Σας φαγουρίζει το Αυτί σας και ξύνετε το Εσωτερικό του; Δείτε ΤΙ σημαίνει για την Υγεία σας και ΠΩΣ να το Αντιμετωπίσετε! - Fanpage

Σας φαγουρίζει το Αυτί σας και ξύνετε το Εσωτερικό του; Δείτε ΤΙ σημαίνει για την Υγεία σας και ΠΩΣ να το Αντιμετωπίσετε!

Πολύ λίγα πράγματα είναι πιο ενοχλητικά από ένα κνησμό που δεν μπορείτε να φτάσετε. Και ένα από τα χειρότερα μέρη για να αποκτήσετε φαγούρα είναι στο εσωτερικό του ακουστικού πόρου. Είναι σχεδόν αδύνατο να το φτάσετε και μπορεί να σας τρελάνει.

Αν έχετε χρόνιο κνησμό του αυτιού, υπάρχει πραγματικά μια πολύ απλή εξήγηση και εύκολοι τρόποι για να το σταματήσετε.

Τι προκαλεί την φαγούρα στα αυτιά

Σε αντίθεση με τις παλιές προκαταλήψεις, η φαγούρα στα αυτιά δεν προκαλείται από κάποιον που μιλάει άσχημα για σας. Τα αυτιά σας είναι γεμάτα από νευρολογικές απολήξεις. Αν αυτές οι απολήξεις στα αυτιά σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, είναι πιθανό να βιώνετε περισσότερη φαγούρα από το μέσο άτομο.

Άλλες συνήθεις αιτίες της φαγούρας στα αυτιά περιλαμβάνουν ξηροδερμία, δερματίτιδα στο κανάλι του αυτιού (αλλεργική αντίδραση), λοίμωξη του αυτιού, ψωρίαση ή χρήση ακουστικού βαρηκοΐας. Η φαγούρα μπορεί επίσης να προκληθεί από συσσώρευση νερού στο αυτί (όπως μετά από μια κολύμβηση). Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ανησυχητικές και μπορούν να θεραπευτούν εύκολα.

Αν παρατηρήσετε αιμορραγία, άλλο υγρό ή απώλεια ακοής παράλληλα με την φαγούρα, μιλήστε με το γιατρό σας.

Αντιμετώπιση της φαγούρας στα αυτιά

Η τοποθέτηση αντικειμένων μέσα στο αυτί σας για να φτάσετε στο κνησμό (όπως μια μπατονέτα ή ένα τσιμπιδάκι μαλλιών) είναι επικίνδυνη, διότι υπάρχει κίνδυνος διάτρησης του τυμπάνου ή να προκαλέσετε άλλες ζημιές.

Αντίθετα, δοκιμάστε μια από αυτές τις θεραπείες για τη θεραπεία της φαγούρας στο αυτί σας:

1. Αλκοόλ και ξίδι

Αναμείξτε ένα μέρος οινόπνευμα με ένα μέρος λευκό ξύδι. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτάλι ή σταγονόμετρο για να στάξετε λίγο από το μείγμα στο αυτί σας. Γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι και αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια γείρετε το κεφάλι σας προς την αντίθετη κατεύθυνση και αφήστε το να βγει. Αυτή η μέθοδος μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο αυτί σας, γι ‘αυτό περιορίστε το σε λίγες φορές.

2. Ζεστό λάδι

Ζεστάνετε το αγαπημένο σας φυσικό λάδι (ελαιόλαδο, δέντρο τσαγιού, καρύδα) μέχρι να είναι αρκετά ζεστό, αλλά όχι καυτό και ρίξτε μερικές σταγόνες στο αυτί σας.

3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Αναμείξτε ένα μέρος υπεροξείδιο του υδρογόνου με ένα μέρος νερό. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό σταγονόμετρο για να στάξετε το μείγμα μέσα στο αυτί σας. Αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει το υπερβολικό κερί στο εσωτερικό του αυτιού.

4. Αλόη Βέρα

Ρίξτε τρεις έως πέντε σταγόνες τζελ από το φυτό αλόη βέρα, που μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα του pH και έχει αντιφλεγμονώδιες ιδιότητες.

5. Σπιτικό σιρόπι σαμπούκου

Το σιρόπι σαμπούκου (μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ) είναι ιδανικό για να καταπραΰνει ωτίτιδες και πιθανές μολύνσεις, ειδικά στα παιδιά. Μην το βάλετε στο αυτί σας, όμως! Αντίθετα, πιείτε το για να ωφεληθείτε από τις αντι-ιικές του ιδιότητες, που μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε από μια μόλυνση στο αυτί.

Αν η φαγούρα στο αυτί σας επιμένει, επισκεφτείτε το γιατρό σας, που μπορεί να συνταγογραφήσει μια αντιβιοτική αλοιφή ή ωτικές σταγόνες.

Credit: Remedydaily

Αφήστε το σχόλιο σας: