Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

6 υπέροχες συνταγές για να απολαύσετε τον αγαπημένο σας καφέ ακόμη περισσότερο!

Γαστρονομία
ΚΑΦΕΣΡΟΦΗΜΑΣΥΝΤΑΓΗ
by Newsroom 18.05.2016 10:20
Newsroom 18.05.2016 10:20

Δεν υπάρχει κανένας λάτρης του καφέ που να μπορεί να ζήσει χωρίς ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο του ρόφημα – ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Κι επειδή δεν είναι σε όλες τις χώρες τόσο προχωρημένοι όσο εμείς για να έχουν φραπέ, αρκετοί εφευρίσκουν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές για ν’ απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα κρύο.

Δείτε τι σκαρφίστηκαν!

“Κλασικός” Φραπές

© denio109 / shutterstock

© denio109 / shutterstock

Υλικά:

  • διπλό εσπρέσο
  • 1/3 φλιτζανιού του πάγου
  • 100 ml γάλα
  • ζάχαρη ή σιρόπι σοκολάτας
  • νιφάδες σοκολάτας ή κόκκους καφέ

Οδηγίες:

  1. Θρυμματίστε τον πάγο χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
  2. Ρίξτε τον θρυμματισμένο πάγο σε ένα ποτήρι.
  3. Πάρτε ένα ξεχωριστό μπολ και χρησιμοποιήστε ένα σέικερ ή ένα πιρούνι για να ανακατέψετε τον espresso με τη ζάχαρη, το σιρόπι και το γάλα.
  4. Ρίξτε το ρόφημα σε ένα ποτήρι με τον θρυμματισμένο πάγο.
  5. Διακοσμήστε με βιφάδες σοκολάτας ή/και κόκκους καφέ.

Σοκολάτα & Μέντα

© 5PH / shutterstock

© 5PH / shutterstock

Υλικά:

  • 150 ml φρεσκοκομμένο καφέ
  • 100 γρ. μαύρης σοκολάτας
  • σιρόπι μέντας
  • παγωτό

Οδηγίες:

  1. Λιώστε τη σοκολάτα στον καφέ σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ψύξτε το μείγμα για λίγο και προσθέστε το σιρόπι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Θρυμματίστε τον πάγο και βάλτε τον σε ένα ποτήρι. Ρίξτε από πάνω το μείγμα.
  4. Βάλτε λίγο παγωτό στο ποτήρι.
  5. Διακοσμήστε με κομματάκια σοκολάτας.

Καφές με Μπανάνα

© Vorontsova Anastasiia / shutterstock

© Vorontsova Anastasiia / shutterstock

Υλικά:

  • 350 ml δυνατό καφέ
  • 100 γρ. παγωτό
  • 1 μπανάνα
  • 1 πpέζα κανέλα
  • 1 πpέζα τριμμένη σοκολάτα

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε τον καφέ, φιλτράρετέ τον και αφήστε τον να κρυώσε. Στη συνέχεια, προσθέστε το παγωτό.
  2. Λιώστε την μπανάνα και βάλτε την στο παραπάνω μείγμα.
  3. Ρίξτε μέσα τριμμένο πάγο.
  4. Πασπαλίστε με κανέλα και σοκολάτα.

Έκρηξη Πορτοκαλιού

© Anna_Pustynnikova / shutterstock

© Anna_Pustynnikova / shutterstock

Υλικά:

  • 200 ml φρέσκο καφέ
  • 2 πορτοκάλια
  • ζάχαρη άχνη
  • σαντιγί, τρίμματα μπισκότου, ξηρούς καρπούς

Οδηγίες:

  1. Στίψτε και ξύστε τα πορτοκάλια.
  2. Βάλτε το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και ρίξτε ένα ποτήρι νερό και την ζάχαρη άχνη. Βράστε το σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Σουρώστε το σιρόπι που θα δημιουργηθεί και αφήστε το να κρυώσει.
  3. Ετοιμάστε τον καφέ, αφήστε τον να κρυώσει και ανακατέψτε με το χυμό πορτοκάλι και το σιρόπι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  4. Ρίχνουμε το ρόφημα σε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Προσθέστε σαντιγί και να διακοσμήσετε με τρίμματα μπισκότου και καρύδια.

Καλοκαιρινός Καφές Smoothie

© Elena Veselova / shutterstock

© Elena Veselova / shutterstock

Υλικά:

  • 200 ml εσπρέσο
  • 1 μπανάνα
  • 150 ml γιαούρτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 1 χούφτα φρέσκα μούρα
  • σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας, αμύγδαλα

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε τον καφέ και αφήστε τον να κρυώσει.
  2. Θρυμματίστε τον πάγο και το βάλτε τον σε ένα ποτήρι.
  3. Ανακατέψτε το γιαούρτι, την μπανάνα, τα μούρα, τον καφέ, το κακάο και την κανέλα μέχρι το μείγμα να μαλακώσει.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ποτήρι.
  5. Διακοσμήστε με σαντιγί, σιρόπι και αμύγδαλα.

Καφές & Φράουλα

© 5PH / shutterstock

© 5PH / shutterstock

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια espresso
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι βατόμουρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σοκολάτας
  • φράουλες
  • σαντιγί
  • 2 κουταλιές παγωτό
  • κακάο σε σκόνη
  • κόκκοι καφέ

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε τον καφέ και αφήστε τον να κρυώσει.
  2. Βάλτε τον θρυμματισμένο πάγο σε ένα ποτήρι.
  3. Κόψτε τα μούρα σε τέταρτα και βάλτε τα στην κορυφή του πάγου.
  4. Ρίξτε μέσα τα σιρόπια και τον καφέ.
  5. Διακοσμήστε με σαντιγί.
  6. Βάλτε το παγωτό στην κορυφή.
  7. Διακοσμήστε με σκόνη κακάο και κόκκους καφέ.

Credits: Bright Side

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό στην μαρινάδα του κρέατος που απογειώνει την γεύση του

    29.01.2023 18:17
  • Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το τέλειο tip με το κόλπο με το ξύδι στον κιμά

    29.01.2023 15:03
  • Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Η συνταγή για χωριάτικη πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

    28.01.2023 10:04
  • Εύκολη συνταγή, την φτιάχνει και αρχάριος: Πεντανόστιμο ραβανί μέσα σε λίγα λεπτά

    28.01.2023 09:01
  • Η συνταγή της γιαγιάς: Συνταγή για παραδοσιακό τηγανόψωμο

    28.01.2023 08:01
  • Ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις: Πατάτες με αυγά

    27.01.2023 18:01
  • Το κόλπο των σεφ μαθεύτηκε: Πως να πετύχετε τηγανητά καλαμαράκια πολύ μαλακά μέσα και τραγανά έξω

    27.01.2023 14:01
  • Νίκος Μουτσινάς για Αρναούτογλου: «Δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο»

    27.01.2023 10:35
  • Συνταγή για σπιτικές καριόκες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς

    26.01.2023 20:30
  • Σοκολατένιος οργασμός: Κέικ Nutella με 3 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη

    26.01.2023 14:42



Δημοφιλή

29.01.2023 18:17

Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό...

29.01.2023 15:03

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το τέλειο tip με...

28.01.2023 10:04

Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Η συνταγή για χωριάτικη πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

28.01.2023 09:01

Εύκολη συνταγή, την φτιάχνει και αρχάριος: Πεντανόστιμο ραβανί μέσα σε λίγα λεπτά

28.01.2023 08:01

Η συνταγή της γιαγιάς: Συνταγή για παραδοσιακό τηγανόψωμο

27.01.2023 18:01

Ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις: Πατάτες με αυγά

27.01.2023 15:01

Το μυστικό των Βέλγων: Η συνταγή για τις καλύτερες τηγανητές πατάτες αποκαλύπτεται

27.01.2023 14:01

Το κόλπο των σεφ μαθεύτηκε: Πως να πετύχετε τηγανητά καλαμαράκια πολύ μαλακά...

Πρόσφατα

29.01.2023 18:41

Σάλος στην Αιτωλοακαρνανία: Παπαδιά έπιασε στα πράσα τον παπά με την περιπτερού

29.01.2023 18:17

Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό...

29.01.2023 17:56

Νίκος Ευαγγελάτος: «Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ψεκασμένος»

29.01.2023 17:43

Ξέσπασε ο Τσιτσιπάς μετά την ήττα στον τελικό: «Είδα στον ύπνο μου...

29.01.2023 17:32

Έλενα Τσαγκρινού: Μου στέλνουν «πώς έγινες έτσι;»

29.01.2023 17:10

Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης για πυκνά χιόνια στην Αττική: Φεύγει η «πολική μπάλα»...

29.01.2023 16:52

Η εντυπωσιακή αλλαγή του Bo: Από 118 κιλά έφτασε τα 88 –...

29.01.2023 16:33

Έχασα την κόρη και τον άντρα μου σε τροχαίο. Είμαι έγκυος σε...

29.01.2023 16:27

Χώρισαν Χρήστος Μάστορας και Γαρυφαλλιά Καληφώνη; Η αινιγματική ανάρτηση του μοντέλου

29.01.2023 16:14

Θεσσαλονίκη: Υβρίδια λύκων κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα και επιτίθενται σε ανθρώπους

29.01.2023 15:47

Λάκης Γαβαλάς: «Είμαστε ένας λαός του φρέντο και του μπουζουκιού»

29.01.2023 15:41

Συγκινητικό video: Θεσσαλονικιός βρήκε τον σκύλο του, που είχε χαθεί το 2017...

29.01.2023 15:33

Καρολίνα Καλύβα: «Τι θα κάνει ο Μπο, θα με σκοτώσει;»

29.01.2023 15:25

«Μην ξανακούσω για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μιλάμε για ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου»

29.01.2023 15:20

Θλίψη στον Τύρναβο: Νεκρά δύο αδέλφια – Έφυγαν από τη ζωή μέσα...

29.01.2023 15:13

Δείτε αν πρέπει να αλλάξετε την ταυτότητα σας άμεσα και τι δικαιολογητικά...

29.01.2023 15:03

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το τέλειο tip με...

29.01.2023 14:54

Ο γόης των ’80s με τα γαλάζια μάτια: Δείτε πως είναι σήμερα...

29.01.2023 14:43

Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα: Στιγμές ευτυχίας για την Ελένη Μενεγάκη και τον Μάκη...

29.01.2023 14:26

Australian Open: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο μεγάλος νικητής της διοργάνωσης

29.01.2023 14:12

Κούκλα και καλλιτέχνης: Αυτή είναι η νέα σχέση του Κώστα Καραφώτη

29.01.2023 13:50

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της συντρόφου του: Ένα χρόνο χωρίς τον Πάνο...

28.01.2023 19:40

Κοστίζει όσο ένας μισθός: Χωρούν 6 άτομα, το φέρνουν οι ίδιοι στο...

28.01.2023 19:01

Ιάκωβος Απέργης | Ο σεφ στο «Τζάνειο» καταργεί τον όρο «νοσοκομειακό φαγητό»

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here