Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και καρύδια

Γαστρονομία
ΓΛΥΚΟΣΟΚΟΛΑΤΑΣΥΝΤΑΓΗ
by Newsroom 31.03.2015 07:00
Newsroom 31.03.2015 07:00

Συστατικά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια + 50 γρ. για τη μαγιά
150 γρ. μέλι
150 γρ. νερό
1,5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
100+50 γρ. βούτυρο
2 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
15 γρ. μαγιά
10 γρ. μαχλέπι
2 βανίλιες
1,5 γρ. μαστίχα
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου σε κομμάτια
45 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
λίγα καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι
160 γρ. ζάχαρη
160 γρ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε στο μίξερ το νερό, τη μαγιά και τα 50γρ αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μετά σκεπάζουμε το μείγμα με το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντάς το απαλά από πάνω. Το αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο. Είναι έτοιμο όταν οι φουσκάλες της ζωντανής μαγιάς βγουν πάνω από το αλεύρι (περίπου σε μισή ώρα).
Ενδιάμεσα βάζουμε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (Μαχλέπι, βανίλια, μαστίχα) σε ένα μπλεντεράκι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε ένα γουδί.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι, τα 100 γρ. βούτυρο, το ξύσμα και το μείγμα των μπαχαρικών με τη ζάχαρη, μέχρι που να λιώσει το βούτυρο αλλά προσοχή όχι να κάψει αλλά απλά να ζεσταθεί. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά και όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ όπου έχουμε το μείγμα του αλευριού.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να μπορεί να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα. Περίπου για 5 λεπτά. Στο τέλος των πέντε λεπτών προσθέτουμε τα 50 γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια ενώ χτυπάει ακόμα το μίξερ. Μόλις απορροφηθεί και το τελευταίο κομμάτι από το βούτυρο βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει (αλλά όχι σε πολύ ζεστό μέρος) περίπου για 1 – 2 ώρες.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο μιας και είναι αρκετή για 2 τσουρέκια.
Ετοιμάζουμε το μείγμα για τη γέμιση λιώνοντας στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο. Ψιλοκόβουμε και μερικά καρύδια και τα έχουμε και αυτά εκεί δίπλα.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη διπλώνουμε αρκετές φορές και την ανοίγουμε με τον πλάστη με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού. Τη διπλώνουμε ξανά και ξανά και την ανοίγουμε ξανά. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε το τσουρέκι μας να έχει πολλές ίνες καθώς ψήνεται. Αφού κάνουμε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, και με την βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε το μείγμα της σοκολάτας και από πάνω σκορπάμε τα καρύδια. Διπλώνουμε σε ρολό από την πιο στενή πλευρά.
Έπειτα βάζουμε το ρολό για 10-15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση.
Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε στα δύο τη ζύμη κατά μήκος. Έτσι εμφανίζονται οι στρώσεις της σοκολάτας και γυρνάμε τις ζύμες με την γέμιση προς τα πάνω για να μην τρέξει. Βάζουμε παράλληλα τα δύο κομμάτια και κάνουμε μια απλή κοτσίδα προσέχοντας οι ‘κόψεις” της ζύμης να είναι πάντοτε προς τα πάνω για να μην χύνεται η γέμιση κατά το ψήσιμο. Βάζουμε σε ταψί ή φόρμα του κέικ. Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη μισή ζύμη.
Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30’ έως 1 ώρα και μετά τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Αν θέλουμε να σιροπιάσουμε τα τσουρέκια μας τότε κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Είναι έτοιμο μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη. Μοιράζουμε το σιρόπι στη μέση και σιροπιάζουμε με προσοχή τα τσουρέκια μας. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά κόβουμε.

(via)

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Θυμίζουν τη συνταγή των γιαγιάδων: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον Λευτέρη Λαζάρου και το κόλπο που τα απογειώνει

    24.05.2023 16:35
  • Πιο νόστιμες από ποτέ: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει

    17.05.2023 12:11
  • Ποιος Πετρετζίκης; Η Άντζελα Δημητρίου ντυμένη στα λευκά φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια

    13.04.2023 15:27
  • Κάν’ το όπως η Ελένη: Η απίθανη συνταγή της για Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι

    10.04.2023 18:47
  • Ταλεντάρα, κουκλάρα, μάνα και νοικοκυρά: Η Βανδή φτιάχνει τσουρέκια με την κόρη της και σπάνε ρεκόρ likes

    20.03.2023 13:53
  • Η συνταγή που θα σας ζητάνε όλοι: Ο σοκολατένιος κορμός του ”Πρέσβη” με μόνο 4 Υυλικά.

    15.03.2023 00:10
  • Έτοιμη σε 5 λεπτά: Γρήγορη, εύκολη συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα

    07.03.2023 14:22
  • Νηστίσιμα και πανεύκολα: Το μυστικό του Άκη Πετρετζίκη για τραγανά και μοσχοβολιστά κουλουράκια

    06.03.2023 16:20
  • Γρήγοροι, νόστιμοι, απολαυστικοί: Συνταγή για τους πιο εύκολους λουκουμάδες με 3 υλικά!

    04.03.2023 15:10
  • Λαχταριστά, τα τρως χωρίς τύψεις: Τα κουλουράκια γιαουρτιού που φτιάχνονται χωρίς ζάχαρη

    16.02.2023 16:21



Δημοφιλή

03.08.2023 20:37

Πανεύκολη συνταγή για τιραμισού: Δροσερό και αναζωογονητικό, ιδανικό για επιδόρπιο

09.07.2023 22:00

Οι ειδικοί απαντούν: Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν παραγγέλνουμε ψωμί στα...

13.06.2023 17:53

Σαν της μαμάς το γλυκό: Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά...

24.05.2023 16:35

Θυμίζουν τη συνταγή των γιαγιάδων: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από τον Λευτέρη...

22.05.2023 18:38

Τυρόπιτα σουφλέ: Εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, με μπεσαμέλ και διάφορα τυριά...

17.05.2023 12:11

Πιο νόστιμες από ποτέ: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες...

26.04.2023 21:56

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας: Η απόλυτη μαρινάδα για το κοτόπουλο με...

15.04.2023 21:54

Μια αλλιώτικη συνταγή: Η vegan μαγειρίτσα – Την φτιάχνουν οι καλόγεροι και...

Πρόσφατα

27.09.2023 16:47

Έκτακτη προειδοποίηση για εκκένωση: Σε ποια περιοχή χτύπησε η κακοκαιρία Elias

27.09.2023 16:08

«Έίστε όλοι φονιάδες, σκοτώσατε τον γιο μου»: Ξεσπά η χαροκαμένη μάνα του...

27.09.2023 16:03

Παγκόσμια θλίψη για τον Μπρους Γουίλις: Δυστυχώς ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα η...

27.09.2023 15:58

«Είχα πιει, δεν θυμάμαι τίποτα»: Οι δηλώσεις της κοπέλας που παρενόχλησε στη...

27.09.2023 15:49

Έξαλλη η Ελεονώρα Μελέτη για Νεφέλη Ορφανού: «Οι πεποιθήσεις της πραγματικά ανήκουν...

27.09.2023 15:23

«Μου εύχονται να πεθάνω στο νοσοκομείο»: Τα απαράδεκτα μηνύματα στον Μαυρίκιο Μαυρικίου,...

27.09.2023 15:21

«Λύγισε» ξανά on air η Καινούργιου: «Όλες οι φίλες μου έχουν γίνει...

27.09.2023 15:15

Όλοι υποκλίνονται στον Γιώργο Νινιό: “Ο Νινιός πρέπει να διδάσκεται!”- “Δώστε του...

27.09.2023 14:25

30.000 likes σε λίγες ώρες: Η Δούκισσα Νομικού ανακοίνωσε τα χαρμόσυνα νέα...

27.09.2023 14:18

«Ένα τίποτα είμαστε…»: «Μαύρη» μέρα για ττα Ελληνικά ΜΜΕ, νεκρός τόσο νέος...

27.09.2023 14:13

Το ανακοίνωσαν και όλοι τους εύχονται: Χαρές ξανά, 13 χρόνια μετά, για...

27.09.2023 14:12

Δυστυχώς, ανακοίνωσε τα δυσάρεστα ο αδερφός του Βασίλη Καρρά: «Παλεύει και ελπίζει,...

27.09.2023 14:10

Νικολέττα Καρρά: «Πάντα θυμάμαι να αισθάνομαι αγόρι, ακόμα και τώρα αισθάνομαι άντρας,...

27.09.2023 14:09

«Θα γίνω καλά γιατί παντρεύω τον Γιώργο μου»: Σπαράζουν καρδιές με τα...

27.09.2023 12:44

Σοκ στην Άρτα: Πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε μπροστά στον άντρα...

27.09.2023 12:37

Τέλος η Σούπερ Κική από την τηλεόραση, η τελευταία συνέντευξη που την...

27.09.2023 12:34

Εικόνες μακελειού: Κάηκαν οι κυλιόμενες σκάλες στο μετρό Πειραιά- Τι συνέβη

27.09.2023 12:32

Όλο το Διαδίκτυο μιλάει για τον Ρόκκο: Είπε 7 μόνο λέξεις για...

27.09.2023 12:28

Νεκρό 15χρονο αγόρι – Έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

27.09.2023 11:47

Την χτύπησε με το τηγάνι μέχρι θανάτου: Κόρη σκότωσε την μητέρα της...

27.09.2023 11:34

Τραγωδία στην Άρτα: Αuτός είναι ο 38χρονος που σκóτωσε τον 65χρονο πατέρα...

27.09.2023 11:25

Ηράκλειο: «Εδώ θα πεθάνω» – Στο νοσοκομείο 32χρονη που την μάγκωσε ο...

27.09.2023 10:17

Τραγωδία στην Κρήτη – Νεκρός 20χρονος που το αυτοκίνητό του έπεσε σε...

27.09.2023 09:57

Κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο: Τραγικά νέα για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου,...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here