Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Γαλακτομπούρεκο ζεστό ζεστό, από τον Άκη Πετρετζίκη

Γαστρονομία
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
by Ntinos 27.03.2019 16:16
Ntinos 27.03.2019 16:16

Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο είναι, με διαφορά, του Άκη Πετρετζίκη. Απλά, αγνά υλικά και η εμπειρία του διάσημου σεφ, συνδυάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στη συνταγή:

Υλικά συνταγής:

Για το σιρόπι

  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 75 γρ. μέλι

Για την κρέμα

  • 4 αυγά μεσαία
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας ή φύλλα Βυρητού

Εκτέλεση Συνταγής

 Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, 1 στικ κανέλας, τη φλούδα από το λεμόνι (όχι το λευκό μέρος), ανάβουμε τη φωτιά και περιμένουμε 1-2 λεπτά ίσα ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Με το που πάρει μια βράση, κουνάμε με το κουτάλι να ελέγξουμε αν έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Το μείγμα πρέπει να είναι διαφανές.
  • Τότε ρίχνουμε το μέλι, αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.

Για την κρέμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη.
  • Πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει καλά. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
  • Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.
  • Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
  • Με μία κουτάλα ή μαρίζ, αφαιρούμε όλο το μείγμα των αυγών και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Στον ίδιο κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το μείγμα της κατσαρόλας (την κρέμα μας) και χτυπάμε για 4-5 λεπτά για να κρυώσει καλά το μείγμα.
  • Σταματάμε και ελέγχουμε. Το μείγμα μας πρέπει να είναι χλιαρό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στον κάδο του μίξερ και πολύ απαλά ομογενοποιούμε, ανακατεύοντας σιγά σιγά με μία κουτάλα. Το μείγμα είναι έτοιμο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μία κατσαρόλα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο μας και με το πινέλο μας βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 25×35 ή 35×40, ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το 1ο φύλλο μέσα και ραντίζουμε με μπόλικο βούτυρο από πάνω, δεν το ακουμπάμε στα φύλλα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 5 φύλλα. Πιέζουμε ελαφρώς τα φύλλα μας – όχι πολύ.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, την απλώνουμε και γυρνάμε τα φύλλα μας από μέσα. Ραντίζουμε με βούτυρο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα την ίδια διαδικασία με πριν. Δεν ξεχνάμε να ραντίζουμε με βούτυρο τα φύλλα μας.
  • Τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο προσεχτικά από πάνω, κλείνουμε τις άκρες, πιέζουμε με το πινέλο μας τις άκρες προς τα μέσα και το αλείφουμε με βούτυρο καλά. Σφραγίζουμε ουσιαστικά το γαλακτομπούρεκο.
  • Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε 10-12 κομμάτια, στη συνέχεια κόβουμε ελαφρώς και ρίχνουμε μέσα όλο το βούτυρο.
  • Ψήνουμε για 1-1,5 ώρα.
  • Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο και ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι που ετοιμάσαμε στην αρχή.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιροπι κα σερβίρουμε

Exta Tip

Το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό!

Συντηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Η ζάχαρη, η κρέμα και το γάλα στη γέμιση βοηθάει να αποτρέψουμε να πιάσει στον πάτο το μείγμα μας. Το βούτυρο είναι αυτό που δένει το μείγμα μας και δίνει την ωραία υφή στην κρέμα μας.

Δοκιμάστε λοιπόν κι εσείς την καταπληκτική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Εμείς το μόνο που έχουμε να σας πούμε, είναι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Πηγή: enimerotiko.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Η συνταγή που θα σας ζητάνε όλοι: Το πιο νόστιμο και γρήγορο cheesecake με τραγανό μπισκότο και κρέμα

    01.02.2023 20:20
  • Χωρίς τηγάνι και λάδι: Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

    20.11.2022 20:30
  • Τηγανόψωμα της γιαγιάς: Λαχταριστή συνταγή για γρήγορη απόλαυση με τα πιο απλά υλικά

    28.10.2022 18:14
  • Λεμονογλυκό Με Μπισκότα Και Γιαούρτι Με 5 υλικά σε 10 Λεπτά

    02.01.2022 23:12
  • Η Πιο Εύκολη Συνταγή Πορτοκαλόπιτας Κέικ

    12.10.2021 18:36
  • Τυρόπιτα στο τηγάνι στο πι και φι !

    15.09.2019 20:47
  • Κόλυβα-ευχή για τριήμερα της Παναγίας: Στη Ρόδο η Γερόντισσα Σωφρονία

    17.08.2019 21:35
  • Δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου, με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη με ροδάκινα και ζελέ

    05.06.2019 21:58
  • Εύκολο παγωτό σάντουιτς με 4 υλικά, έτοιμο σε 10 λεπτά, από τον Άκη Πετρετζίκη.

    11.05.2019 20:50
  • Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

    14.04.2019 16:07



Δημοφιλή

01.02.2023 20:20

Η συνταγή που θα σας ζητάνε όλοι: Το πιο νόστιμο και γρήγορο...

29.01.2023 18:17

Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό...

29.01.2023 15:03

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το τέλειο tip με...

28.01.2023 10:04

Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Η συνταγή για χωριάτικη πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

28.01.2023 09:01

Εύκολη συνταγή, την φτιάχνει και αρχάριος: Πεντανόστιμο ραβανί μέσα σε λίγα λεπτά

28.01.2023 08:01

Η συνταγή της γιαγιάς: Συνταγή για παραδοσιακό τηγανόψωμο

27.01.2023 18:01

Ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις: Πατάτες με αυγά

27.01.2023 15:01

Το μυστικό των Βέλγων: Η συνταγή για τις καλύτερες τηγανητές πατάτες αποκαλύπτεται

Πρόσφατα

01.02.2023 19:34

Βόρεια Ελλάδα: Ποινική δίωξη σε 38χρονο & τη μητέρα του για βιασμό...

01.02.2023 19:17

Αποκάλυψη του πατέρα του υποσμηναγού: «Είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση με άλλο αεροσκάφος...

01.02.2023 19:03

Πτώση Phantom: Τραγική κατάληξη για τους δυο πιλότους – H ταυτοποίηση και...

01.02.2023 19:01

«Αγαπούσε πολύ την πατρίδα»: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου πιλότου που σκοτώθηκε...

01.02.2023 18:51

Γιάννης Χρυσομάλλης – Yanni: Ο διεθνούς φήμης συνθέτης από την Καλαμάτα, που...

01.02.2023 18:01

Σκάκι | Μπαίνει στα ελληνικά σχολεία ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο

01.02.2023 17:13

Για αυτό τον έκρυβε τόσο καιρό: Ο αδερφός της Καρολίνας Καλύβα είναι...

01.02.2023 17:12

Ολυμπία Χοψονίδου για την πεθερά της: «Μέσα από την καρδιά μου, η...

01.02.2023 17:01

Όλη η Ελλάδα περήφανη: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισαν την 1η θέση...

01.02.2023 16:54

“Πρέπει να τις σώσω”: Ήρωας πατέρας βουτάει στις φλόγες για να γλιτώσει...

01.02.2023 16:49

Κι όμως συνέβη: Φούρναρης στην Κρήτη τσάκωσε παιδί να τον κλέβει και...

01.02.2023 16:45

Μπράβο στα παλικάρια μας: Έλληνες Στρατιώτες μετέτρεψαν το ερείπιο της Κυρά Ρηνιώς...

01.02.2023 16:41

Η αγάπη του αδερφού: Έκανε 2 χρόνια οικονομία για να βοηθήσει τη...

01.02.2023 16:37

«Μου εμφανίστηκε η Παναγία και ο Χριστός και με επανέφεραν στην ζωή»:...

01.02.2023 16:34

Είναι αχώριστες: Αυτές οι δίδυμες γάτες είναι ίσως οι πιο όμορφες στον...

01.02.2023 16:19

“Δεν έχω κανέναν έλεγχο”: Συγκλονίζει γυναίκα που πηγαίνει 30 φορές τη μέρα...

01.02.2023 16:13

“Μούφα ο χιονιάς, αυτή είναι η αλήθεια”: Έξαλλος ο Γιάννης Καλλιάνος με...

01.02.2023 15:56

Βγήκε στο φως 22 χρόνια μετά το θάνατο της Μαλβίνας Κάραλη: “Δεν...

01.02.2023 15:29

«Με πλήρωσε εκπομπή για να πω ψέματα για την Κιβωτό. Αγαπώ τον...

01.02.2023 15:08

Μελίνα Νικολαΐδη: «To να είσαι χοντρός, queer και χαρούμενος, προκαλεί μόνο όσους...

01.02.2023 14:50

Αθάνατος στο Πάνθεον των ηρώων: Ποιος ήταν ο ήρωας πιλότος Ευστάθιος Τσιτλακίδης...

01.02.2023 14:37

“Ήθελε πάντα να πετάει”: Ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Σμηναγού...

01.02.2023 14:05

Έντρομοι όλη στη γειτονιά: Σκύλος κατασπάραξε 4χρονο κοριτσάκι στον κήπο του σπιτιού...

01.02.2023 13:54

Πανελλήνιος θρήνος: Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος του Phantom F-4 Στάθης Τσιτλακίδης-Η...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here