Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

15+1 Φαγώσιμα που μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό από όσο νομίζετε. Ειδικά με το Ψάρι, θα Εκπλαγείτε!

Γαστρονομία
ΒΟΥΤΥΡΟΚΑΡΠΟΥΖΙΚΑΤΑΨΥΞΗΣΥΜΒΟΥΛΕΣΣΥΝΤΗΡΗΣΗΤΡΟΦΙΜΑΧΡΗΣΙΜΑΨΥΓΕΙΟ
by Newsroom 08.08.2017 15:39
Newsroom 08.08.2017 15:39

Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα να απολαύσετε φρέσκα μούρα, τυρί και άλλα αγαπημένα εδέσματα.

1. Μούρα + ξύδι + νερό

1

Αναμείξτε μηλόξιδο με νερό (1:10) πλύνετε σε αυτό το νερό σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες ή άλλα μούρα, σουρώστε και απλώστε σε απορροφητικό χαρτί και βάλτε στο ψυγείο. Το διάλυμα είναι αρκετά αδύναμο και το ξύδι δεν θα είναι αισθητό. Τα μούρα θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Σέλινο, μπρόκολο, μαρούλι + αλουμινόχαρτο

2

Τυλίξτε το μπρόκολο, το σέλινο και το μαρούλι σε αλουμινόχαρτο, κατά προτίμηση ολόκληρα. Θα διατηρηθούν φρέσκα για 2-3 εβδομάδες ή και περισσότερο.

3. Τυρί + περγαμηνή

3

Το τυρί διατηρείται καλύτερα αν το τυλίξετε σε περγαμηνή και όχι σε πλαστικό περιτύλιγμα, και στη συνέχεια τοποθετήσετε το τυλιγμένο τυρί σε κεραμικό ή γυάλινο σκεύος. Μπορείτε να βάλετε σε πλαστικό δοχείο, αλλά μη το κλείνετε ερμητικά. Φυλάξτε το τυρί στο ζεστό μέρος του ψυγείου.

4. Βερίκοκα + αυγοθήκες

4

Παίρνουμε ελαφρώς άγουρα βερίκοκα, χωρίς κηλίδες και άλλες ατέλειες. Αν έχουμε πολλά φρούτα, τα βάζουμε σε ένα κουτί, τυλίγοντας το καθένα με χαρτί. Ή χρησιμοποιούμε καθαρές αυγοθήκες ή κουτιά από σοκολάτες. Τα βερίκοκα ωριμάζουν σε θερμοκρασία 10-15 ° C. Στο ψυγείο μπορείτε να φυλάξετε μόνο ώριμα βερίκοκα σε χάρτινη σακούλα.

5. Ανθότυρο + ζάχαρη

5

Όταν αποθηκεύετε στο ψυγείο, προσθέστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

6. Σταφύλια + σχοινί

6

Το καλύτερο μέρος στο ψυγείο είναι κοντά στον πίσω τοίχο. Επιλέξτε ώριμα τσαμπιά και να αγγίζουν ελάχιστα το ένα το άλλο. Μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα αν τα κρεμάσετε σε ξηρό, δροσερό, σκοτεινό, αεριζόμενο μέρος.

7. Τζίντζερ + βραστό νερό

7

Αν δεν σας ενοχλεί η απώλεια των ωφέλιμων ιδιοτήτων του τζίντζερ και το χρειάζεστε μόνο για την γεύση, μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη. Αλλά αν θέλετε να κρατήσει περισσότερο το φρέσκο ​​τζίντζερ, ρίξτε το σε βραστό νερό και φυλάξτε στο ψυγείο. Έτσι θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

8. Κρέας + τσουκνίδα + μαρινάδα

8

Στη φύση μπορούμε να διατηρήσουμε 4-6 μέρες το κρέας χωρίς ψυγείο. Καλύπτουμε το κρέας με φύλλα τσουκνίδας, το τυλίγουμε σε ένα πανί εμποτισμένο με ξίδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ξύλινο κουτί. Κλείστε το και θάψτε το σε χώμα τουλάχιστον σε βάθος 20 εκατοστών. Πριν από το μαγείρεμα, πλύντε καλά το κρέας σε νερό. Το κρέας στην κατάψυξη διατηρείται καλύτερα σε αλουμινόχαρτο, ενώ υπάρχει και τρόπος να το καταψύξετε σε μαρινάδα.

9. Φρέσκο κρεμμυδάκι + μπουκάλι + κατάψυξη

9

Αυτή η απλή μέθοδος κατάψυξης θα ενθουσιάσει τους πάντες. Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και γεμίστε με αυτό μια πλαστική φιάλη. Πριν το βάλετε στην κατάψυξη, είναι σημαντικό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να είναι χωρίς υγρασία, ελαφρώς ξηρό. Αν κάνετε τα πάντα σωστά, θα έχετε φρέσκο κρεμμυδάκι και το χειμώνα.

10. Ντομάτες με τα κοτσάνια προς τα πάνω ή προς τα κάτω

10

Τις άγουρες ντομάτες φυλάξτε τις με τα κοτσάνια προς τα κάτω σε μια χάρτινη σακούλα ή ένα κουτί σε ένα δροσερό μέρος μέχρι να ωριμάσουν. Οι ώριμες ντομάτες θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου με το κοτσάνι προς τα πάνω και το ιδανικό οι ντομάτες να μην αγγίζουν η μία την άλλη.

11. Ψάρι + πάγος

11

Μια σημαντική προϋπόθεση είναι ο σωστός χειρισμός του μετά την αλίευση. Τα ψάρια δεν πρέπει να μεταφέρονται ζωντανά σε άδεια πλαστική σακούλα. Αυτό επιτρέπεται μόνο μετά από τον καθαρισμό τους. Τα ψυγεία μας δεν παρέχουν την βέλτιστη θερμοκρασία (0 …- 2 ° C) για την αποθήκευση των φρέσκων ψαριών. Αλλά μπορείτε εύκολα να λύσετε το πρόβλημα, αν βάλετε τα ψάρια σε ένα δοχείο γεμάτο με πάγο. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής κατά 2-3 μέρες.

12. Φρέσκα μυρωδικά + σακούλα + νερό

12

Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκα μυρωδικά, είναι να τα βάλετε τις ρίζες των μυρωδικών σε ένα δοχείο με νερό και να καλύψετε τη κορυφή με μια σακούλα. Φυλάξτε σε δροσερό μέρος.

13. Μήλα + εφημερίδα + κιβώτιο

13

Τυλίξτε κάθε μήλο σε φύλλο χαρτί (όχι εφημερίδα) και τοποθετήστε τα σε ένα κιβώτιο. Κρατήστε τα μήλα σε ένα σκοτεινό και δροσερό χώρο, όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις πατάτες.

14. Μανιτάρια + μπολ ή χάρτινη σακούλα

14

Καθαρίστε τα μανιτάρια από το χώμα, ξεπλύντε τα, αλλά όχι για πολύ: η σάρκα απορροφά το νερό. Μπορείτε να βάλετε τα μανιτάρια σε μπολ με αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τα αποξηραμένα μανιτάρια φυλάξτε τα στο ψυγείο σε μια χάρτινη σακούλα.

15. Καρπούζι + πηλός, κερί, άχυρο

15

Καρπούζι για την Πρωτοχρονιά; Μπορεί να γίνει! Το καλύτερο μέρος για να το φυλάξετε είναι σε ένα κελάρι (2 ° C). Τυλίξτε το καρπούζι με φυσικό ύφασμα και να το κρεμάσετε σε ένα δίχτυ ή να το βάλετε σε ένα ράφι, τυλιγμένο με άχυρο. Μπορεί να είναι επικαλυφθεί με πηλό ή κερί. Το καρπούζι φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και πρέπει να το αλλάζετε τακτικά πλευρά.

16. Βούτυρο + φούρνος

16

Αυτό το παλιό κόλπο θα βοηθήσει να διατηρήσετε βούτυρο για μελλοντική χρήση για 1-3 χρόνια. Σε αποστειρωμένα βάζα, τοποθετήστε βούτυρο. Ψήστε για 15-20 λεπτά στο φούρνο (110 ° C). Κατόπιν, προσθέστε επιπλέον βούτυρο στα βαζάκια, βιδώστε τα καπάκια και ψήστε για άλλα 45 λεπτά στο φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ντουλάπι.

Credit: Adme

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Τρόφιμα από έντομα ενέκρινε η Κομισιόν: Αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα «έρχονται» στα σούπερ μάρκετ

    20.03.2023 23:03
  • Γιατί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος «0» είναι ξεχωριστοί;

    15.03.2023 00:00
  • Δραματική πρoειδoπoίση γιατρού: «Μην ουρείτε όταν κάνετε μπάνιο, θα πάθετε αuτό το πρόβλημα»

    12.03.2023 17:00
  • Μαθήματα ζωής: Οι 50 συμβουλές ενός 80χρονου για να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας και να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι

    08.03.2023 14:14
  • Πρώτες βοήθειες: Πως μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου που παθαίνει ανακοπή καρδιάς

    28.02.2023 19:34
  • Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Οι αόρατες ζημιές στα κτίρια – Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες πριν από το σεισμό

    17.02.2023 14:31
  • Όσα οι σεφ δε θέλεις να ξέρουν: Οι μυστικές συμβουλές για σωστό μαρινάρισμα και ζουμερό κρέας

    15.02.2023 23:01
  • Τα fitness tips της Ναταλία Δραγούμη: Είναι 49 ετών, έχει κορμί 20άρας και μας λέει τα 3 μυστικά της

    14.02.2023 20:59
  • Τα μυστικά της Τζένη Μπαλατσινού: Η διατροφή της για να διατηρεί το κορμί της στα 52 της χρόνια

    12.02.2023 17:26
  • Οι 9 πιο σπουδαίοι λόγοι που χρειαζόμαστε τη μανούλα μας όσο χρονών κι αν είμαστε

    02.02.2023 21:14



Δημοφιλή

23.03.2023 12:56

Tυρόπιτα της γιαγιάς: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με 2 είδη...

20.03.2023 22:59

Το κάνε το θαύμα του πάλι ο Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό για...

15.03.2023 00:32

Νόστιμο και δροσερό: Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές!

15.03.2023 00:10

Η συνταγή που θα σας ζητάνε όλοι: Ο σοκολατένιος κορμός του ”Πρέσβη”...

11.03.2023 10:31

Έτοιμη σε λιγότερο από 15 λεπτά: Η απόλυτη κρεμώδης τυρόπιτα που θα...

07.03.2023 14:22

Έτοιμη σε 5 λεπτά: Γρήγορη, εύκολη συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα

06.03.2023 16:20

Νηστίσιμα και πανεύκολα: Το μυστικό του Άκη Πετρετζίκη για τραγανά και μοσχοβολιστά...

04.03.2023 15:10

Γρήγοροι, νόστιμοι, απολαυστικοί: Συνταγή για τους πιο εύκολους λουκουμάδες με 3 υλικά!

Πρόσφατα

23.03.2023 20:28

Κούγιας: «Πήρε 10.000€ από την Πισπιρίγκου, εγώ θα του πάρω και το...

23.03.2023 20:24

«Μπαίνεις σε γαργαλιστικές λεπτομέρειες»: Ο Λαγούτης είπε για τη Λαμπίρη Φεντόρουφ αυτό...

23.03.2023 20:12

Βέρτης: «Προτιμώ να δουλέψω σε σουβλατζίδικο τζάμπα παρά να πάω στο Survivor...

23.03.2023 20:07

Περήφανη Ελλάδα: Φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατασκεύασαν ένα όχημα βγαλμένο από το...

23.03.2023 20:03

Αναστασία: «Βοηθάω τους γονείς μου με τα χρήματα που βγάζω»

23.03.2023 19:51

«Το έφερε το αγόρι στο σπίτι, αντέδρασα»: O Γιάννης Αϊβάζης μιλάει για...

23.03.2023 19:19

Όλγα Τρέμη: Η ηλικία της κυρίας του ελληνικού ρεπορτάζ , ο λόγος...

23.03.2023 19:15

«Ντρέπομαι για τα παιδιά μου»: Θλιβερή δήλωση από τη μάνα της 14χρονης...

23.03.2023 18:55

Δάκρυσαν και οι πιο φανατικοί: Η δραματική εξέλιξη στον Σασμό που θα...

23.03.2023 18:29

Βαθιά υπόκλιση: Ο 32χρονος Άλεξ είναι ο πρώτος άνθρωπος με εγκεφαλική παράλυση...

23.03.2023 18:08

Μεγαλείο ψυχής: Ο καρκινοπαθής γιατρός έκανε χημειοθεραπείες το πρωί και στη συνέχεια...

23.03.2023 18:02

Τζωρτίνα Σερπιέρη: Η αξιαγάπητη κόρη της Μαρινέλλας που Ο Τόλης Βοσκόπουλος λάτρεψε...

23.03.2023 17:57

Μόνο ένα μαγειρείο την έψαχνε 48 ώρες: Η μεγάλη ηθοποιός που «έφυγε»...

23.03.2023 17:52

Μια διαφορετική γιαγιά: Μπερδεύουν την 64 ετών γιαγιά για αδερφή της εγγονής...

23.03.2023 17:48

Μας έπεσε το σαγόνι: Νύφη ξόδεψε 68 Ευρώ για νυφικό και 1.140...

23.03.2023 16:53

Το μάθε νωρίς το πρωί: Τρέμει η θέση της Ανθής Βούλγαρη –...

23.03.2023 16:45

Ηλίας Μαμαλάκης: «Για μένα ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο μόνος σεφ που...

23.03.2023 16:40

«Θα ξεχάσουμε και τα βασικά»: Όλο το Twitter δικάζει την Έλενα Παπαρίζου...

23.03.2023 16:33

Συγκλονίζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Η κόρη μου με βοήθησε να ξεπεράσω την...

23.03.2023 16:29

Λίγα λεπτά πριν την σύγκρουση: Το ανατριχιαστικό βίντεο που ανέβασε η Ευδοκία...

23.03.2023 16:19

«Είχε ένα λαχείο και θα κληρωνόταν»: Κλαίει όλη η Ελλάδα με την...

23.03.2023 16:06

Πρέπει να πάρετε όλοι θέση: Όλο το διαδίκτυο χειροκροτά την Ελένη Μενεγάκη...

23.03.2023 16:00

Έτσι εξηγούνται όλα: Οι μαρτυρίες φωτιά που καίνε τον προπονητή που κατηγορείται...

23.03.2023 15:41

Ξέσπασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τον Μικρούτσικο: «Αυτό εμένα σαν γυναίκα με...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here