Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

“Πιστεύω με ζηλεύουν” Άντρας δρομέας πατέρας 2 παιδιών έγινε γυναίκα και πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς

Lifestyle
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
by Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 04.09.2024 12:51
Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 04.09.2024 12:51
0

Μία 51χρονη τρανσέξουαλ είναι η πρώτη αθλήτρια που τρέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, εκπληρώνοντας ένα όνειρό της.

Ειδικότερα, η Valentina Petrillo, με προβλήματα όρασης, τερμάτισε δεύτερη σε έναν προκριματικό αγώνα στο Stade de France, αλλά προκρίθηκε ως η έκτη ταχύτερη δρομέας, με χρόνο 58,35 δευτερόλεπτα.

Η Ιταλίδα, η οποία κέρδισε σχεδόν δώδεκα τίτλους αγώνων ταχύτητας ως άνδρας, προτού κάνει μετάβαση, το 2019, σε ηλικία 45 ετών, τερμάτισε πίσω από την Alejandra Paola Perez Lopez, 26 ετών, από τη Βενεζουέλα, αλλά απέκλεισε την Shen Yaqin, 33 ετών, από την Κίνα.

Η Petrillo θα τρέξει τώρα στον ημιτελικό στο Stade de France στο Παρίσι, τη Δευτέρα, το βράδυ, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Οι επικριτές της την κατηγόρησαν ότι «στέρησε» από άλλους αθλητές μια θέση στα ημιτελικά, αλλά μιλώντας μετά τους πρωινούς προκριματικούς, η Βαλεντίνα υπογράμμισε «από σήμερα δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο για διακρίσεις, προκαταλήψεις κατά των τρανσέξουαλ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς, άνθρωποι σκοτώνονται επειδή είναι τρανς, άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή είναι τρανς και χάνουν τη δουλειά τους ή (δεν) συμπεριλαμβάνονται στον αθλητισμό. Αλλά εγώ τα κατάφερα. Αν εγώ μπορώ να τα καταφέρω, όλοι μπορούν να τα καταφέρουν».

Η 51χρονη τρανσέξουαλ πιστεύει ότι τη ζηλεύουν

Η Βαλεντίνα επιμένει ότι οι επικριτές της καθοδηγούνται από «ζήλια» και πιστεύει επίσης ότι είναι «καλύτερο να είσαι μια αργή ευτυχισμένη γυναίκα, παρά ένας γρήγορος δυστυχισμένος άνδρας».

Η αθλήτρια έχει δύο μεγάλα παιδιά και μέχρι πρόσφατα ήταν παντρεμένη με τη μητέρα τους.

Η είσοδός της στον ημιτελικό, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αντιπαράθεση, επειδή η Βαλεντίνα κέρδισε 11 ιταλικούς τίτλους ανδρών με αναπηρία, αλλά της επιτράπηκε να τρέξει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 για τα Τ12 400μ. και 200μ. ως γυναίκα.

Όπως επεσήμανε “είμαι ευτυχισμένη ως γυναίκα και το να τρέχω ως γυναίκα είναι το μόνο που θέλω. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Αυτό ήταν ένα όνειρο που είχα από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Έχω μια φωτιά μέσα μου, που με σπρώχνει. Μια συναισθηματική δύναμη. Προφανώς, το σώμα μου δεν είναι αυτό που ήταν στα 20 μου, όταν ήμουν στο απόγειό μου, αλλά η ευτυχία μου με ωθεί να προχωρήσω περισσότερο, να ξεπεράσω τα όριά μου».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της ενόψει των αγώνων, η 51χρονη τρανσέξουαλ σημείωσε «ο γιος μου Λορέντζο, η πρώην σύζυγός μου και ο αδελφός μου, είναι για μένα τα πιο σημαντικά πράγματα. Η οικογένεια είναι τα πάντα. Είναι οι πυλώνες της ζωής μου και θα είναι μαζί μου στο Παρίσι. Δυστυχώς ο πατέρας μου είναι 83 ετών και δεν μπορεί να είναι εκεί, αλλά ελπίζω να του κάνω ένα όμορφο δώρο».

Αποκάλυψε επίσης πως θα ήθελε πολύ να δεχτεί ένα τηλεφώνημα από τον Πάπα Φραγκίσκο και ανέφερε ότι θα τον ρωτούσε: «Γιατί οι άνθρωποι με κοιτάζουν με ένα περίεργο βλέμμα στην εκκλησία; Είναι σαν μια τρανς να μην μπορεί να κοινωνήσει ή να πιστέψει στον Θεό. Ευτυχώς υπάρχουν ιερείς με ανοιχτή νοοτροπία, όπως αυτός που με εξομολογεί. Ξέρω ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα καταλάβαινε».

Για την πρώτη φορά που είπε στην οικογένειά της, το 2017, ότι ήταν τρανς, εξομολογήθηκε ότι «η ζωή μου βρισκόταν σε ένα σταυροδρόμι, δεν μπορούσα πλέον να αντιμετωπίσω αυτό που είχα μέσα μου. Δεν επέλεξα να είμαι τρανς, είμαι τρανς. Ήταν δύσκολο, έχασα όλους τους φίλους μου, τις σχέσεις μου, όλα όσα είχα χτίσει σε 44 χρόνια ανδρικής ζωής. Κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο για τον έξω κόσμο να με αποδεχτεί. Με ρωτούσαν ‘Πώς μπορείς να είσαι παράδειγμα καλού πατέρα όταν ντύνεσαι σαν γυναίκα;’ Από κάποιος που ήταν ένας τέλειος άνδρας μετατράπηκα σε κάτι που δεν ήταν πολύ καλό».

Για τον πατέρα της, Eduardo, είπε ότι «ήταν δύσκολη δουλειά γι’ αυτόν αλλά ήταν ο πρώτος που με αποκάλεσε Valentina. Ο αδελφός μου χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο. Η μητέρα μου Adriana, πέθανε το 2017 πριν ξεκινήσω τη μετάβασή μου, αλλά είχε ήδη καταλάβει τα πάντα».

Το 2020 η Βαλεντίνα, η οποία γεννήθηκε στη Νάπολη, πριν μετακομίσει στη Μπολόνια, πριν από 30 και πλέον χρόνια, όπου ζει και σήμερα, αποκάλυψε πώς αρχικά είχε ονομάσει τον εαυτό της Vanessa, μετά τη μετάβαση.

Όπως δήλωσε «για μένα η Vanessa αντιπροσώπευε το πρώτο μέρος του να είσαι γυναίκα. Η Vanessa περνούσε ώρες βάζοντας μακιγιάζ. Έπρεπε πάντα να είναι τέλεια και έβγαζε πάντα φωτογραφίες του εαυτού της. Είχε ανάγκη να τη βλέπουν ως γυναίκα. Μια μέρα στο Μιλάνο, μιλώντας με τη σύζυγό μου Έλενα, αποφασίσαμε ένα νέο όνομα. Η Βαλεντίνα είναι διαφορετική, για παράδειγμα δεν χρειάζεται περούκα».

Περιγράφοντας τη στιγμή που είπε στη σύζυγό της, το 2017 -την οποία παντρεύτηκε μόλις το 2016- ότι ήθελε να κάνει μετάβαση, η Βαλεντίνα κατέληξε «η σύζυγός μου ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο το είπα. Όταν δεν ήταν κοντά μου, ντυνόμουν με τα ρούχα της, έβαζα το κραγιόν της, χρησιμοποιούσα το μακιγιάζ της, αλλά ένιωθα απαίσια».

Η σύζυγός της, Έλενα, έμεινε στο πλευρό του και οι δυο τους εξακολουθούν να είναι φίλοι.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Έξω πάμε καλά! Κορίτσια με σύνδρομο down κερδίζουν μετάλλιο και μας γεμίζουν περηφάνεια

    23.06.2023 16:20

Δημοφιλή

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

05.12.2025 10:02

Αuτά τα 3 Zώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα...

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

Πρόσφατα

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here