Πρόωρο Μωρό Ζει Από Θαύμα Και Γιορτάζει Τα Πρώτα Του Γενέθλια! (pics) - Fanpage

Πρόωρο Μωρό Ζει Από Θαύμα Και Γιορτάζει Τα Πρώτα Του Γενέθλια! (pics)

Πρόωρο Μωρό Ζει Από Θαύμα Και Γιορτάζει Τα Πρώτα Του Γενέθλια!

Ο μικρός Jari γεννήθηκε μόλις 23 εκατοστά και 325 γραμμάρια. Ένα χρόνο μετά αφού έζησε από θαύμα καθώς είναι ένα από τα μικρότερα μωρά που επιβίωσαν, γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια.

Ο μικρός Jari δεν μεγάλωνε κανονικά όσο βρισκόταν στην κοιλιά της μαμάς του, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται από ειδικό σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, η μητέρα του εισήχθη στο νοσοκομείο στις 23 εβδομάδες ώστε να της κάνουν συχνά υπερηχογραφήματα με την ελπίδα πως θα συμπληρώσει τους 9 μήνες εγκυμοσύνης δίνοντας έτσι χρόνο στο έμβρυο να πάρει το βάρος που χρειάζεται.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι. Μάλιστα, είπαν στον μπαμπά του Jari πως είχε μόλις 30% πιθανότητες να επιβιώσει. Λίγες μέρες αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφτασε η ώρα του τοκετού με τους δύο γονείς να μην τρέφουν πολλές ελπίδες για τον γιο τους.

«Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται στις 24 εβδομάδες πρέπει να διασωληνώνονται κάτι που δεν ήταν εύκολο για τον Jeri μας επειδή ήταν μικροσκοπικός… Είχαμε απελπιστεί! Ευτυχώς, όμως, μια νοσοκόμα κατάφερε να τον διασωληνώσει και οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν», λέει σήμερα η μητέρα του.

Το αγοράκι έμεινε στο αναπνευστικό μηχάνημα για περίπου ενάμιση μήνα και χρειάστηκε να παραμείνει στη ΜΕΘ για 127 ημέρες, όπου μια ομάδα γιατρών, νοσοκόμων και διάφορων θεραπευτών τον φρόντισαν και παρακολουθούσαν την ανάπτυξή του.

Ενώ βρισκόταν στη ΜΕΘ, χρειάστηκε να κάνει πολλαπλές μεταγγίσεις και μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αλλά ευτυχώς δε είχε σοβαρά προβλήματα όπως αιμορραγία στον εγκέφαλο ή καρδιακές παθήσεις και δεν χρειάστηκε άλλες εγχειρήσεις.

Μετά από τέσσερις μήνες, ο Jari πήρε εξιτήριο τον Ιούνιο και σήμερα, έναν χρόνο αργότερα, είναι πάνω από μισό μέτρο και ζυγίζει σχεδόν 16 κιλά!

«Ενθουσιάζεται με απλά, καθημερινά πράγματα και είναι πολύ δραστήριος» λένε οι γονείς του. «Ωστόσο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται με αργότερους ρυθμούς από άλλα παιδιά της ηλικίας του και τον παρακολουθούν στενά οι γιατροί του. Κατά τ’ άλλα, όμως, είναι ένα υγιέστατο, υπερκινητικό και χαρούμενο παιδί που έδωσε φως στη ζωή μας».

Αφήστε το σχόλιο σας: