Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Έσκασε τώρα: Καταγγελία βόμβα!

Lifestyle
by Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 11.04.2025 13:10
Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 11.04.2025 13:10
0

Καταγγελία στη «Ζούγκλα» για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από υποψήφιους – Τι απαντά το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Οι καταγγέλλοντες υποψήφιοι του διαγωνισμού, μιλούν για σοβαρές ανισότητες κι έλλειψη εξεταστικών κέντρων στην επαρχία, αναγκάζοντας δεκάδες υποψήφιους να μεταβούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό – Η Υπόθεση έχει φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Απάντηση του ΑΣΕΠ στη «Ζούγκλα»

Καταγγελία στη «Ζούγκλα» για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Σε μια σοβαρή καταγγελία στη «Ζούγκλα» προχώρησαν υποψήφιοι του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έγινε στις 4 Μαρτίου του 2023. Οι διαγωνιζόμενοι καταγγέλλουν μέσω ενός συλλογικού κειμένου που απέστειλαν στη «Ζούγκλα», πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες υποψηφίους, και η οποία μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπιστεί με σιωπή και ελλιπή κάλυψη.

Οι παρατυπίες που έλαβαν χώρα κατά την διεξαγωγή του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ είναι πολυδιάστατες: άνιση κατανομή εξεταστικών κέντρων, τεχνικά λάθη, άνιση εφαρμογή οδηγιών, αδικαιολόγητη ανοχή από τη Δικαιοσύνη και γενικευμένο αίσθημα αδικίας.

Στο κείμενο τους καταγράφονται και σχολιάζονται:

– Η απουσία εξεταστικών κέντρων στις Κυκλάδες,

– Οι δικαιολογίες που έγιναν δεκτές από τα δικαστήρια,

– Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει ήδη γίνει δεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

– Και η νέα απόφαση του ΑΣΕΠ για λειτουργία εξεταστικών κέντρων μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα.

Όπως επεσήμαναν στη «Ζούγκλα» οι καταγγέλλοντες το κείμενο τους δεν εκπροσωπεί κόμμα ή φορέα — πρόκειται για πρωτοβουλία από την πλευρά των ίδιων των υποψηφίων που έζησαν την εμπειρία και ζητούν να ακουστούν.

Ακολουθεί το κείμενο τους:

Καταγγελίες για Σοβαρές Παρατυπίες στον 1ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

«Η Υπόθεση Φτάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο πανελλαδικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που διεξήχθη στις 4 Μαρτίου 2023 αποτέλεσε αντικείμενο πλήθους καταγγελιών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του. Υποψήφιοι από ολόκληρη τη χώρα έκαναν λόγο για σοβαρές οργανωτικές αδυναμίες, άνιση μεταχείριση και παραβιάσεις βασικών κανόνων διαφάνειας, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παίρνει πλέον διεθνείς διαστάσεις, καθώς έγινε δεκτή προς εκδίκαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Μη ταυτόχρονη έναρξη της εξέτασης σε πολλά εξεταστικά κέντρα (σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και 2 ώρες διαφορά), γεγονός που προκαλεί υπόνοιες διαρροής θεμάτων.

Κακής ποιότητας εκτυπώσεις στην ενότητα του αριθμητικού συλλογισμού, με αποτέλεσμα ερωτήσεις να είναι δυσεπίλυτες

Ανακοίνωση για παράταση χρόνου που εστάλη καθυστερημένα και εφαρμόστηκε άνισα σε διαφορετικά εξεταστικά κέντρα.

Έκτακτες οδηγίες για αλλαγές απαντήσεων δόθηκαν αφού είχαν ήδη αποχωρήσει υποψήφιοι

Χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών εντός των αιθουσών παρά τις σχετικές απαγορεύσεις

Λανθασμένες απαντήσεις θεμάτων από τον ΑΣΕΠ που διορθώθηκαν κατόπιν καταγγελιών

Ανακρίβεια στον αριθμό των απαντητικών φύλλων σε σχέση με τον αριθμό των υποψηφίων.

Οι Δικαιολογίες που Προκαλούν Αντίδραση

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (ΔΕΑ) επί της προσφυγής για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων και εύλογες ενστάσεις, καθώς παρά την ύπαρξη τεκμηριωμένων παρατυπιών, το Δικαστήριο αποδέχθηκε μια σειρά από δικαιολογίες που θεωρούνται τουλάχιστον ανεπαρκείς και προκλητικές, γεγονός που εντείνει το αίσθημα αδικίας στους διαγωνιζόμενους:

Η καθυστέρηση έναρξης της εξέτασης αντιμετωπίζεται ως “επιτρεπτή” επειδή «ο χρόνος ξεκινά μετά τη διανομή των θεμάτων», αγνοώντας πλήρως τη σημασία της μη ταυτόχρονης έναρξης για τη διαρροή θεμάτων και την ανισότητα των όρων.

Τα προβλήματα εκτύπωσης στις 17 ερωτήσεις απορρίπτονται επειδή δεν αποδείχθηκε πως συνέβησαν “στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο των αιτούντων”, αγνοώντας ότι πρόκειται για πανελλαδικό φαινόμενο το οποίο έχει δημόσια καταγγελθεί και επιβεβαιωθεί.

Η παράταση των 30 λεπτών θεωρείται ότι ανακοινώθηκε εγκαίρως (11:44 π.μ.), με επίσημο χρόνο λήξης της εξέτασης 11:45π.μ. ενώ σε πολλά κέντρα δεν εφαρμόστηκε καθόλου ή δόθηκε αφού οι υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει.

Η αδυναμία μεταβολής των απαντήσεων στις αλλοιωμένες ερωτήσεις απορρίπτεται επειδή «όλες οι απαντήσεις θεωρήθηκαν σωστές», αγνοώντας ότι υποψήφιοι έχασαν πολύτιμο χρόνο για να επιλύσουν τις λανθασμένες ερωτήσεις και στερήθηκαν χρόνο για άλλες ενότητες.

Η χρήση κινητών κρίνεται “αδιάφορη” διότι δεν αποδείχθηκε επικοινωνία με εξωτερικό περιβάλλον, αν και παραβιάστηκαν οι ίδιες οι οδηγίες του ΑΣΕΠ και δημιουργείται σοβαρό θέμα αξιοπιστίας και ισότητας.

Αυτές οι απαντήσεις συνιστούν θεσμική αποδοχή ανισοτήτων και αποτελούν απαξίωση της έννοιας της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Δείχνουν ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των υποψηφίων.

Η Διάσταση στο Ευρωπαϊκό Επίπεδο

Παρόλο όμως που το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε τελικά την αίτηση ακύρωσης, κρίνοντας ανεκτές ή μη αποδείξιμες τις σοβαρές παρατυπίες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) δέχτηκε την υπόθεση και αποφάσισε να την εξετάσει σε βάθος, αναγνωρίζοντας την πιθανή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων. Αυτό αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης και δίνει διεθνή διάσταση στο ζήτημα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στην ανάγκη για απόδοση δικαίου, αγνοώντας την έκταση και τη βαρύτητα των παρατυπιών, ενώ διεθνώς αναγνωρίζεται η σοβαρότητα του ζητήματος.

Το γεγονός ότι το ΕΔΑΔ ενέκρινε τη διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης επαναφέρει την ελπίδα για αποκατάσταση της ισότητας και της αξιοκρατίας, και δημιουργεί προηγούμενο για διεθνή έλεγχο της διαφάνειας σε εθνικούς διαγωνισμούς.

Η Απουσία Εξεταστικών Κέντρων στις Κυκλάδες και η Κλιμάκωση της Ανισότητας στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Σε προσφυγή για την απουσία εξεταστικών κέντρων στον νομό Κυκλάδων το Διοικητικό Εφετείο απάντησε ότι «εξασφαλίστηκαν εκπτώσεις 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και επιπλέον εκπτώσεις διαμονής σε ξενοδοχεία του Πειραιά και του Μοσχάτου», ώστε να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι από τις Κυκλάδες.

Με βάση αυτή τη διευκόλυνση, το Δικαστήριο έκρινε πως «δεν τίθεται ζήτημα παραβάσεως των αρχών της αξιοκρατικής και ισότιμης πρόσβασης», απορρίπτοντας τον σχετικό λόγο προσφυγής ως αβάσιμο.

Όμως, η ύπαρξη έκπτωσης στα εισιτήρια, η οποία ανακοινώθηκε λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του διαγωνισμού, δεν αναιρεί την πραγματική κοινωνικοοικονομική αδυναμία πολλών κατοίκων νησιωτικών περιοχών να μετακινηθούν. Το γεγονός ότι δεν προσκομίστηκαν αποδείξεις αδυναμίας συμμετοχής δεν σημαίνει ότι η μετακίνηση ήταν ρεαλιστικά εφικτή για όλους.

Η απουσία εξεταστικού κέντρου σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων αποτελεί παραβίαση της ισότιμης πρόσβασης σε εθνικές διαδικασίες προσλήψεων και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επιφανειακά ως απλή «ταλαιπωρία» που καλύπτεται με έκπτωση στο εισιτήριο.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι το ΑΣΕΠ, στον επερχόμενο δεύτερο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, ανακοίνωσε ότι εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την ανισότητα και αποκλείοντας στην πράξη υποψηφίους από απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.»

Ταυτόχρονα με την καταγγελία, οι υποψήφιοι απέστειλαν στη «Ζούγκλα» και την απάντηση που έλαβαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο και προσέφυγαν:

Η «Ζούγκλα» ως όφειλε, επικοινώνησε με το ΑΣΕΠ, θέτοντας υπόψη του την καταγγελία και ζητώντας από την πλευρά του να μας απαντήσει σε αυτή. Το ΑΣΕΠ όντως ανταποκρίθηκε και μας απέστειλε την απάντησή του την οποία και δημοσιεύουμε:

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν επιθυμούμε να αντιδικήσουμε με οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε υποψήφιο/α. Έχει δικαίωμα να ασκήσει τα δικαιώματά του σε όποιο δικαστικό όργανο αρμόδιο. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε αμετάκλητα τους πραγματικούς και νομικούς ισχυρισμούς των αιτούντων την ακύρωση του διαγωνισμού και απέρριψε την προσφυγή. Δεν μας έχει περιέλθει σε γνώση δια της επισήμου οδού κάποια δικαστική εκκρεμότητα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εάν το θέμα αχθεί σε δίκη θα αναπτύξουμε εκεί τις απόψεις μας με πλήρη σεβασμό προς τους αιτούντες. Μέχρι τότε όμως, δεν επιτρέπεται να σχολιάσουμε δημόσια το όλο ζήτημα».
ΑΣΕΠ – Τμήμα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

12.01.2026 18:41

Survivor – Σταύρος Φλώρος: Χαμός με τον 21xpovo στο Twitter/X – Τι...

12.01.2026 18:21

Τυφλή και ξεχασμένη από τους συναδέλφους της ζει τα τελευταία χρόνια η...

10.01.2026 23:49

Τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια – Είναι...

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here