Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Μόλις ανακοινώθηκε: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Media
by efi f 29.11.2025 18:13
efi f 29.11.2025 18:13
0

Το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ως μια διαφορετική ημέρα για τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας μέσα από δράσεις ενημέρωσης που αφορούν:

  • την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για
  • ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση,
  • την καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων, και
  • την ανάγκη σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να προγραμματίσουν δράσεις ευαισθητοποίησης, οργανωμένου παιχνιδιού, αθλοπαιδιών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και με την υποστήριξη των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., των Συμβούλων Εκπαίδευσης και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Επίδομα έως 600 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν με προσαύξηση κατά 70 ευρώ

Επίδομα έως 600 ευρώ καταβάλλεται σε εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Το επίδομα αφορά τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της επικινδυνότητας που σχετίζεται με τα καθήκοντά τους. Οι πληρωμές είναι ανάλογες με τον βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Το επίδομα αυτό προσαυξάνεται για τους εργαζόμενους που είναι έγγαμοι ή έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης χωρίς παιδιά, με επιπλέον 70 ευρώ, και για εκείνους που έχουν ένα ή περισσότερα τέκνα, με προσαύξηση 130 ευρώ.

Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι ή συμβιούντες δικαιούνται το επίδομα, η προσαύξηση καταβάλλεται και στους δύο.

Η καταβολή του επιδόματος είναι υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι προσφέρουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στα καθήκοντά τους, και εάν αποσπαστούν ή πάρουν εκπαιδευτική άδεια μεγαλύτερη των δύο μηνών, η πληρωμή του επιδόματος διακόπτεται.

Επιπλέον, το επίδομα διοίκησης καταβάλλεται στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε θέσεις διοίκησης. Η ετήσια δαπάνη για το επίδομα είναι περιορισμένη, με 2.500.000 ευρώ για την Ελληνική Αστυνομία, 1.000.000 ευρώ για το Πυροσβεστικό Σώμα και 600.000 ευρώ για το Λιμενικό Σώμα.

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Η ημερομηνία πληρωμής και οι αυξήσεις

Η πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου 2026 αναμένεται να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, όπως επιβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.

Ο e-ΕΦΚΑ αναμένεται να ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες μέσα στις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα εξασφαλίσουν ότι τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους συνταξιούχους και θα εμφανιστούν στα ΑΤΜ πριν τις γιορτές.

Οι συντάξεις Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες κατά 2,4% για τους συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά και κατά 1,2% για όσους έχουν προσωπική διαφορά. Επιπλέον, θα υπάρξει μείωση στην παρακράτηση φόρου, μετά την ενεργοποίηση της νέας φορολογικής κλίμακας από την 1η Ιανουαρίου 2026.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους μειώνεται στο 50% από την 1η Ιανουαρίου 2026 και καταργείται πλήρως από το 2027 και μετά.

Πληρωμές σε δύο δόσεις για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου 2026 θα γίνουν σε δύο δόσεις:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Θα καταβληθούν οι συντάξεις στους μη μισθωτούς συνταξιούχους (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ).

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: Θα καταβληθούν οι συντάξεις στους συνταξιούχους των άλλων φορέων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΙΚΑ, Δημόσιο, τράπεζες, κ.λπ.).

Τα χρήματα θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Πληρωμές επικουρικών συντάξεων

Οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν επίσης σε δύο φάσεις:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: Στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Και σε αυτήν την περίπτωση, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, μετά τις 17:00.

Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026 πληρώνονται νωρίτερα, δίνοντας στους συνταξιούχους την ευχέρεια να κάνουν τις απαραίτητες αγορές ενόψει των Χριστουγέννων.

«Κόλαση» στις συναλλαγές: Κατέρρευσε το e-banking της Πειραιώς – Κίνδυνος για χιλιάδες πρόστιμα

Σοκ στην τελευταία εργάσιμη του μήνα: «Μαύρη Παρασκευή» για την Πειραιώς – Κατέρρευσε το e-banking, χιλιάδες εγκλωβισμένοι
Πλήρης παράλυση παρουσίασε το ψηφιακό σύστημα συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς την Παρασκευή 28/11, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Χιλιάδες πελάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι από τους λογαριασμούς τους σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς σήμερα έληγαν προθεσμίες για ασφαλιστικές εισφορές και άλλες σημαντικές πληρωμές, με τον κίνδυνο επιβολής προστίμων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής να είναι πλέον ορατός.

Το πρόβλημα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, με το e-banking της τράπεζας να τίθεται εντελώς εκτός λειτουργίας. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν, λαμβάνοντας το μήνυμα “Error 8”.

Η δυσλειτουργία δεν περιορίστηκε στην κύρια πλατφόρμα. Η υπηρεσία quick login με PIN δεν λειτουργούσε, ενώ ακόμη και η επιβεβαίωση συναλλαγών μέσω token απέτυχε σε πολλές περιπτώσεις.

Καταγράφηκαν αναφορές για περιορισμούς αναλήψεων από ορισμένα ΑΤΜ, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους χρειάζονταν άμεσα μετρητά.

Το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας έθετε αυτόματα τέλος στις κλήσεις, αφήνοντας τους πελάτες χωρίς καμία δυνατότητα ενημέρωσης ή υποστήριξης.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε για όσους έπρεπε να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική επικαιροποίηση στοιχείων μέσω gov.gr, καθώς η διαδικασία εμφάνιζε συνεχή σφάλματα, κλειδώνοντας την πρόσβαση.

Χιλιάδες χρήστες «κλειδώθηκαν» και κινδυνεύουν με πρόστιμα

Η μεγαλύτερη ανησυχία, ωστόσο, αφορά τις κρίσιμες πληρωμές της τελευταίας εργάσιμης ημέρας (ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμοί κ.ά.).

Χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να θεωρηθούν εκπρόθεσμοι σε υποχρεώσεις που έπρεπε να τακτοποιηθούν εντός της ημέρας, χωρίς δική τους ευθύνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πρόστιμα και επιβαρύνσεις.

Οργή πολιτών

Μέχρι αργά το βράδυ, η Τράπεζα Πειραιώς δεν είχε εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της βλάβης ή το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.

Η έλλειψη ενημέρωσης προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στους πελάτες, οι οποίοι εξέφρασαν την δυσφορία τους στα κοινωνικά δίκτυα, μιλώντας για «προσβλητική» και «απαράδεκτη» συμπεριφορά από την πλευρά του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Τράπεζες: «Έπεσε» το e-banking στην Ελλάδα – Ο λόγος

Σύμφωνα με αναφορές, τα συστήματα των τραπεζών υπέστησαν σοβαρά προβλήματα τις τελευταίες ώρες, καθώς ο μεγάλος όγκος συναλλαγών που πραγματοποιήθηκε λόγω Black Friday, καθώς και οι καταβολές μισθών και επιδομάτων, προκάλεσαν «black out» στα δίκτυα e-banking.

Οι πολίτες αντιμετώπισαν καθυστερήσεις και προβλήματα πρόσβασης στους λογαριασμούς τους, κυρίως λόγω του αυξημένου αριθμού ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Αρκετοί καταναλωτές προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους online λόγω του κακού καιρού, γεγονός που οδήγησε σε μια «έκρηξη» ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Τα τραπεζικά στελέχη εξήγησαν ότι οι διαδικτυακές αγορές εν μέσω Black Friday, σε συνδυασμό με τις πληρωμές μισθών και επιδομάτων, δημιούργησαν έναν τεράστιο φόρτο στα συστήματα, προκαλώντας τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

20.01.2026 00:06

Έλενα Παπαρίζου στο Μουζάκι Καρδίτσας: «Εδώ δεν είμαι η Παπαρίζου, είμαι η...

19.01.2026 23:28

Είμαι 56 ετών και χńρα. Μου ζητάει επiμоνα να βγоύμε ένας 30χρονος....

19.01.2026 22:44

Μουτίδου: «Δεν πıστεύω στο Θεό γι’ αuτό και δε βάφτıσα την κóρη...

19.01.2026 22:26

Η γυναίκα μου είναι άχρnστn! Δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό! Τι...

18.01.2026 21:50

Μίλησε το DNA: Η εγγονή της Καρέζη πήρε το όνομα, την ομορφιά...

18.01.2026 20:43

Ελληνίδα μαμά που ζει στο Λονδίνο ξεσπά: Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει...

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here