Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Λαχταριστό Γλυκό Ψυγείου Με Δύο Σοκολάτες Και Άνθος Αραβοσίτου (Και Σε Νηστίσιμη Παραλλαγή)

Γαστρονομία
by kou 01.06.2022 12:08
kou 01.06.2022 12:08

Η αναβάθμιση σε τούρτα, μιας απλής κρέμας με άνθος αραβοσίτου!
Τα κρεμώδη γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους με τις ζέστες! Ελαφριά, δροσιστικά, συνήθως με απλά υλικά. Αν μάλιστα έχουν ελάχιστο κόπο όπως τούτα εδώ είναι ό,τι καλύτερο και για κέρασμα απογευματινό και για επιδόρπιο.

Η χρήση του πληθυντικού δεν έγινε κατά λάθος, δυο διαφορετικά γλυκά είναι στην ουσία στη σημερινή ανάρτηση. Το ένα με γάλα και το άλλο με «γάλα». Γι αυτό προσθέτω στον τίτλο και τη «νηστίσιμη» παραλλαγή. Στο ένα έχω χρησιμοποιήσει κανονικό γάλα και στο άλλο «γάλα» αμυγδάλου που θα μπορούσε να είναι σουμάδα.

Και τις δυο φορές τα γάλατα έπηξαν σε κρέμα με τη βοήθεια απλής κρέμας με άνθος αραβοσίτου αλλά για να αναβαθμιστούν λίγο αυτές οι κρέμες αλλά και να στέκεται στο ύψος του όταν το κόψουμε έκανα 1-2 προσθήκες όπως θα δείτε!

Γλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες και άνθος αραβοσίτου (και σε νηστίσιμη παραλλαγή)
Ούτε λίγο ούτε πολύ με αυτές τις προσθήκες οι απλές κρεμούλες που θα σερβίρονταν σε μπολάκια αναβαθμίστηκαν σε δροσερές ελαφριές τουρτίτσες που στάθηκαν μια χαρά και στην πιατέλα και στο πιατάκι!

Είναι αυτά τα αγαπημένα, τα οικονομικά, τα μαμαδίστικα γλυκά που όλα δημιουργούν και μια επίγευση νοσταλγίας αφού για μας τους μεγαλύτερους ήταν τα γλυκά των παιδικών μας χρόνων, τότε που η κρέμα γάλακτος ήταν σπάνια και δυσεύρετη τουλάχιστον στην επαρχία και στους τόπους των διακοπών μας.

Μα είναι τόσο εύκολα και υγιεινά που εξακολουθούμε να τα αγαπάμε, να τα φτιάχνουμε και να τα σερβίρουμε, προσθέτοντας πότε πότε μια “τσαχπινιά” που λέει και μια φίλη μου! Ε εδώ η τσαχπινιά είναι οι σοκολάτες!

Εκτύπωσε μόνο τη συνταγή!
Υλικά
1 λίτρο γάλα

90 gr άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και 1 κοφτή κουταλιά κορν φλάουρ)

180-200 gr ζάχαρη

100 gr σοκολάτα λευκή σε πλάκα ή σταγόνες (υπάρχει και vegan)

100 gr σοκολάτα μαύρη σε πλάκα ή σταγόνα

4 κουταλιές σούπας βούτυρο (η κουταλιά μου είναι 15ml)

2-3 κουταλιές σούπας κακάο για γλυκά

Για τη βάση, 100- 120 gr τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια και 2-3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή γάλα

Για την επικάλυψη, κακάο ή τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα

Η παραλλαγή για το νηστίσιμο στις παρατηρήσεις
Επί το έργον

Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει σε μια κατσαρόλα αφού κρατήσουμε ½ κούπα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ.

Μόλις πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα προσθέτουμε το διάλυμα του άνθους αραβοσίτου και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να κοχλάσει και να δέσει. Αποσύρουμε από το μάτι.

Χωρίζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε 2 μέρη περίπου ίσα (με το μάτι το κάνω εγώ…). Στο ένα μέρος κοσκινίζουμε το κακάο, προσθέτουμε την καφέ σοκολάτα σε κοματάκια και το μισό βούτυρο. Ανακατεύουμε ζωηρά να πάρουμε ένα ομοιογενές καφέ μείγμα. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά οι δυο κρέμες και ετοιμάζουμε τη βάση: τρίβουμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Επίσης «ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη για τρόφιμα (δείτε παρατηρήσεις). Στήνουμε το γλυκό αρχίζοντας με μια στρώση λευκής κρέμας και κάνουμε εναλλάξ 4 στρώσεις.

Απλώνουμε απαλά για να είναι όσο γίνεται ισόπαχες οι ρίγες. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τα μπισκότα και πιέζουμε με ένα κομματάκι μεμβράνης με το οποίο και σκεπάζουμε το γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με τρούφα ή κακάο ή τριμμένη σοκολάτα. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Παρατηρήσεις

Στη νηστίσιμη παραλλαγή το γάλα αντικαταστάθηκε με γάλα αμυγδάλου και αντί βούτυρο (που εκτός από γεύση εξασφαλίζει και σταθερότητα στην κρέμα όταν πήξει) χρησιμοποίησα 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης που διέλυσα σε 2 κουταλιές νερό. Την πρόσθεσα στην κρέμα πριν τη χωρίσω.
Παρέλειψα τη λευκή σοκολάτα και ράντισα με χυμό τα μπισκότα της βάσης. Η μαύρη σοκολάτα (η κουβερτούρα, θεωρείται από πολλούς νηστίσιμη οπότε δεν την παρέλειψα).

Τη μια φορά τα μπισκότα της βάσης ήταν τα σπιτικά τύπου digestive και την άλλη είχα απλά λαδερά κουλουράκια κανέλας! Πάντως η βάση θα μπορούσε να παραληφθεί αν δεν μας βρίσκονται μπισκότα ή κουλουράκια!
Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε μακρόστενη φόρμα με μήκος περίπου 25 cm ή σε τετράγωνη με πλάτος πλευρά 20-21 cm.

Συνήθως έχω το άνθος αραβοσίτου σε συσκευασία κουτιού και όχι σε φακελάκια. Έβαλα λοιπόν 90 gr. Όπως είδα, κάθε φακελάκι είναι 43 gr οπότε πρόσθεσα 1 κουταλιά κορν φλάουρ όταν χρησιμοποίησα φακελάκια για να έχω τη σωστή πυκνότητα στις κρέμες μου.

Αντί γάλα αμυγδάλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραιωμένη σουμάδα αλλά τότε θα ελαττώσουμε τη ζάχαρη επειδή είναι πολύ γλυκιά ακόμη και αραιωμένη. Καλό είναι να δοκιμάσουμε με τη μισή και ανάλογα προσθέτουμε κι άλλη. Αν τη θέλουμε πιο διαφανή θα χρησιμοποιήσουμε μόνο κορν φλάουρ, έχει ήδη το άρωμα του ανθόνερου και του αμυγδάλου.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Δημοφιλή

07.02.2023 20:11

Εύκολο και νόστιμο: Γλυκό ψυγείου με μαγειρική σόδα και γιαούρτι έτοιμο σε...

04.02.2023 19:01

Χωρίς αβγά και ζάχαρη: Υγιεινό και ελαφρύ τιραμισού εύκολα, γρήγορα και που...

01.02.2023 20:20

Η συνταγή που θα σας ζητάνε όλοι: Το πιο νόστιμο και γρήγορο...

29.01.2023 18:17

Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό...

29.01.2023 15:03

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το τέλειο tip με...

28.01.2023 10:04

Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Η συνταγή για χωριάτικη πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

28.01.2023 09:01

Εύκολη συνταγή, την φτιάχνει και αρχάριος: Πεντανόστιμο ραβανί μέσα σε λίγα λεπτά

28.01.2023 08:01

Η συνταγή της γιαγιάς: Συνταγή για παραδοσιακό τηγανόψωμο

Πρόσφατα

07.02.2023 20:11

Εύκολο και νόστιμο: Γλυκό ψυγείου με μαγειρική σόδα και γιαούρτι έτοιμο σε...

07.02.2023 19:50

Οικογενειακή τραγωδία στις Σέρρες: Πυροβόλησε στο πρόσωπο τη νύφη του και αυτοκτόνησε

07.02.2023 19:45

«Τίποτα δεν τελείωσε!»: Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες...

07.02.2023 19:37

Εικόνες ντροπής: Συνελήφθη άνδρας που είχε διαρκώς δεμένο στον δρόμο και απομονωμένο...

07.02.2023 19:24

Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα αστυνομικού: Eίχε δηλητηρίασει γάτες με φόλες στην Κερασιά...

07.02.2023 19:12

Θλίψη στην κοινότητα της Ορμήδειας: Έφυγε από τη ζωή η 30χρονη Σκεύη

07.02.2023 19:05

Αποκαλυπτική η Ιλάειρα Ζήση: «Στην κηδεία μου θα φοράω φουσκωτό γκράντε φόρεμα,...

07.02.2023 18:57

Μαύρη μέρα για το μπάσκετ: 21χρονος καλαθοσφαιριστής πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς

07.02.2023 18:46

Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για τον Γιώργο Γρηγοριάδη: Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ περιμένει...

07.02.2023 18:35

Ραγίζουν καρδιές τα αδερφάκια του σεισμού στη Συρία: «Κύριε σώστε μας και...

07.02.2023 17:28

Να σας ζήσει! Γέννησε η Ελένη Φουρέιρα-Σε πελάγη ευτυχίας ο Αλμπέρτο Μποτία

07.02.2023 17:21

Κάνει τον γύρο του Διαδικτύου: Λαρισαίος παίζει μπουζούκι στον χιονιά με συντροφιά…μια...

07.02.2023 16:26

Επιτέλους ευχάριστα νέα από τα παλικάρια μας: Η ελληνική ΕΜΑΚ έσωσε την...

07.02.2023 16:23

Ήθος, σεμνότητα, αγάπη για την Ελλάδα: Νεκρός στα 36 του ο ανθυπασπιστής...

07.02.2023 16:20

Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα: Δεν τα κατάφερε να βγει σώα η μικρή Φατμά...

07.02.2023 16:17

Τα έδειξε όλα η νεκροψία: Θρίλερ με τις εξελίξεις για τον θάνατο...

07.02.2023 15:34

Μια γροθιά στα δύσκολα: Η ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλώβισε έναν 50χρονο από τα...

07.02.2023 15:28

Μια αχτίδα φωτός: Τα κατάφερε η 17χρονη μητέρα που υπέστη σηπτικό σοκ...

07.02.2023 15:23

Κείμενο που σαρώνει στο Διαδίκτυο για την Τουρκία: Τελικά, εμείς πήγαμε νύχτα…...

07.02.2023 15:19

Χαμογελάει στη νέα του ζωή: Ο Θύμιος Μπουγάς μένει στο Πέραμα και...

07.02.2023 14:54

Όλο το Διαδίκτυο μιλάει για τον Κανάκη: Είπε σε 3 λεπτά όσα...

07.02.2023 14:43

Επική τούμπα η Αλεξανδράκη: Βγήκε στο χιόνι με ψηλοτάκουνα και κόκκινο στενό...

07.02.2023 14:27

Προσευχόμαστε για την Τουρκία: Κατέρρευσε το ξενοδοχείο που διέμεναν μαθητές σχολείου-Αγωνία για...

07.02.2023 13:55

“Ο άνθρωπος αυτός κόπιασε για να μας μεγαλώσει”: Πρώην τρόφιμος “αθωώνει” τον...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here