Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Το είδε να έρχεται 1ος από όλους ο Κολυδάς -«Δυστυχώς, δύσκολες ώρες» – Τι περιμένουν να συμβεί

Media
by efi f 15.02.2025 13:40
efi f 15.02.2025 13:40
0

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου και θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά της χώρας. Με ανάρτησή του, εξηγεί τις αποκλίσεις στα προγνωστικά δεδομένα που εμπόδισαν την έγκαιρη έκδοση έκτακτου δελτίου για την κακοκαιρία που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Κολυδάς σημείωσε ότι τα προγνωστικά δεδομένα υποτίμησαν τα ύψη βροχόπτωσης στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί προειδοποιητικό δελτίο. Ειδικότερα, ενώ τα δεδομένα προέβλεπαν 70mm βροχής, οι πραγματικές μετρήσεις έδειξαν 93mm και 114mm, σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΑΑmeteo και της ΕΜΥ αντίστοιχα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε την Παρασκευή, με νέα ύψη βροχόπτωσης να φτάνουν τα 81mm, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.
✅1. Πολύ μεγάλες οι αποκλίσεις των προγνωστικών δεδομένων από τα πραγματικά ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην Κεφαλονιά .Tην Πέμπτη σημειώθηκαν 93mm (#ΕΑΑmeteo) και 114mm (#ΕΜΥ), ενω τα δεδομένα μας μιλούσαν… pic.twitter.com/BIhRM8LfDG

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 14, 2025


Η κακοκαιρία συνοδεύτηκε από καθυστερημένη ενεργοποίηση του αριθμού 112, που στάλθηκε στους κατοίκους το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, τα φαινόμενα συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα, καθώς η ένταση των βροχοπτώσεων ήταν αυξημένη.

Νέες καταιγίδες στα δυτικά και επαγρύπνηση

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, τα φαινόμενα πιθανόν να υποχωρήσουν πρόσκαιρα το βράδυ της Παρασκευής, όμως αναμένεται νέα έξαρση καταιγίδων από το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής. Ο κ. Κολυδάς δεσμεύτηκε για επανεξέταση των δεδομένων το πρωί του Σαββάτου, ώστε να εκδοθεί έκτακτο δελτίο εάν οι τάσεις παραμείνουν ίδιες.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, με μέγιστες τιμές 14-17 βαθμούς Κελσίου.

Προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο και νέα εβδομάδα

Η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου στα δυτικά και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σχετικά ήπιες, ωστόσο από τα μέσα της νέας εβδομάδας αναμένεται σημαντική πτώση λόγω εισόδου πολικών αέριων μαζών. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά, με ενίσχυση στα βορειοανατολικά.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι οι πολικές αέριες μάζες θα φέρουν ψύχος και χιονοπτώσεις, κυρίως σε περιοχές ανατολικά της Πίνδου. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές στα πεδινά. Η ένταση των φαινομένων θα εξαρτηθεί από την πορεία της πολικής μάζας.

Επιδείνωση στις επόμενες ώρες

Οι μετεωρολόγοι Γιώργος Τσατραφύλλιας και Νικολέτα Ζιακοπούλου υπογραμμίζουν ότι η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στις περιοχές αυτές αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής, που ενδέχεται να δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα. Οι κάτοικοι καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως σε περιοχές με κορεσμένα εδάφη.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή περιλαμβάνει καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Ελλάδα, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Με τις πολικές αέριες μάζες να αναμένονται από την Τρίτη, η ΕΜΥ και οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης. Το προγνωστικό μοντέλο «Ηρακλής» δείχνει δυτική πορεία των φαινομένων, ενώ το «Θησέας» εντοπίζει τις επιπτώσεις κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανές εκτάκτου ανάγκης συνθήκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χιονοπτώσεις

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για τις επόμενες ημέρες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα στο Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και τα βουνά της Κρήτης.

Οι καιρικές συνθήκες ανά περιοχή

Μακεδονία και Θράκη

Στις περιοχές αυτές αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι. Οι ασθενείς χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλότερες τιμές στη δυτική Μακεδονία.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησος

Σε αυτές τις περιοχές θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλότερες τιμές στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος

Οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ οι τοπικές βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς, με ανώτατες τιμές στην Κρήτη να φτάνουν τους 17 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Οι νεφώσεις θα φέρουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Η πρωτεύουσα θα έχει παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ειδική πρόγνωση για την Κυριακή 16/02/2025

Την Κυριακή αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με βροχές αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Ελλάδα, καθώς και στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εμφανιστούν στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ στα δυτικά, ενώ οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 15-17 βαθμούς Κελσίου, με μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Πρόγνωση για Δευτέρα και Τρίτη

Η Δευτέρα θα φέρει αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στα ανατολικά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα δυτικά, ενώ θα ενισχυθούν στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη, οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά, με τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με παγετό στα βόρεια.

Η Τετάρτη φέρνει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

Η Τετάρτη αναμένεται να φέρει τοπικές βροχές στα ανατολικά και στην Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας έως και τα 8 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

30.11.2025 23:58

Ο ελληνικός σταυρός μπαίνει στα φανάρια – Τι σημαίνει και τι πρέπει...

30.11.2025 23:52

Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν...

30.11.2025 23:29

Μόλις μαθεύτηκε η χρονολογία της χειροβομβίδας που ανατίναξε τον 19χρονο Ραφαήλ και...

30.11.2025 22:34

Λούτσα: Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, που ήρθε για την ορκωμοσία της κοπέλας...

30.11.2025 20:56

Μεσημεριανός ύπνος: Το “αθώο” σημάδι που αποτελεί προάγγελο του Αλτσχάιμερ και οι...

30.11.2025 20:27

Έκτακτo για π.Αντώνιο – Τούμπα όλα στην υπόθεση

30.11.2025 19:58

Έκτακτo για Σπύρο Μπιμπίλα

30.11.2025 19:15

«Γιατί με πολεμάτε ακόμα;»: Πλάνταξε στο κλάμα ο Αναγνωστόπουλος όταν έμαθε πως...

Πρόσφατα

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

04.12.2025 16:29

ΣΟΚ τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες

04.12.2025 15:46

Άγγελος Λάτσιος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Ναυτικό – «3 μέρες στο...

04.12.2025 15:31

EKTAKTH ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – Σoκ τι ανακοίνωσε

04.12.2025 15:14

Την δηλητηρίασε με χλωροφόρμιο: Η αληθινή ιστορία της 15χρονης Στέφι – Βρέθηκε...

04.12.2025 14:44

Αδιανόητο το ποσό: Τόσο κοστίζει η “απλή” τσάντα που κρατούσε η Μενεγάκη...

04.12.2025 14:24

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΟΝΑΚΗ

04.12.2025 13:25

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΗΧΗΣΕ ΤΟ 112

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here