Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Θα Ξετρελάνει Μικρούς Και Μεγάλους: Εύκολη Και Γρήγορη Νηστίσιμη Πίτσα Από Την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γαστρονομία
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΙΤΣΑ-ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
by Dpourn 14.04.2022 20:52
Dpourn 14.04.2022 20:52

Η νηστίσιμη πίτσα, είναι μια πανεύκολη παραδοσιακή συνταγή από την Κίμωλο, με λίγα υλικά και θυμίζει μια πίτσα νηστίσιμη με χοντρό ζυμάρι,  δημιουργήθηκε από τις επιρροές που δέχτηκε η Κίμωλος από τους Ενετούς κατακτητές και βασίστηκε στα λιγοστά προϊόντα που παρήγαγε το νησί.

Υλικά
Για τη ζύμη

750 γρ. αλεύρι σκληρό (ή για όλες τις χρήσεις)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά στιγμής (ή ένα κύβο φρ. μαγιάς 25 γραµ.)
2 πρέζα/ες ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Νερό χλιαρό όσο σηκώσει (περίπου 1½ -2 φλ.)

Για τη γέμιση

3 μέτριες ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 μέτρια ξερά άνυδρα κρεμμύδια
1 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπι
Αλάτι
2 χρωματιστές πιπεριές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Λίγες ψιλοκομμένες ελιές
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε πρώτα το σκληρό αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη.
Πασπαλίζουμε με την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη (η ζάχαρη βοηθάει στην γρήγορη ενεργοποίηση της μαγιάς).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε-ψιχουλιάζουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, με τα δάχτυλα.
Λίγο λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη, εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Βάζουμε μέσα τη ζύμη με τις ενώσεις προς τα κάτω να ακουμπούν στο μπολ.
Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή καθαρό πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης για την πίτσα σπιτική.
Κόβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά τους, τις ψιλοκόβουμε σε καρέ.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές σε καρέ.
Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου.
Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Όπως απλώνουμε τη ζύμη πίτσας.

Ραντίζουμε με λίγο λάδι όλη την επιφάνεια της ζύμης
Πάνω στην ζύμη για τη πίτσα βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, και προαιρετικά τις πιπεριές και τις ελιές. Αν χρησιμοποιήσετε πελτέ και όχι φρέσκια ντομάτα, αλείψτε τον με το κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της λαδένιας. Συνεχίστε κανονικά με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο κλπ.
Πασπαλίζουμε με θρούμπι ή ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη λαδένια.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία κάτω σχάρα του φούρνου, για 40′ περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η νηστίσιμη πίτσα.
Το μυστικό για να σου γίνει τέλεια η πίτσα
Η ζύμη πρέπει να ξεκουραστεί και να κάνει το πρώτο φούσκωμα πριν μπει στο ταψί.
Η ζύμη είναι πολύ εύκολη και αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Λάδωσε το ταψί που θα στρώσετε την πίτσα. Θα βοηθήσει το ζυμάρι να ξεροψηθεί και να τραγανίσει.
Αποφύγετε χοντρά σκεύη (πυρίμαχα).
Το ταψί της κουζίνας ή ρηχό ταψί για πίτες είναι ιδανικό για τη λαδένια.
Να στεγνώσετε καλά την ντομάτα πάνω σε απορροφητικό χαρτί γιατί τα ζουμιά της θα ποτίσουν τη ζύμη.
Αν έχετε ντοματίνια, μπορείτε να τα βάλετε αντί ντομάτας αφού πρώτα τα κόψετε στην μέση και ζουλήξετε στη μέση να βγουν τα υγρά τους.
Αδιαβροχοποιήστε τα λαχανικά της λαδένιας.
Στεγνώστε καλά τα λαχανικά.
Κόψτε τα και βάλτε τα απλωτά πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίστε με αλάτι, για να βγάλουν τα υγρά τους και μετά με λίγο χαρτί κουζίνας ταμποναριστά στεγνώνουμε τα υγρά τους.
Μια επάλειψη της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο πριν μπουν τα υλικά θα την κάνει εν μέρη αδιάβροχη και τα λαχανικά θα ξεροψηθούν χωρίς να μουλιάσουν τη ζύμη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, ψήστε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ζυμάρι.
Η λαδένια Κιμώλου τρώγεται ζεστή αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι απολαυστική.
Μπορείτε να βάλετε τη ρίγανη, ή θα την πασπαλίσετε από πάνω στα υλικά ή θα τη βάλετε στο ζυμάρι που θα το κάνει λαχταριστό και γεμάτο αρώματα.
Αντί για 3 φρέσκες ντομάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 φλ. ντοματίνια ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας κιμουλιάτικο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Δημοφιλή

28.01.2023 10:04

Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Η συνταγή για χωριάτικη πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

28.01.2023 09:01

Εύκολη συνταγή, την φτιάχνει και αρχάριος: Πεντανόστιμο ραβανί μέσα σε λίγα λεπτά

28.01.2023 08:01

Η συνταγή της γιαγιάς: Συνταγή για παραδοσιακό τηγανόψωμο

27.01.2023 18:01

Ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις: Πατάτες με αυγά

27.01.2023 15:01

Το μυστικό των Βέλγων: Η συνταγή για τις καλύτερες τηγανητές πατάτες αποκαλύπτεται

27.01.2023 14:01

Το κόλπο των σεφ μαθεύτηκε: Πως να πετύχετε τηγανητά καλαμαράκια πολύ μαλακά...

27.01.2023 13:01

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Το συχνότερο λάθος που κάνουν όλοι και...

26.01.2023 23:14

Τίποτα δεν πάει χαμένο: Το έξυπνο tip για να μη μουχλιάσει ποτέ...

Πρόσφατα

28.01.2023 16:54

Αγνώριστος και γεμάτος τατουάζ: Δείτε πως είναι σήμερα ο τηλεοπτικός Φοίβος από...

28.01.2023 16:45

Αμαλιάδα: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε 72χρονο που εγκατέλειψε νεογέννητα κουτάβια σε δάσος

28.01.2023 16:19

Τα 3 ζώδια που η τύχη θα τους χτυπήσει τη πόρτα με...

28.01.2023 16:11

Κάτια Δανδουλάκη: «Με φάρμακα και αυτογνωσία αντιμετώπισα την κατάθλιψη»

28.01.2023 15:56

Λίγοι το γνωρίζουν: Αυτή είναι η αδερφή της Βίνας Ασίκη και είναι...

28.01.2023 15:36

Πέθανε μόνη και αβοήθητη: 38χρονη βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στο σπίτι της,...

28.01.2023 15:27

Βέροια: Βρήκε την 62χρονη σύζυγό του μαχαιρωμένη στο λαιμό

28.01.2023 15:22

Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο του Άλκη: Τραγική φιγούρα η μητέρα του έναν...

28.01.2023 15:14

Πατέρας Αντώνιος: “Είμαι σε άθλια κατάσταση – Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε...

28.01.2023 15:08

Δανάη Μιχαλάκη: Είμαι ερωτευμένη με τον πατέρα μου

28.01.2023 14:58

Καθηλωμένη η Νόρα Βαλσάμη: Ο σύζυγος που δεν πρόλαβε να αποχαιρετίσει και...

28.01.2023 14:43

Νικήτας Τσακίρογλου: «Με συγκλόνισε ο βίος του αγίου Παϊσίου»

28.01.2023 14:34

Αυτοί είναι οι 12 δολοφόνοι του Άλκη – Στη δημοσιότητα τα ονόματα...

28.01.2023 14:29

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: 15 Χρόνια χωρίς τον Ιεράρχη που μιλούσε στις καρδιές των...

28.01.2023 14:26

Γονατιστή στον Ταξιάρχη με τον Θέμη Σοφό η Σταματίνα Τσιμτσιλή – Η...

28.01.2023 14:05

«Όταν τελειώνει η ταινία, δεν ξέρεις αν πρέπει να χειροκροτήσεις ή να...

28.01.2023 13:42

Όλοι μιλούν για την Έλενα Ακρίτα: Είπε για τον Φιλιππίδη την αλήθεια...

28.01.2023 13:36

Άρης Σερβετάλης: «Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται»

28.01.2023 12:04

35 χρόνια εργασιών: Το σπίτι όνειρο της Λάρι που όσοι βλέπουν το...

28.01.2023 11:01

Άλλαξε ζωή για πάντα: Η ιστορία μιας γυναίκας που εγκατέλειψε την πόλη...

28.01.2023 10:04

Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Η συνταγή για χωριάτικη πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

28.01.2023 09:01

Εύκολη συνταγή, την φτιάχνει και αρχάριος: Πεντανόστιμο ραβανί μέσα σε λίγα λεπτά

28.01.2023 08:01

Η συνταγή της γιαγιάς: Συνταγή για παραδοσιακό τηγανόψωμο

27.01.2023 23:35

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η ασυμβίβαστη αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που δεν παντρεύτηκε...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here