Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Φανταστικο κουρκούτι για μπακαλιαρο και μυστικα για το ξαλμυρισμα

Γαστρονομία
ΣΥΝΤΑΓΗ
by Newsroom 20.03.2017 19:53
Newsroom 20.03.2017 19:53

Βήμα 1ο:

Καλό ξέπλυμα

Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και απομακρύνουμε τρίβοντάς τον με τα χέρια το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Στη συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 2ο:

Η σωστή προετοιμασία για το ξαλμύρισμα

Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, με την πέτσα να είναι προς τα πάνω. Προσέχουμε έτσι ώστε το ένα κομμάτι να μην είναι πάνω στο άλλο και συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, έτσι ώστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλύπτονται πλήρως. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.

Βήμα 3ο:

Οι αλλαγές του νερού

Ανά 4 ή 6 ώρες φρόντιζε να αλλάζεις το νερό με φρέσκο. Σε γενικές γραμμές για να ξαλμυριαστεί σωστά ο μπακαλιάρος πρέπει να αλλάξεις νερό 3 φορές την ημέρα και να τον αφήσεις στο νερό για ένα 24ωρο τουλάχιστον. Το μυστικό για να ξαλμυριαστεί σωστά ο μπακαλιάρος είναι η αλλαγή του νερού, μη το ξεχνάς.

Tip:
Αν θέλεις το ψάρι να μαλακώσει, στην τελευταία αλλαγή νερού βάλε νεράκι χλιαρό.

Και μη ξεχνάς:

Το απαραίτητο συνοδευτικό του μπακαλιάρου είναι η σκορδαλιά!

Κι ως προς το τηγάνισμα;

Προσοχή στο λάδι! Πρέπει να καίει
Για να γίνει τραγανό το κουρκούτι και να μείνει τρυφερή η σάρκα του ψαριού, πρέπει, αφενός να τηγανιστεί μέσα σε πολύ καυτό λάδ ι- κι όχι απλά ζεστό – κι αφετέρου να μη σκεπάσεις το τηγάνι.

Το τέλειο κουρκούτι

Τι θα χρειαστούμε:
Μπύρα (lager)
Αλεύρι (κατά προτίμηση άσπρο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Μπαχαρικά

Πως το κάνουμε:
Το απλό κουρκούτι (νερό κι αλεύρι) είναι σαν ψαρόκολλα.
Σήμερα θα σας δώσουμε την επαγγελματική συνταγή του κουρκουτιού, όπως αυτή διδάσκεται στις σχολές και όπως εφαρμόζεται στα καλά εστιατόρια που τολμούν να πουλήσουν μπακαλιάρο (λες και δεν είναι από τα νοστιμότερα ψάρια).

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αν θέλετε ρίχνετε και άλλα μπαχαρικά μέσα. Προτείνουμε το πράσινο πιπέρι.

Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα (330 κ. ε.).
Ανακατεύουμε. Μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουμε ζύμη αλλά κουρκούτι. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες. Ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού (αν είναι πολύ ρευστό) ή της μπύρας (αν έσφιξε πολυ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην κάνετε τον έξυπνο και αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αποτελούν χημικά συστατικά αναγκαία για το κουρκούτι. Το αλάτι σφίγκει το τελικό αποτέλεσμα και η ζάχαρη δίνει το χρυσό χρώμα στην κρούστα.
Στα σχόλια βλέπουμε ότι προτείνετε να προστεθεί στη συνταγή και ένα σφηνάκι τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο). Τέλεια ιδέα. Στις ζύμες μας πάντα βάζουμε και ένα σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Σε αυτή, επειδή έχει την μπύρα δεν βάζουμε. Το δοκιμάσαμε, όμως, και έγινε πολύ καλό.
Αν χρησιμοποιήσετε ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο θα έχει περισσότερο την αίσθηση του «ψαρομεζέ».
Ο φίλος Βασίλης προτείνει με αυτό που θα περισσέψει να βουτήξουμε φέτες ψωμί και να τις τηγανίσουμε. Δοκιμάστε το με μπόλικη ρήγανη και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Και μια και λέμε κεφαλογραβιέρα. Κόψτε την σε ράβδους, βουτήξτε την στο κουρκούτι και τηγανίστε την κι αυτή… Σαν να ξεφύγαμε λίγο, ε;

Πηγή: tsoukali.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Θυμίζουν τη συνταγή των γιαγιάδων: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον Λευτέρη Λαζάρου και το κόλπο που τα απογειώνει

    24.05.2023 16:35
  • Πιο νόστιμες από ποτέ: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει

    17.05.2023 12:11
  • Ποιος Πετρετζίκης; Η Άντζελα Δημητρίου ντυμένη στα λευκά φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια

    13.04.2023 15:27
  • Κάν’ το όπως η Ελένη: Η απίθανη συνταγή της για Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι

    10.04.2023 18:47
  • Ταλεντάρα, κουκλάρα, μάνα και νοικοκυρά: Η Βανδή φτιάχνει τσουρέκια με την κόρη της και σπάνε ρεκόρ likes

    20.03.2023 13:53
  • Έτοιμη σε 5 λεπτά: Γρήγορη, εύκολη συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα

    07.03.2023 14:22
  • Νηστίσιμα και πανεύκολα: Το μυστικό του Άκη Πετρετζίκη για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια

    06.03.2023 16:20
  • Γρήγοροι, νόστιμοι, απολαυστικοί: Συνταγή για τους πιο εύκολους λουκουμάδες με 3 υλικά!

    04.03.2023 15:10
  • Λαχταριστά, τα τρως χωρίς τύψεις: Τα κουλουράκια γιαουρτιού που φτιάχνονται χωρίς ζάχαρη

    16.02.2023 16:21
  • Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό στην μαρινάδα του κρέατος που απογειώνει την γεύση του

    29.01.2023 18:17



Δημοφιλή

03.08.2023 20:37

Πανεύκολη συνταγή για τιραμισού: Δροσερό και αναζωογονητικό, ιδανικό για επιδόρπιο

09.07.2023 22:00

Οι ειδικοί απαντούν: Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν παραγγέλνουμε ψωμί στα...

13.06.2023 17:53

Σαν της μαμάς το γλυκό: Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά...

24.05.2023 16:35

Θυμίζουν τη συνταγή των γιαγιάδων: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον Λευτέρη...

22.05.2023 18:38

Τυρόπιτα σουφλέ: Εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, με μπεσαμέλ και διάφορα τυριά...

17.05.2023 12:11

Πιο νόστιμες από ποτέ: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες...

26.04.2023 21:56

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας: Η απόλυτη μαρινάδα για το κοτόπουλο με...

15.04.2023 21:54

Μια αλλιώτικη συνταγή: Η vegan μαγειρίτσα – Την φτιάχνουν οι καλόγεροι και...

Πρόσφατα

22.09.2023 20:15

Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής

22.09.2023 20:03

Τούνη – Αλεξάνδρου: Οι πρώτες εικόνες από τη βάπτιση! Η απαστράπτουσα Τούνη...

22.09.2023 19:54

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Με ασύμμετρο μίνι black dress και εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα στη βάφτιση...

22.09.2023 19:48

To ιδιαίτερο μακιγιάζ και το hair styling που επέλεξε η Ιωάννα Τούνη...

22.09.2023 19:45

Τούνη-Αλεξάνδρου: Οι αφίξεις στο κτήμα για τη βάφτιση του γιου τους –...

22.09.2023 19:39

Στέλλα Πάσσαρη – Γιώργος Μανίκας: Ντυμένοι στα μπλε οι νονοί του γιου...

22.09.2023 19:22

“Έσπασε” η Σίσσυ Χρηστίδου για το διαζύγιο: “Όταν γίνει το “κλικ” δεν...

22.09.2023 19:16

Χαμογελά από ψηλά ο Παντελής Παντελίδης: Το τραγούδι «Γίνεται» στο soundtrack της...

22.09.2023 19:06

Περήφανη μαμά η Νόνη Δούνια: Ο γιος της πηγαίνει στο στρατό –...

22.09.2023 18:58

Συγκινεί η ηθοποιός – τραγουδίστρια Τάνια Ρόκκα για τη μάχη της με...

22.09.2023 18:31

Βίντεο ντοκουμέντο: Σάλος στο Ηράκλειο με τον ξυλοδαρμό ανήλικου παιδιού σε κοινή...

22.09.2023 18:16

Μαθεύτηκε το επάγγελμα του συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη – «Έχει χρυσή καρδιά»

22.09.2023 16:52

“Ο Αντώνης έσβησε στην άσφαλτο”: Θρήνος για τον 24χρονο ντελιβερά που δούλευε...

22.09.2023 16:43

Το ξεστόμισε η Μενεγάκη για τον Κασσελάκη: Είπε με απλά λόγια αυτό...

22.09.2023 16:36

Αγωνία για τη ζωή του: Στην εντατική αγοράκι 9,5 μηνών ύστερα από...

22.09.2023 16:12

Τούμπα όλα με τη βάφτιση του γιου της Ιωάννας Τούνη: Δύσκολες ώρες,...

22.09.2023 16:10

«Εγώ δικό μου άνθρωπο δε θα τον πήγαινα σε ίδρυμα»: Καταπέλτης η...

22.09.2023 15:10

Μαθεύτηκε το επάγγελμα του συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη – «Έχει χρυσή καρδιά»

22.09.2023 15:04

«Ήμουν κουρασμένος»: Σάλος με τη δήλωση του Κασσελάκη και την αναφορά του...

22.09.2023 15:02

Πήγε 1η μέρα στη δουλειά και βρήκε τραγικό θάνατο: Νεκρός εργάτης 24...

22.09.2023 14:41

Η 19χρονη Ειρήνη ενάμιση χρόνο πριν διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Σήμερα...

22.09.2023 14:38

Τύχη, έρωτας, και πολλά λεφτά: Καλά νέα για 4 Ζώδια, θα έχουν...

22.09.2023 14:35

Ο Θοδωρής Κολυδάς είπε αυτό που φοβόμασταν όλοι: «Έρχεται σε λίγο έκτακτο...

22.09.2023 14:29

“Ήμουν τυχερός”: Τα πρώτα λόγια του βοσκού που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here