Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Τα Κόλπο για Τέλεια Σπιτικά Ραβιόλι: Πώς θα τα φτιάξεις ακριβώς όπως σε ένα καλό εστιατόριο.

Γαστρονομία
by efi f 24.05.2022 13:49
efi f 24.05.2022 13:49
0

Συνηθίζεις να παρουσιάζεις τις μαγειρικές σου ικανότητες ως ένα από τα ατού των προσωπικών σου δεξιοτήτων; Τότε τα χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά θα πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στο ρεπερτόριό σου. Συγκεκριμένα, τα ραβιόλι είναι μία από τις κομψότερες και νοστιμότερες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι αρκεί να είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις σε αυτά χρόνο, υπομονή και επιμονή στη λεπτομέρεια. Μπορείς να τα πετύχεις μάλιστα χωρίς τη χρήση μηχανής ζυμαρικών.

Η ζύμη
Το σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις είναι η ζύμη. Για αυτήν, υπολόγισε περίπου ένα αυγό και 100 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00 για κάθε άτομο.
Δεν χρειάζεται, ακόμη, κάτι επιπλέον. Φτιάξε ένα λοφάκι από αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής, ανοίγοντας μία τρύπα στη μέση, στην οποία θα σπάσεις μέσα τα αυγά. Ξεκίνα να ζυμώνεις ανακατεύοντας με ένα πιρούνι και έπειτα χρησιμοποίησε τα χέρια σου, μέχρι να φτιάξεις μία συμπαγή μπάλα. Την τελευταία, θα την τοποθετήσεις στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Η γέμιση

Όσο η ζύμη ξεκουράζεται στο ψυγείο, οφείλεις να ασχοληθείς με ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της συνταγής σου, που δεν είναι άλλο από τη γέμιση. Να ξέρεις πως οι σεφ στα εστιατόρια συνηθίζουν να τη φτιάχνουν από την προηγούμενη ημέρα, ώστε να δέσει καλύτερα και να αναδειχθούν περαιτέρω αρώματα και γεύσεις. Αν έχεις λοιπόν την πολυτέλεια του χρόνου κάνε ιδανικά κι εσύ το ίδιο. Η παραδοσιακή γέμιση για σπιτικά ραβιόλι είναι εκείνη με ρικότα και σπανάκι – μία επιλογή που ικανοποιεί σχεδόν τους πάντες. Βράσε γρήγορα το σπανάκι, ξέβγαλέ το με κρύο νερό και στράγγιξέ το καλά. Πρόσθεσε τη ρικότα ή κάποιο άλλο παρεμφερές τυρί καθώς και ένα αυγό. Αν θέλεις να ενισχύσεις περαιτέρω τη γεύση πρόσθεσε παρμεζάνα, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Το δίπλωμα
Ίσως το δυσκολότερο κομμάτι του όλου εγχειρήματος. Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη, αφού προηγουμένως έχεις απλώσει λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα γίνει αυτό. Τη χωρίζεις έπειτα σε δύο φύλλα. Στο ένα, βάζεις μία κουταλιά της σούπας ζύμη ανά 5 εκατοστά και αλείφεις με αυγό περιμετρικά του σημείου γύρω από αυτή. Έπειτα σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο και πιέζεις ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά σου, έχοντας κατά νου ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αέρας στο εσωτερικό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τσέρκι για να κόψεις τη ζύμη σε ραβιόλι. Το ιδανικό μέγεθος έχει περίμετρο περίπου 7 εκατοστών.

Το μαγείρεμα
Βάζεις πολύ νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι. Φέρνεις σε βράση και προσθέτεις τα ραβιόλι, ένα-ένα, προσέχοντας να μη σπάσουν. Η ζύμη θα πρέπει να φαίνεται λαμπερή και να έχει πιο ανοιχτή απόχρωση από την ακατέργαστη ζύμη. Αφαιρείς από το νερό τα ραβιόλι με τη βοήθεια ενός skimmer (η κουτάλα με τις τρύπες). Τελευταίο βήμα: Τι επιπλέον θα προσθέσεις; Μία καλή σάλτσα ντομάτας ίσως να είναι η ιδανικότερη επιλογή όπως επίσης και κάποιο πέστο.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

04.12.2025 16:29

ΣΟΚ τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες

04.12.2025 15:46

Άγγελος Λάτσιος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Ναυτικό – «3 μέρες στο...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here