Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Άραχθος: «Μας το πήρε ο Θεός» – Ραγίζουν καρδιές οι γονείς του 12χρονου που πνίγηκε

Media
by efi f 13.06.2025 19:18
efi f 13.06.2025 19:18
0

Την είδηση για την δωρεά των οργάνων που αποφάσισαν οι οικογένειες των δύο παιδιών έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας.

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα όπου νοσηλεύονταν τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον ποταμό Άραχθο χωρίς τις αισθήσεις τους και τα είχαν επαναφέρει μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες. Τα δύο παιδιά που τα έβγαλαν από τα νερά του ποταμού Άραχθου διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρά μετά τις εξετάσεις που τους έγιναν με τους γονείς τους να προχωρούν στη γενναία απόφαση παρά τον ανείπωτο πόνο τους να δωρίσουν τα όργανά τους.

Οι γονείς του 12ρονου παιδιού δήλωσαν στις τηλεοπτικές κάμερες:

«Μας το πήρε ο Θεός. Ευχαριστώ όλους που βοήθησαν. Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει σε κάποια καρδιά και έτσι θα την ακούω», είπε ο πατέρας του.

«Προσπάθησαν όλοι αλλά δεν καταφέραμε να το σώσουμε. Μόνο ευχαριστώ θέλω να πω, τίποτα άλλο», δήλωσε η μητέρα του.

Μέσω του Live News οι γονείς του Σπύρου, του 14χρονου παιδιού που βούτηξε να σώσει τον 12χρονο, είπαν πως αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο γιος τους(να σώσει ένα παιδί), θα το κάνουν εκείνοι δωρίζοντας τα όργανά του.

Άραχθος: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο των δύο παιδιών

Στο ιατρικό ανακοινωθέν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Για τη διακομιδή δύο παιδιών 14 και 12 ετών από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, τα οποία είχαν πέσει σε ποτάμι και ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Παρά τις επίμονες προσπάθειες ανάνηψης και φροντίδας στη ΜΕΘ Παίδων για 48 ώρες, και τα δύο παιδιά υπέστησαν εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς τους πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών για να σωθούν άλλες ζωές. Το νοσοκομείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες».

Άραχθος: Ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Πατρών

1. Δ.Σ.: Πρόκειται για παιδί 14 ετών θύμα εμβύθησης σε ποτάμι. Ανασύρθηκε μετά από αρκετά λεπτά χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου έγινε προχωρημένη ΚΑΡΠΑ διάρκειας 50 λεπτών αποκαθιστώντας φλεβοκομβικό ρυθμό. Διακομίσθηκε διασωληνωμένος με το ΕΚΑΒ συνοδεία αναισθησιολόγου στην ΜΕΘ Παίδων και παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών του τμήματος για 48 ώρες δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή του. Επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος. Μετά την ανακοίνωση του εγκεφαλικού θανάτου οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά.

2.F.K.: Πρόκειται για παιδί 12 ετών θύμα εμβύθησης σε ποτάμι. Ανασύρθηκε μετά από αρκετά λεπτά χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση διάρκειας 50 λεπτών αποκαθιστώντας φλεβοκομβικό ρυθμό. Διακομίσθηκε διασωληνωμένος με το ΕΚΑΒ συνοδεία ιατρών στην ΜΕΘ Παίδων και παρά τις προσπάθειες των ιατρών και νοσηλευτών του τμήματος για 48 ώρες δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή του. Επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος και ανακοινώθηκε στους γονείς. Μετά την ανακοίνωση του εγκεφαλικού θανάτου οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά. Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεαρών παιδιών».

Άραχθος: Συγκινεί ο ήρωας που βούτηξε στον ποταμό για να σώσει τα παιδιά – “Έκανα ότι μπορούσα”

Ο Γκόγκα Λεντιάν ήταν ο άνδρας – ήρωας ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά βούτηξε για να σώσει τα παιδιά σαν να ήταν δικά του. Δεν ζήτησε τίποτα, δεν περίμενε κανένα “μπράβο”. Αναμφίβολα, μέσα από τη σιωπηλή του γενναιότητα, μας υπενθύμισε τι σημαίνει να είσαι πραγματικά άνθρωπος. Το πρωί της Παρασκευής 13 Ιουνίου στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 εμφανώς συγκινημένος μίλησε ο Γκόγκα Λεντιάν: “Έκανα ό,τι μπορούσα σαν να ήταν τα παιδιά μου. Αυτό ήθελα μόνο, δεν σκέφτηκα τίποτα. Λέω “είναι τα παιδιά μου μέσα”. Έκανα το καλύτερο για να τα βγάλω και έβγαλα και τα δυο παιδιά μέσα. Στο ποτάμι νομίζω κολυμπάνε αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Στην Αλβανία έχουμε λίμνη και ποτάμι αλλά το ποτάμι είναι το χειρότερο γιατί είναι σε βάθος 6 με 7 μέτρα. Με τη λάσπη κάτω, δεν μπορούσα να βγάλω το δεύτερο παιδί γιατί περπατούσα κάτω αλλά δεν είχα άλλη ανάσα για να το ανασύρω. Το αφήνω, βγαίνω στην βάρκα ξαναβουτάω και με το ζόρι το έπιασα το παιδί. Έχω δύο ημέρες να πιω και να φάω. Τί να πω κρίμα, μακάρι να πάνε καλά αλλά όπως μας λένε, τα παιδιά δεν είναι καλά”.

Για το αν σκέφτηκε τον κίνδυνο, ο ίδιος συμπλήρωσε: “Αυτό που σκέφτηκαν ότι ήθελα να βγάλω μόνο τα παιδιά. Ούτε τίποτα. Φώναζα “θεέ μου, βοήθησέ με να βουτήξω κάτω”. Για το δεύτερο παιδί φοβήθηκα. Όταν ήρθα εδώ έβγαλα κατευθείαν τα παπούτσια και την μπλούζα.

Ήμουν 15 χρόνια στην Αθήνα και εδώ έχω 5 χρόνια. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ενώ εγώ δουλεύω, είμαι αργάτης γης. Κρίμα για τα παιδιά. Τα παιδιά είναι παιδιά. Δεν υπάρχει Έλληνας, Αλβανός, Πακιστανός. Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά με την ακρίβεια”. Κατέληξε ο Γκόγκα Λεντιάν.

Πώς έγινε η τραγωδία

Την περασμένη Τετάρτη (11.06.2025) περίπου στις 12:00, μια παρέα τεσσάρων παιδιών πήγε στον ποταμό Άραχθο, στο ύψος του Νεοχωρίου προκειμένου να κάνουν μπάνιο.

Τα νερά του ποταμού ξαφνικά φούσκωσαν με αποτέλεσμα τα δύο από τα τέσσερα παιδιά να παρασυρθούν. Τα άλλα δύο κατάφεραν και βγήκαν και έσπευσαν να αναζητήσουν βοήθεια.

Ο 41χρονος Γκόγκα Λεβιάν ήταν αυτός που βούτηξε στα νερά και κατάφερε να βγάλει το πρώτο παιδί, ενώ ο δεύτερος ανήλικος είχε βυθιστεί στο πυθμένα του ποταμού με τους φίλους τους να μην γνωρίζουν σε ποιο σημείο τον είχαν παρασύρει τα νερά. Ο Γκόγκα μαζί με τη βοήθεια του οδηγού του ΚΤΕΛ κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν και το άλλο παιδί και το έβγαλαν στην επιφάνεια.

Στην συνέχεια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο της Άρτας χωρίς τις αισθήσεις τους. Εκεί οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για περισσότερο χρόνο από ότι ορίζουν τα πρωτόκολλα και κατάφεραν να τα επαναφέρουν.

Από την Άρτα διακομίστηκαν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας όπου νοσηλεύονταν διασωληνωμένα και σήμερα διαπιστώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρά.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

15.12.2025 00:07

ΣΟΚ – Νεκpή γνωστή παρουσιάστρια. Καλό ταξίδι ψυχή μου, ήσουν τόσο νέα

14.12.2025 23:58

«Κλείνουν» τα σχολεία την Τρίτη 16/12 – Ποιος ο λόγος

14.12.2025 23:50

Νέα «εξέγερση» μετά τους αγρότες – Ποιο επάγγελμα ανακοίνωσε επ’αόριστον κινητοποιήσεις

14.12.2025 23:39

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε το γιατρό – Τι...

14.12.2025 23:31

Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού στην Κρήτη: Η πληροφορία που κάνει τις αρχές να...

14.12.2025 23:08

Υπόθεση 33xpovoυ γιατρού: Μόλις το αποκάλυψε η μnτέpα του – «Μια μέρα...

14.12.2025 22:24

ΒΟΜΒΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14.12.2025 21:25

Αδιανόητη τραγωδία λίγες ώρες πριν το γάμο: Νεκρός σε δυστύχημα ο γαμπρός...

Πρόσφατα

14.12.2025 22:24

ΒΟΜΒΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14.12.2025 21:25

Αδιανόητη τραγωδία λίγες ώρες πριν το γάμο: Νεκρός σε δυστύχημα ο γαμπρός...

14.12.2025 21:13

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κρήτη: Βρέθnκε το αυτοκίνητο του 33xpovoυ γιατρού

14.12.2025 21:02

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό – Τι λέει...

14.12.2025 20:56

Χαμός με την φωτογραφία του Μητσοτάκη – Γιατί έκανε αλκοτέστ πεζός;

14.12.2025 20:50

Χαμός με την φωτογραφία του Μητσοτάκη – Γιατί έκανε αλκοτέστ

14.12.2025 20:37

Τραγωδία – Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός – Μόλις επιβεβαιώθηκε

14.12.2025 20:00

Νεκρός ο Βασίλης Γιαννόπουλος

14.12.2025 19:43

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τpαγικός επίλογος για την εξαφάνιση του – Κυvnγóς εντόπισε τη...

14.12.2025 19:23

Σοβαρό τροχαίο για τον Άρη Μουγκοπέτρο – Στο νοσοκομείο ο μουσικός

14.12.2025 18:38

Οι γιατροί αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί προκαλεί…

14.12.2025 18:27

Η διατροφή που «σώζει» τα νεφρά – Τι να κόψετε αμέσως και...

14.12.2025 18:16

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη

14.12.2025 17:49

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

14.12.2025 17:40

Ελεονώρα Μελέτη: Εντυπωσιάζει η νέα selfie φωτογραφία της – Μας δείχνει τι...

14.12.2025 17:28

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Τραγικός επίλογος με τη σορό που εντοπίστηκε – Είχε...

14.12.2025 17:13

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός – Μόλις επιβεβαιώθηκε

14.12.2025 16:29

Πρόστιμο 350 ευρώ για όσους δεν έχουν αυτό το χαρτί στο αυτοκίνητο...

14.12.2025 15:41

ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ- Δείτε ποιος σκοτώθηκε πριν από λίγες ώρες

14.12.2025 15:16

Χαμός με Κωνσταντοπούλου LIVE σε εκπομπή της Χρηστίδου, αποχώρησε έξαλλη – «Είναι...

14.12.2025 14:53

Ελένη Αρβελέρ: «Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Έλληνες που ξέχασαν να είναι...

14.12.2025 14:16

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Ανατροπή με την παράταση – Πόσες μέρες έχετε να...

14.12.2025 13:29

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε μπλόκο για αλκοτέστ μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το...

14.12.2025 12:56

Κρήτη: Μόλις μαθεύτnκε ο λόγος που εξαφανίστnκε ο 33xpovoς γιατρός

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here