Έπινε 1 λίτρο Χυμό Ανανά καθημερινά για έναν Ολόκληρο Χρόνο. Δεν Φαντάζεστε ΤΙ της Συνέβη! - Fanpage

Έπινε 1 λίτρο Χυμό Ανανά καθημερινά για έναν Ολόκληρο Χρόνο. Δεν Φαντάζεστε ΤΙ της Συνέβη!

Ο ανανάς, έχει περισσότερα κρυμμένα ταλέντα από το να είναι ζουμερός και γλυκός. Είναι μια πραγματική δύναμη της φύσης, με άφθονες βιταμίνες και ένζυμα που μπορούν ακόμη και να ανακουφίσουν φλεγμονές και ασθένειες. Αν αρχίσετε να πίνετε χυμό από ανανά καθημερινά, θα εκπλαγείτε από το πόσο καλό θα κάνει στο σώμα σας. Ακολουθούν 10 οφέλη που προσφέρει ο ανανάς, που πιθανώς δεν ξέρατε καν.

1

1. Μειώνει τη φλεγμονή

2

Ο ανανάς έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται bromelain. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή και να εξαλείφει τα δηλητήρια στο σώμα που προσβάλλουν τα όργανα.

2. Απώλεια βάρους

3

Η κατανάλωση χυμού ανανά με άδειο στομάχι, μπορεί να μειώσει την επιθυμία για γλυκά. Ο ανανάς έχει θειαμίνη, η οποία μετατρέπει τους υδατάνθρακες γρήγορα σε ενέργεια, κι έτσι ξεκινάει το μεταβολισμό.

3. Προστατεύει το ήπαρ από τα εντερικά παράσιτα

4

Το ένζυμο βρομελαΐνη που εμπεριέχεται επίσης στο φρούτο, έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είναι ακόμη δυνατό να σκοτωθούν εντερικά παράσιτα, με συγκεντρωμένες δόσεις του χυμού ανανά.

4. Λιγότερα προβλήματα θυρεοειδούς

5

Το φρούτο δεν περιέχει μόνο βρομελίνη αλλά και ιώδιο, το οποίο όταν λαμβάνεται τακτικά, μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από θυρεοειδή να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή, βοηθώντας το όργανο να βελτιώσει τη λειτουργία του.

5. Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού

6

Ο ανανάς είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, η οποία σταθεροποιεί τους ηλεκτρολύτες του σώματος. Με την τακτική κατανάλωση καλίου, ένα άτομο έχει λιγότερες μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια της σωματικής του δραστηριότητας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

6. Λιγότερες τοξίνες

7

Τα αντιοξειδωτικά και τα ένζυμα που βρίσκονται στον ανανά, είναι οι καλύτερες φυσικές αντι-τοξίνες. Με την τακτική κατανάλωση χυμού ανανά, το σώμα παραμένει απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα.

7. Καλύτερη πέψη

8

Η βρωμελίνη ενισχύει την πέψη και βοηθά στην πρόληψη των διαταραχών της πεπτικής οδού.

8. Υγιέστερα δόντια

9

Ο ανανάς είναι πολύ αποτελεσματικός στην καταπολέμηση των κίτρινων δοντιών και της πλάκας. Η τακτική κατανάλωση χυμού ανανά βοηθάει τα δόντια να γίνουν πιο λευκά, υγιέστερα και δυνατά.

9. Καλύτερη όραση

10

Βιταμίνη Α και β-καροτίνη, εμπεριέχονται επίσης στον ανανά. Αυτές οι ουσίες υποστηρίζουν μια καλύτερη όραση. Με την κατανάλωση χυμού ανανά καθημερινά, μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία.

10. Ανανάς κατά του καρκίνου

11

Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, διαπίστωσε ότι η βρωμελίνη που εξάγεται από το στέλεχος ενός ανανά, ήταν αποτελεσματική στη θανάτωση ανθρώπινων κυττάρων του γαστρικού και του παχέος εντέρου.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας χυμό ανανά:

Κόψτε ένα φρέσκο ανανά σε κομμάτια, αφαιρώντας το εξωτερικό του δέρμα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια μεγάλη καράφα και γεμίστε τη με νερό, ακίνητο ή αφρώδες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αν έχετε αποχυμωτή ή μπλέντερ, μπορείτε να ακολουθήσετε την αδιάλυτη διαδρομή. Θα εκπλαγείτε με το πόσο νόστιμο είναι αυτό το υγιεινό ρόφημα!

Εκτός όλων των παραπάνω, ο ανανάς είναι γεμάτος με βιταμίνη C, οπότε προσθέτοντάς τον στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα, θα είστε γενικά σε καλύτερη κατάσταση και θα αποφύγετε τα κρυολογήματα του χειμώνα!

Credit: HealthHacks

Αφήστε το σχόλιο σας: