Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Νοιαζόταν μόνο για τα λεφτά της: Η μεγάλη πληγή της Αθηνάς Ωνάση, έτσι κόντεψε να χάσει όλη την περιουσία της

Lifestyle
ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣΙΣΤΟΡΙΑΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
by Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 09.01.2024 10:41
Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 09.01.2024 10:41
0

Η Αθηνά Ωνάση δε μεγάλωσε μόνο χωρίς τη μητέρα της αλλά και ο πατέρας της ήταν απών καθώς ο μόνος του στόχος ήταν η κληρονομιά της κόρης του.

 Η μοναδική απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση

Στις 29 Ιανουαρίου του 1985 γεννιέται η Αθηνά Ωνάση, κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του Thierry Roussel στο American Hospital του Παρισιού. Η εγγονή του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση παίρνει το όνομα της γιαγιάς της Τίνας (Αθηνάς) Λιβανού.

Για τη μητέρα της, ο γάμος με τον Γάλλο επιχειρηματία και κληρονόμο φαρμακοβιομηχανίας Τιερί Ρουσέλ ήταν ο τέταρτος. Λίγο καιρό μετά τη γέννηση της Αθηνάς ανακάλυψε ότι εκείνος διατηρούσε παράνομη σχέση με το μοντέλο από την Ελβετία Marianne «Gaby» Landhage, που ήταν επί χρόνια αγαπημένη του και είχε φέρει και εκείνη στον κόσμο την ίδια ακριβώς περίοδο έναν γιο. Η Χριστίνα όμως αγαπούσε τον σύζυγό της και στην αρχή του πρότεινε να μείνουν όλοι μαζί, κάτι που εκείνος δεν δέχτηκε αφού η Landhage ήταν έγκυος ξανά, γεγονός που έφερε και την οριστική ρήξη.

Μετά το διαζύγιο του ζευγαριού η Αθηνά μεγαλώνει με τη μητέρα της ανάμεσα σε Γαλλία και Ελβετία. Το 1988 όμως η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της στο Buenos Aires με την αιτία θανάτου να είναι ανακοπή καρδιάς από πνευμονικό οίδημα.

Ο πατέρας της νοιάστηκε πιο πολύ για τα χρήματα

Όταν η μητέρα της πέθανε της μεταβίβασε τα περιουσιακά της στοιχεία καθώς και το 55% της περιουσίας του παππού της, Αριστοτέλη.

Όμως αυτήν θα την διαχειρίζονταν 5 άτομα, ένα από τα οποία ήταν ο πατέρας της. Ο τελευταίος προσπάθησε να την ανατρέψει χωρίς επιτυχία. Μάλιστα, προσπάθησε να της μάθει να μην αγαπάει καθόλου την Ελλάδα.

Η Αθηνά ήρθε στα 14 στην Ελλάδα και επισκέφτηκε τον Σκορπιό. Η υποδοχή του κόσμου την τρόμαξε. Ήταν άλλωστε ένα τρομαγμένο παιδί, που οι εκρήξεις του πατέρα της, μαζί με την πίεση που της ασκούσε, την είχαν κλείσει στον εαυτό της.

Η 3 μόλις ετών Αθηνά βρίσκεται υπό την κηδεμονία του πατέρα της και μετακομίζει μαζί του, με την μητριά της και τα 3 πλέον ετεροθαλή αδέρφια της στο χωριό Lussy-sur-Morges λίγο έξω από την Λωζάνη. Το πιο πλούσιο κορίτσι στον κόσμο, είχε κληρονομήσει την περιουσία της μητέρας της που ήταν το 55% της περιουσίας του παππού της και προοριζόταν να προεδρεύσει και στο Ίδρυμα Onassis που εκείνος δημιούργησε προς τιμήν του γιου του και στο οποίο πήγε το υπόλοιπο κομμάτι της περιουσίας. Διαχειριστές είχαν οριστεί από την Χριστίνα Ωνάση ένα συμβούλιο 4 έμπιστων ανθρώπων της και ο Ρουσέλ.

Η Αθηνά ακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λωζάνη και ολοκλήρωσε το Baccalauréat της στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι του 2003. Ο πατέρας της αποφάσισε να την αποκόψει από καθετί ελληνικό, παρακάμπτοντας το συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την Χριστίνα στο διαζύγιό τους, που όριζε ότι η κόρη τους θα μεγάλωνε ως Χριστιανή Ορθόδοξη και θα μιλούσε τέλεια ελληνικά.

Επιπλέον, προσπαθούσε επί 10 χρόνια να πάρει τον έλεγχο της διαχείρισης της περιουσίας της Αθηνάς προσβάλλοντας το συμβούλιο για λάθος διαχείριση, υπεξαίρεση ακόμα και απόπειρα απαγωγής. Τελικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των $13 εκατομμυρίων τον χρόνο για το μεγάλωμά της και η περιουσία να μεταφερθεί σε ελβετική ελεγκτική εταιρεία μέχρι εκείνη να κλείσει τα 18. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ως παιδί δεν της έδινε περισσότερο χαρτζιλίκι από τα αδέλφια της, «Θέλω να ξέρει ότι τα χρήματα δεν είναι ένα χρυσό άγαλμα που πρέπει να σεβόμαστε».

Η νέα της ζωή

Η Αθηνά Ωνάση ωστόσο μάζευε τα χρήματα αυτά για να τα ξοδέψει στα άλογά της. Από μικρή ηλικία ασχολούνταν με την ιππασία και είχε καταφέρει να είναι μία ανταγωνιστική άλτης. Το 2001 μάλιστα είχε τερματίσει δεύτερη σε μια εκδήλωση στο Jerez της Ισπανίας. Στα 17 της η ίδια διεκδικεί την ανεξαρτησία από την πατέρα της και μετακομίζει στις Βρυξέλλες για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος. Εκεί, στην υψηλού κύρους ακαδημία Nelson Pessoa συναντά για πρώτη φορά τον μέλλοντα σύζυγό της Βραζιλιάνο ιππέα, Αλβάρο, με τον οποίο και παντρεύτηκε, αφήνοντας εντελώς πίσω τον πατέρα της.

Η Αθηνά τον ερωτεύεται τρελά, εκείνος παρατά την τότε σύντροφο του για χάρη της και μετακομίζουν μαζί στο Sao Paulo. Ο πατέρας της ήταν από την αρχή αρνητικός με αυτήν την σχέση και πίστευε ότι ο Doda είχε βλέψεις μόνο για την περιουσία του Ωνάση, κάτι που τον έφερε σε μεγάλη σύγκρουση μαζί της. Στις 3 Δεκεμβρίου 2005 η Αθηνά Ωνάση παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της, φορώντας ένα λευκό νυφικό Valentino, χωρίς όμως τον πατέρα της με τη σύζυγό του ανάμεσα στους καλεσμένους.
Μαζί μεγαλώνουν και την κόρη του Vivian, μετά την αυτοκτονία της βιολογικής της μητέρας. Μετά τον γάμο παίρνει επίσημα το όνομα Ωνάση έναντι του Roussel, ενώ ο Doda την πείθει να έρθει σε επαφή με την ελληνική κληρονομιά της και να διεκδικήσει την Προεδρία του Ιδρύματος Onassis όπως θα ήθελε ο παππούς της. Η προεδρία του ιδρύματος όμως, θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Το συμβούλιο εδώ στην Ελλάδα αρνείται να της δώσει τη θέση καθώς δεν έχει πάει ποτέ σε κολλέγιο, δεν έχει καμία επαφή με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό και δεν μιλάει τη γλώσσα.

Έτσι εκείνη αρχίζει να μαθαίνει ελληνικά, ανανεώνει το ελληνικό της διαβατήριο και αναλαμβάνει τη διαχείριση της περιουσίας της, προσπαθώντας να κερδίσει τη θέση. Παράλληλα, γράφεται σε έναν αθηναϊκό ιππικό όμιλο και ξεκινάει να κατεβαίνει σε διεθνείς οργανώσεις με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Την ίδια περίοδο στην Βραζιλία έχει αγοράσει μία μεγάλη έκταση στο Sao Paulo, όπου μαζί με τον Doda ασχολούνται με τα άλογα. Μαζί έχουν ιδρύσει και το Athina Onassis International Horse Show, έναν ιππικό διαγωνισμό.

Το 2016 η Αθηνά ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της την απατά τα 8 από τα 11 χρόνια που είναι μαζί με ένα μοντέλο από το Βέλγιο. Το διαζύγιο τους παίρνει τη νομική οδό με εκείνον να διεκδικεί 350.000 ευρώ ως διατροφή, μια εφάπαξ πληρωμή 11 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αλόγων που το ζευγάρι είχε αγοράσει μαζί. Τελικά δεν παίρνει όσα ζήτησε και αρκείται σε κάποια αποζημίωση.

Σήμερα η Αθηνά Ωνάση, ζει ευτυχισμένη, ασχολείται με την ιππασία και φήμες θέλουν να έχει προχωρήσει την ζωή της με Ιταλό ιππέα και επιχειρηματία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @athina_onassis_fanpage

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Πες μου την αλήθεια… Με έχεις ποτέ απατήσει σε όλα αυτά τα χρόνια μαζί;

    14.11.2025 11:26
  • Δεν πιστεύαμε ότι θα τα κατάφερνε να περάσει τη νύχτα: Συνέχιζε να ρωτάει για τον «Μάρκο…»

    14.11.2025 09:17
  • EKTAKTO ΤΩΡΑ για Αθηνά Ωνάση

    06.11.2025 17:31
  • Είμαι 25 και έχω σχέση με έναν άντpα 49 ετών. Οι φίλες μου λένε ότι είναι μεγάλη διαφορά και ότι θα το μετανιώσω. Τι να κάνω;

    19.06.2025 15:53
  • Μητέρα η Αθηνά Ωνάση: Η μεγάλη επιθυμία της και το 1.800.000.000 εupώ που έχασε από την περιουσία

    22.02.2025 21:00
  • «Δεν βγαίνει, δεν βοηθάει κανέναν και δεν δίνει ούτε 1 εupώ!»: Αποκαλύψεις σοκ για την Αθηνά Ωνάση

    15.02.2025 10:09
  • Είμαι ένας μονογονέας πατέρας δύο κοριτσιών, τεσσάρων και πέντε ετών

    07.01.2025 14:05
  • Ζαλίζει η χλιδάτη βίλα της Αθηνάς Ωνάση: Βίλα των 15.000.000 δίπλα στην Αθήνα – Το εσωτερικό της θυμίζει παλάτι

    05.01.2025 17:32
  • Η σύζυγος του εκατομμυριούχου μαθαίνει ότι ο σύζυγός του επισκέπτεται την παλιά μεταλλική καλύβα κάθε μέρα, παρατηρεί το καρότσι που βρίσκεται κοντά μια φορά – Η ιστορία της ημέρας

    24.12.2024 16:10
  • «Έδιωξα την οικογένειά μου από το σπίτι μου και δεν το μετανιώνω καθόλου»

    24.12.2024 12:14

Δημοφιλή

05.12.2025 13:19

Είναι οι αγαπημένοι του… Θεού, τα ευνοεί το σύμπαν: Τα 2 ζώδια...

05.12.2025 13:02

«Αν σου πω τιμή θα τρελαθείς! Νομίζεις μου το χάρισαν!»: Ο Γκοτσόπουλος...

05.12.2025 12:39

Γρίπη: Μεγάλη ανησυχεία για τον συνδυασμό Covid – RSV – Τι να...

05.12.2025 11:45

Τραγωδία: Αγαπημένο Ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι του

05.12.2025 11:41

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: Πού δεν περνάει τίποτα αυτή τη στιγμή! Η λίστα με...

05.12.2025 11:19

Γιατί στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια – Η απάντηση της εκκλησίας

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

Πρόσφατα

05.12.2025 10:40

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

05.12.2025 10:30

Βοήθησε μια γυναίκα χωρίς να ξέρει ότι ήταν η δικαστής που κρατούσε...

05.12.2025 10:02

Αuτά τα 3 Zώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα...

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here