Μαρία Καρυστιανού άσκησε έντονη κριτική στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αναστασία Παπαδοπούλου «η οποία είπε ότι έχει γίνει εξαιρετική ανάκριση και έκλεισε σωστά η υπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία, όταν την ίδια μέρα προέκυψαν στοιχεία από το Γενικό Χημείο του Κράτους με 17 δείγματα ξυλολίου».

Πρόσθεσε δε πως και ο ανακριτής αντί να ζητήσει την εκταφή για να γίνουν τοξικολογικές, έκλεισε την υπόθεση. «Δεν έχουν γίνει τοξικολογικές. Και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να γίνει αυτεπαγγέλτως εκταφή», τόνισε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο με τρεις σοροί με χημικό έγκαυμα από τον αέρα και πως ενώ τα ρούχα των θυμάτων έχουν μείνει αναλλοίωτα, έγραψαν ως αιτία θανάτου την απανθράκωση.

«Προφανώς και υπάρχουν αιτήματα εκταφής. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κ. Φλωρίδης βγαίνει και δηλώνει με τέτοια σιγουριά και με στόμφο ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής από τον Πάνο Ρούτσι, όταν μπορεί εύκολα να αποδειχτεί ότι κάτι τέτοιο είναι ανακριβές. Με προβληματίζει έντονα αυτή η κατάσταση.

Όταν κατατέθηκε το πρώτο αίτημα εκταφής από τον κ. Ασλανίδη, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά ”όχι”, είπαν ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για να γίνει τοξικολογική. Εν συνεχεία, ο κ. Ασλανίδης προχώρησε και σε δεύτερο αίτημα, πήγε στο Συμβούλιο Εφετών Λαρίσης και το αίτημα απερρίφθη και από εκεί.

Μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών τού επέβαλε και πρόστιμο γιατί επανήλθε, ενώ το πρώτο αίτημα είχε απορριφθεί. Γι’ αυτό κι εγώ έκανα αίτημα μόνο για DNA -όπως ακριβώς δικαιούμαι- στη Θεσσαλονίκη. Όμως, η εισαγγελέας μού το αρνήθηκε δηλώνοντας αναρμόδια και με έστειλε στη Λάρισα. Φυσικά, η αναρμοδιότητα που επικαλέστηκε δεν ισχύει γιατί η αρμοδιότητα ανήκει στον δήμο που έχει γίνει η ταφή».

“Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου προδικάζει την απόφαση”

«Με έχει προβληματίσει και η δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά μας είπε ότι ο τρόπος που έκλεισε η ανάκριση ήταν… εξαιρετικός, ενώ όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί. Την ίδια μέρα που έκλεισε η ανάκριση προέκυψε ένα στοιχείο-φωτιά.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους παραδέχτηκε ότι εντοπίστηκε ξυλόλιο σε 17 δείγματα. Ωστόσο, την ώρα που ο ανακριτής παρέλαβε το χαρτί με τα νέα στοιχεία, αντί να κινήσει αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία εκταφής, έκλεισε την υπόθεση. Παίζουν με τις λέξεις. Με τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον κ. Ασλανίδη, έκοψαν σε όλους μας τη δυνατότητα να υποβάλουμε εκ νέου αίτημα εκταφής. Αυτή τη στιγμή καταπατάται ένα πολύ βασικό δικαίωμα.

Υπάρχει πρόβλημα και με τους ιατροδικαστές οι οποίοι παραβίασαν τα πρωτόκολλα. Όταν υπάρχει φωτιά και έχεις βρει σορούς σε αυτή την κατάσταση, είσαι υποχρεωμένος να προχωρήσεις σε μια σειρά τοξικολογικών εξετάσεων. Επομένως, δόθηκε εντολή να μην ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, να γίνει μόνο τεστ DNA και να παραδοθούν οι σακούλες στους συγγενείς. Αυτό είναι αδιανόητο. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν σοροί μόνο με χημικά εγκαύματα από τον αέρα.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Παπαδοπούλου, ουσιαστικά είπε ότι η ανάκριση ολοκληρώθηκε κανονικά και πως ακόμα κι αν προκύψουν νέα αιτήματα εκταφής, θα απορριφθούν και αυτά. Πώς προδικάζει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου την απόφαση της προέδρου Εφετών Λαρίσης; Προκαταλαμβάνει την απόφαση. Αυτό ακριβώς επικαλείται και ο κ. Φλωρίδης».

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

20.01.2026 00:06

Έλενα Παπαρίζου στο Μουζάκι Καρδίτσας: «Εδώ δεν είμαι η Παπαρίζου, είμαι η...

19.01.2026 23:28

Είμαι 56 ετών και χńρα. Μου ζητάει επiμоνα να βγоύμε ένας 30χρονος....

19.01.2026 22:44

Μουτίδου: «Δεν πıστεύω στο Θεό γι’ αuτό και δε βάφτıσα την κóρη...

19.01.2026 22:26

Η γυναίκα μου είναι άχρnστn! Δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό! Τι...

18.01.2026 21:50

Μίλησε το DNA: Η εγγονή της Καρέζη πήρε το όνομα, την ομορφιά...

18.01.2026 20:43

Ελληνίδα μαμά που ζει στο Λονδίνο ξεσπά: Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει...

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here