Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Όταν βουτούσε, δεν ήξερε ότι έκανε την τελευταία βουτιά της ζωής του: Νεκρός 22χρονος λουόμενος σε παραλία της Θάσου

Lifestyle
ΘΑΝΑΤΟΣ
by Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 31.07.2024 21:34
Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 31.07.2024 21:34
0

Το μεσημέρι της 30ης Ιουλίου, χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή «Παράδεισος» Κοινυρών Θάσου ένας 22χρονος υπήκοος Ρουμανίας.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου, το οποίο ανήκει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχει παραγγείλει τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου.

Μεγάλο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός εργαζομένου που δούλευε σε αποθήκη πασίγνωστου ελληνικού σούπερ μάρκετ.
Δημήτρης Δημόπουλος

Σοκ στην ελληνική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός εργαζομένου, ο οποίος δούλευε στην αποθήκη πασίγνωστου ελληνικού σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα μετά τη συγκεκριμένη είδηση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωράει σε σοβαρές καταγγελίες για τις ακραίες συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Νεκρός εργαζόμενος σε αποθήκη πασίγνωστου ελληνικού σούπερ μάρκετ
Τραγωδία: Νεκρός εργαζόμενος σε αποθήκη πασίγνωστου ελληνικού σούπερ μάρκετ

Άσχημα είναι τα νέα που προκύπτουν από τον εργασιακό χώρο, καθώς ένας εργαζόμενος που δούλευε στην αποθήκη του «Σκλαβενίτη» βρέθηκε νεκρός την ώρα της εργασίας του.

Από εκεί και πέρα μετά τη γνωστοποίηση της συγκεκριμένης είδησης ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις… άθλιες συνθήκες που δουλεύουν οι εργάζομενοι σε μεγάλα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου

Τραγωδία: Νεκρός εργαζόμενος σε αποθήκη πασίγνωστου ελληνικού σούπερ μάρκετ

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών μετράμε ένα συνάδελφο, εργαζόμενο στο Σκλαβενίτη, νεκρό και μια συναδέλφισσα, εργαζόμενη στο Μασούτη, να φεύγει από τη δουλειά λιπόθυμη, με συμπτώματα θερμοπληξίας. Εργαζόμενοι και οι δύο στις αποθήκες των αντίστοιχων καταστημάτων. Αποθήκες με ελλιπή εξαερισμό, καθόλου κλιματισμό και απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων.

Εκπρόσωποι του σωματείου μας, που πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα καταστήματα διαπίστωσαν για ακόμα μία φορά αυτά που εδώ και καιρό καταγγέλλουμε. Συνθήκες εργασίας τραγικές, εργασιακοί χώροι-παγίδες θανάτου με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στην αποθήκη που εργαζόταν ο άτυχος συνάδελφος στο Σκλαβενίτη η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 40 βαθμούς, τα κλιματιστικά ακόμα και μία εβδομάδα μετά το θάνατό του παραμένουν στα κουτιά τους και δεν έχουν τοποθετηθεί! Οι συνάδελφοί του συνεχίζουν να δουλεύουν στον ίδιο χώρο χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο. Στην υπόγεια αποθήκη του Μασούτη, που λειτουργεί και το e-shop του, οι συνάδελφοι εργάζονται δίχως κλιματισμό και εξαερισμό, με έντονη δυσοσμία, με κατσαρίδες να αλωνίζουν και ανυπόφορο θόρυβο από τα μηχανήματα που λειτουργούν στον ίδιο χώρο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι, αν σε αυτές τις συνθήκες προστεθεί η εντατικοποίηση, οι πιέσεις για να βγει η δουλειά, τα σερί 6ήμερα, τα ωράρια και προγράμματα λάστιχο, δε μπορούμε να μιλάμε για ατυχήματα αλλά για συνειδητά εργοδοτικά εγκλήματα.

Η οργή μας ξεχειλίζει όταν μαθαίνουμε ότι ο άτυχος συνάδελφός μας στο Σκλαβενίτη ψυχορραγούσε πάνω από δύο ώρες μέσα στην αποθήκη του καταστήματος, περιμένοντας να έρθει το ασθενοφόρο! Όταν μια εβδομάδα μετά το τραγικό γεγονός, ο διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος, σε ερώτηση μας για το τι έγινε να μας λέει ότι “έφυγε από τον χώρο εργασίας χωρίς τις αισθήσεις του αλλά όχι νεκρός, περιμένουμε ενημέρωση από τους οικείους του”.

Αναρωτιόμαστε αν έχει δηλωθεί ο θάνατος του συνάδελφου ως εργατικό ατύχημα και αν έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τέτοια περιστατικά ή αν η εργοδοσία περιμένει να ενημερωθεί πρώτα από τους οικείους του άτυχου συναδέλφου.

Στην περίπτωση πάντως της συναδέλφισσας από το Μασούτη, που λιποθύμησε και έφυγε με συμπτώματα θερμοπληξίας, η εργοδοσία δεν μπήκε καν στο κόπο να καλέσει ασθενοφόρο.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα, την κρατική και εργοδοτική ασυδοσία που λογαριάζουν ως κόστος την προστασία της ζωής μας

Το 2024 δεν μπορεί να δουλεύουμε χωρίς κλιματισμό και εξαερισμό, μέσα σε τρώγλες, με απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Δεν μπορεί ο γιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας να είναι μόνο στα χαρτιά.

Από τον Απρίλη έχουμε κάνει αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας για ελέγχους σε συγκεκριμένα καταστήματα και με συγκεκριμένα ζητήματα όπως τα παραπάνω και ακόμα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να παρθούν μέτρα.

Δεν μπορούμε να δουλεύουμε 10ωρα και 12ώρα, 6ήμερα, με ό,τι ωράρια και προγράμματα θέλει η εργοδοσία. Δεν ανεχόμαστε από κανένα εργοδότη, περιφερειακό, διευθυντή και προϊστάμενο να μας φωνάζει και να μας προσβάλλει.

Με το σωματείο μας, με τους συναδέλφους μας, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη ορθώνουμε το ανάστημα μας και διεκδικούμε μέτρα υγείας και ασφάλειας, αυξήσεις στους μισθούς μας, το 8ωρο -5ήμερο, να μην δουλεύουμε τις Κυριακές. Κάνουμε την οργή μας αγώνα για να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς, σακατεμένους και εξουθενωμένους συναδέλφους. Δεν αφήνουμε σε χλωρό κλαρί κυβέρνηση και εργοδοσία. Αυτούς που μας κάνουν την ζωή μαύρη για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Τις επόμενες μέρες το Σωματείο θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα καταστήματα και όπου άλλου χρειαστεί καταγγέλλοντας τα συγκεκριμένα τραγικά περιστατικά και απαιτώντας να παρθούν όλα τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο Σωματείο, να οργανώσουμε από κοινού αυτή την πάλη.

Θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για να γίνουν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για τις συνθήκες που λιποθύμησε η συναδέλφισσα στο Μασούτη και κατέληξε ο συνάδελφός μας στο Σκλαβενίτη.

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου, 7μμ προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Σκλαβενίτη (Φυλής 217) στο Καματερό.

Για ακόμα μια φόρα θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας και καλή ανάρρωση στη συναδέλφισσα.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Νεκρός ο Βασίλης Γιαννόπουλος

    14.12.2025 20:00
  • Νέα τραγωδία στη χώρα μας: Δυστυχώς, είναι νεκρός

    23.11.2025 20:01
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρήνος – Πέθανε πασίγνωστος παρουσιαστής

    08.11.2025 22:35
  • ΘΡΗΝΟΣ: ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑ 43 ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

    28.10.2025 23:06
  • Θpńvoς – Μόλις βρέθnκε νεκpń αγαπημένη ηθοποιός στο σπίτι της

    28.10.2025 19:49
  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός

    28.10.2025 18:00
  • Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε βρέφος ενός μηνός

    23.10.2025 19:21
  • ΠΟΛΛΑ ΔAKPYA – ΜΕΓΑΛΟ ΣOK: Δείτε ποιος πέθαvε

    23.10.2025 18:25
  • Θρήνος: Πέθανε αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός

    19.10.2025 23:04
  • Θλίψη για τον θάνατο 44χρονου Λαρισαίου

    19.10.2025 20:31

Δημοφιλή

18.12.2025 16:44

ΒΡΕΘΗΚΕ: ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΝΕΚΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

18.12.2025 16:23

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο πρώτος που τελειώνει ο Μητσοτάκης από την Κυβέρνηση

18.12.2025 15:54

Φρέναραν τα αμάξια να την δουν: Η Κατερίνα Καινούργιου στη Βουκουρεστρίου, με...

18.12.2025 15:23

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ

18.12.2025 15:13

“Με φίλησε και μου είπε…” Όλη η μήνυση του 21χρονου κατά του...

18.12.2025 14:38

“Δε θα κάνεις καριέρα αν δεν…” ΣΟΚ με την καταγγελία του 21χρονου...

18.12.2025 14:28

“Ο Γιώργος μου είπε…” Όλη η Ελλάδα μιλάει για αυτό που ξεστόμισε...

18.12.2025 13:54

Τι ξέρουμε για την ζωή του Stef του τραγουδιστή που κατήγγειλε τον...

Πρόσφατα

22.12.2025 20:38

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Πασίγνωστος τραγουδιστής διαγνώστηκε με καρκίνο – Ακυρώνει όλες τις...

22.12.2025 20:31

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Οι ημερομηνίες πληρωμής

22.12.2025 20:11

Δεν καταλαβαίνει τίποτα η Καρυστιανού – Αυτό είναι το νέο ποσοστό-σοκ για...

22.12.2025 19:43

Γιατροί αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση κουνουπιδιού προκαλεί…

22.12.2025 19:19

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ – ΠΕΘΑΝΕ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ

22.12.2025 18:58

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ – ΠΕΘΑΝΕ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ – ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ

22.12.2025 18:33

Δημοσκόπηση Interview: Κατάρρευση για ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη ανατροπή στην τρίτη θέση

22.12.2025 18:14

«Καλό ταξίδι Άννα» – Νέα γυναικοκτονία: 40χρονος σκότωσε τη σύντροφό του και...

22.12.2025 17:58

Αυτό το ζώδιο θα νιώσει επιτέλους ξανά «ζωντανό» το 2026, λέει αστρολόγος

22.12.2025 17:28

Δυσάρεστα νέα για τον Κώστα Ανεστίδη – Μόλις έγινε γνωστό

18.12.2025 16:44

ΒΡΕΘΗΚΕ: ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΝΕΚΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

18.12.2025 16:23

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο πρώτος που τελειώνει ο Μητσοτάκης από την Κυβέρνηση

18.12.2025 15:54

Φρέναραν τα αμάξια να την δουν: Η Κατερίνα Καινούργιου στη Βουκουρεστρίου, με...

18.12.2025 15:23

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ

18.12.2025 15:13

“Με φίλησε και μου είπε…” Όλη η μήνυση του 21χρονου κατά του...

18.12.2025 14:38

“Δε θα κάνεις καριέρα αν δεν…” ΣΟΚ με την καταγγελία του 21χρονου...

18.12.2025 14:28

“Ο Γιώργος μου είπε…” Όλη η Ελλάδα μιλάει για αυτό που ξεστόμισε...

18.12.2025 13:54

Τι ξέρουμε για την ζωή του Stef του τραγουδιστή που κατήγγειλε τον...

17.12.2025 16:10

5 λόγοι για να διαλέξεις προσεκτικά τον λογιστή σου

16.12.2025 16:34

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Η ΖΩΗ: ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ...

15.12.2025 00:07

ΣΟΚ – Νεκpή γνωστή παρουσιάστρια. Καλό ταξίδι ψυχή μου, ήσουν τόσο νέα

14.12.2025 23:58

«Κλείνουν» τα σχολεία την Τρίτη 16/12 – Ποιος ο λόγος

14.12.2025 23:50

Νέα «εξέγερση» μετά τους αγρότες – Ποιο επάγγελμα ανακοίνωσε επ’αόριστον κινητοποιήσεις

14.12.2025 23:39

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε το γιατρό – Τι...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here