Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

12 Μυστικά & Κόλπα για το Μαγείρεμα που οι Επαγγελματίες Σεφ ΔΕΝ θα ήθελαν να Γνωρίζεις!

Γαστρονομία
TIPSΣΥΜΒΟΥΛΕΣΧΡΗΣΙΜΑ
by Newsroom 07.09.2016 10:55
Newsroom 07.09.2016 10:55
0

Λένε ότι οι αρχιτέκτονες καλύπτουν τα λάθη τους με κισσό και οι σεφ με μαγιονέζα. Δυστυχώς όμως, δεν γίνεται όλες οι ατυχίες στη μαγειρική να καλυφθούν με τη βοήθεια ένας παχύ στρώματος σάλτσας. Μερικές φορές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο “δύσκολα” κόλπα. Αλλά μην ανησυχείτε! Στην πραγματικότητα, από τα παραψημένα μέχρι τα υπερβολικά αλμυρά φαγητά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά υλικά για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις!

1. Σκληρό κρέας

Έχετε αγοράσει ποτέ κρέας που πραγματικά φαινόταν καλό, αλλά μετά το μαγείρεμα έγινε σκληρό και δύσκολο να το μασήσετε; Αν η απάντησή σας είναι «ναι», μην ανησυχείτε. Εδώ είναι μερικά κόλπα για έχετε μαλακό και γευστικό κρέας, κάθε φορά.

  • Χρησιμοποιήστε φρούτα: μήλο, ανανά, μάνγκο ή αχλάδι, όλα λειτουργούν εξίσου καλά. Ξεφλουδίστε το φρούτο, αν είναι απαραίτητο και στη συνέχεια κόψτε το σε λεπτές φέτες. Μαγειρέψτε το κρέας καλύπτοντάς το με τις φέτες. Οι χυμοί κάνουν θαύματα στο να μαλακώνουν το σκληρό κρέας.
  • Χρησιμοποιήστε σάκε: Ετοιμάστε μαρινάδα σε ένα ξεχωριστό μπολ με τριμμένο κρεμμύδι και μήλο. Όταν τελειώσετε, προσθέστε ελαιόλαδο και λίγο σάκε. Μαρινάρετε το κρέας νύχτα στο ψυγείο για να προσθέσετε γεύση και να γίνει πιο μαλακό.
  • Χρησιμοποιήστε Coca-Cola: Η Coca-Cola μαλακώνει απίστευτα το κρέας. Πριν από το τηγάνισμα, βυθίστε το κρέας σε Coca-Cola για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα, αφήστε το να στεγνώσει λίγο και σοτάρετε με μαύρο πιπέρι. Και ένα ακόμα πλεονέκτημα: αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρκετά χοντρές φέτες.
  • Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι: Το μαρινάρισμα του κρέατος σε χυμό λεμονιού για 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα είναι αρκετά για να το μαλακώσουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, το κρέας πρέπει να έχει μαριναριστεί για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

2. Υπερβολικά αλμυρή σούπα

Αν έχετε προσθέσει πάρα πολύ αλάτι στη σούπα σας, εδώ είναι τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να την σώσετε:

  • Η ευκολότερη λύση είναι, φυσικά, να προσθέσετε περισσότερο νερό και να μαγειρέψετε τη σούπα σας για λίγα επιπλέον λεπτά. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή μπορεί να μην είναι πολύ κατάλληλη, δεδομένου ότι μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του πιάτου σας.
  • Αν έχετε ανάλατο ζωμό που έχει απομείνει, απλά προσθέστε λίγο από αυτόν στην κατσαρόλα. Θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σούπα σας λιγότερο αλμυρή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.
  • Μπορείτε να δοκιμάστε να βάλετε μια μικρή σακουλίτσα γεμάτη με ρύζι στην κατσαρόλα. Το ρύζι θα απορροφήσει το επιπλέον αλάτι.
  • Ορισμένοι σεφ χρησιμοποιούν επίσης επεξεργασμένη ζάχαρη για να διορθώσουν τη γεύση. Απλά τοποθετήστε ένα κύβο ζάχαρης μέσα στη σούπα. Περιμένετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέστε άλλο ένα κομμάτι. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρις ότου έχετε τη γεύση που θέλετε.
  • Τρόφιμα όπως οι πατάτες ή τα ζυμαρικά, μπορεί επίσης να απορροφήσουν το αλάτι. Εάν η συνταγή σας το επιτρέπει, απλά προσθέστε περισσότερα από αυτά τα συστατικά. Εάν κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν περιλαμβάνονται στη συνταγή, ρίξτε λίγες αποφλοιωμένες πατάτες και αφήστε τις να ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά πριν τις βγάλετε. Οι πατάτες θα απορροφήσουν την περίσσεια αλατιού και δεν θα χαλάσουν τη γεύση του πιάτου.

3. Η “σκληρή” γεύση του κρεμμυδιού

© lavozdelmuro.net

© lavozdelmuro.net

Η μυρωδιά ή η γεύση των άψητων κρεμμυδιών συχνά μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα. Ωστόσο, το μαγείρεμα χωρίς κρεμμύδι μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Ευτυχώς, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τα ωμά κρεμμύδια νοστιμότερα. Κόψτε τα κρεμμύδια όπως θέλετε και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πικρή γεύση.

4. Υπερβολικά αλμυρό κρέας

Η ξινή κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της περίσσειαε αλμύραε σε ένα πιάτο με βάση το κρέας. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ με ξινή κρέμα και το αφήνουμε να “χαλαρώσει”. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ανάλατο λάδι ή σάλτσα με βάση το αλεύρι (αλεύρι, νερό και ξινή κρέμα) στο πιάτο σας. Μια ανάλατη γαρνιτούρα είναι ένας ακόμη τρόπος για να σώσετε το φαγητό. Αν έχετε αλατισμένο τον κιμά, προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο, κολοκυθάκια, ή τρίψτε μερικές πατάτες. Αυτά τα συστατικά θα κάνουν το πιάτο σας ακόμα πιο τρυφερό και ζουμερό.

5. Υπερβολικά αλμυρά λαχανικά

Για να αφαιρέσετε το υπερβολικό αλάτι από τα μαγειρεμένα λαχανικά, μπορείτε να ρίξετε ανάλατο βραστό νερό πάνω τους και να τα μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Τα υπερβολικά αλμυρά μανιτάρια μπορεί επίσης να “σωθούν” με ανάλατες σάλτσες, γαρνιτούρες ή ξινή κρέμα.

6. Καμένο κρέας ή άλλα τρόφιμα

Με το μαγείρεμα του κρέατος, μπορείτε εύκολα να καταλήξετε με καμένο φαγητό απ’ έξω και σχεδόν ωμό από μέσα. Απλά κόψτε και πετάξτε το καμένο μέρος και συνεχίστε να σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό. Για να αφαιρέσετε την μυρωδιά καμένου από το πιάτο σας, μεταφέρετε το φαγητό σε ένα άλλο μπολ και καλύψτε το με ένα υγρό πανί. Ένας ακόμη τρόπος για να απαλλαγείτε από το άρωμα καμένου και την δυσάρεστη γεύση, είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

7. Κρύα πιάτα

© lavozdelmuro.net

© lavozdelmuro.net

Έχετε ποτέ δημιουργήσει μπουφέ στο σπίτι; Αν ναι, ίσως γνωρίζετε ότι η διατήρηση της θερμοκρασίας των τροφίμων μέχρι να τα σερβίρετε μπορεί να μια πρόκληση. Ευτυχώς, η λύση είναι αρκετά απλή. Απλά ζεστάνετε τα πιάτα (για τα ζεστά φαγητά) στο φούρνο για 5 λεπτά πριν από την τοποθέτηση των τροφίμων σε αυτά. Ή βάλτε τα στο ψυγείο, αν σχεδιάζετε να σερβίρετε κρύα φαγητά.

8. Ζωμός με πάρα πολύ λίπος

Αν ο ζωμός έχει πάρα πολύ λίπος, βάλτε τον στο ψυγείο να κρυώσει. Περιμένετε μέχρι το λίπος να σκληρύνει στην κορυφή και στη συνέχεια αφαιρέστε το.

9. Τηγανίτες κολλημένες στο τηγάνι

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι τηγανίτες κολλάνε στο τηγάνι. Εάν την ώρα που φτιάχνετε το μείγμα είναι πάρα πολύ νερουλό, προσθέστε λίγο αλεύρι. Αν το αλεύρι είναι χαμηλής ποιότητας, προσθέστε λίγο αλεύρι σιμιγδάλι. Είναι επίσης σημαντικό να προθερμάνετε το τηγάνι με λάδι πριν βάλετε το μείγμα σε αυτό.

10. Η κρέμα δεν είναι παχύρευστη

Η κρέμα πρέπει να είναι πιο παχύρευστη από την κρέμα γάλακτος ή τη σαντιγί. Ωστόσο, μπορεί μερικές φορές να αποτύχουμε στην υφή της. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα για να πυκνώσει. Πάρτε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Εάν εξακολουθεί να μην πήζει, προσθέστε λίγο περισσότερο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε την κρέμα για λίγα επιπλέον λεπτά, ή απλά να την βάλετε στο ψυγείο.

11. Παγωμένα λαχανικά

Αφήνοντας τις παγωμένες πατάτες να ζεσταθούν σταδιακά για 5-7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου (18-20°С) μπορεί να μειώσει τη γλυκιά γεύση τους. Ένα παγωμένο κρεμμύδι δεν θα χαλάσει αν αφήσετε να ξεπαγώσει στους 3-5°C.

Credits: Bright Side

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Τι πήγε σχεδόν να αγγίξει η κόρη μου και θα μπορούσε να της κοστίσει τη ζωή: Μην αγνοείτε ποτέ αυτό το σημάδι στη φύση.

    16.10.2025 18:35
  • Αν βρείτε αuτό μέσα στο σπίτι σας, να τι πρέπει να γνωρίζετε

    20.11.2024 17:44
  • Γνωστός Τικτοκερ αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα τυχερά παιχνίδια – Δεν θα το πιστεύετε τι κανουν

    27.05.2024 00:15
  • Μαθήματα ζωής από έναν 80χρονο: Τι να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας για να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι

    04.04.2023 10:07
  • Βρίσκεται σε κάθε σπίτι: Το απλό «μυστικό» για να διώξετε την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου σε χρόνο dt

    25.03.2023 16:46
  • Γιατί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος «0» είναι ξεχωριστοί;

    15.03.2023 00:00
  • Δραματική πρoειδoπoίση γιατρού: «Μην ουρείτε όταν κάνετε μπάνιο, θα πάθετε αuτό το πρόβλημα»

    12.03.2023 17:00
  • Μαθήματα ζωής: Οι 50 συμβουλές ενός 80χρονου για να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας και να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι

    08.03.2023 14:14
  • Πρώτες βοήθειες: Πως μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου που παθαίνει ανακοπή καρδιάς

    28.02.2023 19:34
  • Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Οι αόρατες ζημιές στα κτίρια – Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες πριν από το σεισμό

    17.02.2023 14:31

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here