Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Δοκιμαστε αυτη τη συνταγη για γαλακτομπουρεκο και ξεχαστε ολες τις αλλες

Γαστρονομία
ΣΥΝΤΑΓΗ
by Newsroom 17.08.2016 01:57
Newsroom 17.08.2016 01:57
0

Καλύτερο γαλακτομπούρεκο δεν έχω δοκιμάσει! Αξίζει πολλά! Τραγανό το φύλλο ακόμα και μετά από μέρες στο ψυγείο! Το σιρόπι σε πολύ καλές αναλογίες!

Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πακέτο φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
φλούδα ενός λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι

το ταψί που χρησιμοποίησα, ήταν 35εκ.

Πώς το κάνουμε:
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και μόλις έρθουν σε βρασμό αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Αφαιρούμε από το μίξερ και κρατάμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ.
Στον ίδιο κάδο του μίξερ και χωρίς να τον πλύνουμε χτυπάμε τους κρόκους με τα άλλα 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Θυσιάζουμε το 1/4 της μαρέγκας μας και το ανακατεύουμε στο μίξερ με το μείγμα των κρόκων για να αφρατέψει.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.Με μια σπάτουλα προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύοντας πολύ ελαφρά και με κυκλικές κινήσεις κάνουμε ομοιογενές το μείγμα μας. Αφήνουμε στο πλάι..
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα και την υπόλοιπη ζάχαρη (100γρ.).
Βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση και όταν ξεκινάει να βράζει ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και το σιμιγδάλι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά γιατί εύκολα πιάνει κάτω το σιμιγδάλι και μπορεί εύκολα να καεί.
Όταν πια έχει πήξει καλά το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 30 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό κάνει την κρέμα πιο βελούδινη.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα για να κρυώσει ελαφρά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαρέγκας. Ανακατεύουμε ελαφρά αλλά με δυνατές και σίγουρες κινήσεις για να ενσωματωθούν καλά τα δύο μείγματα. Το μείγμα με το σιμιγδάλι σαν πιο σφιχτό πρέπει να ανακατευτεί καλά για να έχει η τελική κρέμα μας την ίδια υφή παντού.
Ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί αφού το βουτυρώσουμε καλά πρώτα.
Στρώνουμε τα πρώτα 4 φύλλα γωνιάζοντάς τα. Δηλαδή το κάθε ένα να πάει ακριβώς σε μια από τις γωνίες του ταψιού για να περισσεύουν το ίδιο γύρω γύρω όταν βάλουμε και τα τέσσερα.
Ύστερα βάζουμε ένα ακόμα φύλλο στο κέντρο του ταψιού. Πάντοτε πριν βάλουμε το επόμενο φύλλο βουτυρώνουμε καλά στάζοντας το βούτυρο από το πινέλο αντί να το απλώνουμε με αυτό. Έτσι τα φύλλα μας έχουν αέρα μέσα τους πράγμα που κάνει το γλυκό μας ακόμα πιο τραγανό.
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα, και πάνω της άλλα 4-5 φύλλα. Καλό θα είναι να κόψουμε γύρω γύρω αρκετό από το φύλλο που περισσεύει ώστε να μην έχει πολύ φύλλο γύρω γύρω το γλυκό μας εκτός αν σας αρέσει αυτό όπως εμένα οπότε τα αφήνετε και τα υπόλοιπα με τη βοήθεια του πινέλου τα γυρνάτε προς τον πάτο του ταψιού.
Ρίχνουμε μπόλικο βούτυρο στην επιφάνεια του γλυκού μας και ραντίζουμε και με νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιά ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το γλυκό.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγεί από το φούρνο με κρύο σιρόπι.

Και λίγα μυστικα!

Δώστε προσοχή στα υλικά! Είναι το Α και το Ω! Επενδύστε λίγα χρήματα παραπάνω για να έχετε καλής ποιότητας φύλλο κρούστας,  φρέσκο βούτυρο γάλακτος και φρέσκο γάλα.

– Είναι σημαντικό να βουτυρώσετε καλά όλα τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσετε, ένα προς ένα. Αυτό θα τα βοηθήσει να ψηθούν με πιο σωστό τρόπο και να γίνουν εν τέλει πιο κρατσανιστά.

– Επιλέξτε, επίσης, ένα ταψί στο σωστό μέγεθος. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλο, γιατί έτσι θα απλωθεί η κρέμα, ούτε πολύ μικρό γιατί θα συμπιεστεί και δεν θα βγει καλό το γλυκό.

– Πριν βάλετε το γαλακτομπούρεκο στον φούρνο, μη ξεχάσετε να το χαράξετε! Έτσι θα ψηθούν τα φύλλα ομοιόμορφα!

– Για την κρέμα, θα πρέπει στην προπαρασκευή της να μην πήξει πολύ εφόσον στο φούρνο θα δέσει κι άλλο, και δεν θέλετε μία πολύ σφιχτή κρέμα.

Το σιρόπι, πρέπει να γίνει πιο πηχτό σε σχέση με τα άλλα γλυκά ταψιού (μεγαλύτερη αναλογία ζάχαρης και περισσότερο βράσιμο). Πρέπει, επίσης, να κρυώσει τελείως πριν πέσει στο γλυκό για να δέσει κι άλλο. Κρύο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο, λοιπόν, και λίγο-λίγο να μπορέσει να το «πιει» όλο.

Πηγή:  sintagespareas.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τpομερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα

    21.08.2025 18:27
  • Και κούκλος και νοικοκύρης ο Στάνκογλου: Αυτή τη συνταγή φτιάχνει με επιτυχία και τη του ζητούν οι φίλοι του

    02.05.2024 10:19
  • “Για να μπορούν να φάνε και οι μικρές” Η Χριστίνα Μπόμπα δίνει συνταγή για υγιεινό τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη

    29.04.2024 16:11
  • Έτσι αδυνάτισα: H Αντελίνα μας έβαλε στην κουζίνα της και έφτιαξε λαχταριστά μπιφτέκια light

    17.04.2024 10:20
  • Από τον Κουτσόπουλο περιμέναμε, αλλά από τη γυναίκα του Χρύσα, ήρθε η συνταγή για μελομακάρονα

    07.11.2023 14:28
  • Θυμίζουν τη συνταγή των γιαγιάδων: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον Λευτέρη Λαζάρου και το κόλπο που τα απογειώνει

    24.05.2023 16:35
  • Πιο νόστιμες από ποτέ: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει

    17.05.2023 12:11
  • Ποιος Πετρετζίκης; Η Άντζελα Δημητρίου ντυμένη στα λευκά φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια

    13.04.2023 15:27
  • Κάν’ το όπως η Ελένη: Η απίθανη συνταγή της για Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι

    10.04.2023 18:47
  • Ταλεντάρα, κουκλάρα, μάνα και νοικοκυρά: Η Βανδή φτιάχνει τσουρέκια με την κόρη της και σπάνε ρεκόρ likes

    20.03.2023 13:53

Δημοφιλή

18.11.2025 21:14

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

20.10.2025 22:17

Αλμυρό κέικ με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε

20.10.2025 22:05

Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025

20.10.2025 21:50

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

20.10.2025 21:39

Το Μυστικό του Σεφ για τον Τέλειο Κιμά – Συνταγή για κιμά...

02.09.2025 17:10

Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της...

01.03.2025 15:37

Χαμóς με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1n φoρά την συνταγή και...

10.06.2024 21:27

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του...

Πρόσφατα

05.12.2025 22:15

Ξάνθη: Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν ξανά για ένα ημερολόγιο – Δείτε φωτογραφίες από...

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 21:27

Γωγώ Μαστροκώστα: Auτή έιναι η μορφή καρκίνου που πάσχει

05.12.2025 21:05

Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα κατάφερε, υπέστn...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

05.12.2025 20:35

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

05.12.2025 20:26

Δάκρυσε και η Παναγία στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο...

05.12.2025 20:10

Ανακοπή καρδιάς: 6 προειδοποιητικά σημάδια που θα νιώσετε λίγες μέρες πριν

05.12.2025 19:46

Τραγωδία: Τρεις Νεκροί Αστυνομικοί και 13 τραυματίες – Πήγαν να κάνουν έξωση...

05.12.2025 19:25

Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για την σχέση...

05.12.2025 19:14

Έκλεισαν και άλλη Εθνική Οδό οι αγρότες – Αποκλεισμός επ’αόριστον στην κυκλοφορία

05.12.2025 18:37

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Παραλύει» ξανά η χώρα – Μόλις ανακοινώθηκε

05.12.2025 18:18

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Χρονοδιάγραμμα και κριτήρια

05.12.2025 18:08

Δεν τα κατάφερε η Αγγελική – Έφυγε σε ηλικία μόλις 49 χρονών

05.12.2025 17:44

Κακοκαιρία Byron: «Βούλιαξε» πασίγνωστη πόλη – Θυμίζει «Βενετία»

05.12.2025 17:32

ΕΚΤΑΚΤΟ Καιρός: Νέα πρόβλεψη Καλλιάνου – Τι έρχεται αύριο Σάββατο

05.12.2025 17:10

Έκτακτn είδηση για όσους έχουν Netflix, μόλις έγινε γνωστό

05.12.2025 16:51

ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ: ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ KINDER

05.12.2025 16:18

Πέθανε απομονωμένη στα 61 από καρκίνο η όμορφη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

05.12.2025 15:38

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στη Λούτσα:...

05.12.2025 15:03

Σοκ! Σκότωσε τους γονείς του και έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί…

05.12.2025 14:23

Αν πάτε να βγάλετε λεφτά και δείτε αυτό στο ΑΤΜ, φύγετε όσο...

05.12.2025 14:06

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here