7 Σημάδια καμπανάκια που προειδοποιούν ότι το Παιδί σας χρειάζεται Επειγόντως Γιατρό! - Fanpage

7 Σημάδια καμπανάκια που προειδοποιούν ότι το Παιδί σας χρειάζεται Επειγόντως Γιατρό!

Οποιαδήποτε ασθένεια του παιδιού αποτελεί σοβαρή πρόκληση για κάθε γονιό. Όμως, πολλά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν αν αναγνωρίζετε έγκαιρα κάποια προειδοποιητικά σημάδια.

Αποφασίσαμε να σας συμβουλέψουμε για επτά μεγάλα σημάδια κακής κατάστασης του σώματος του παιδιού, που είναι καλύτερα να μην αγνοήσετε.

1. Εμφάνιση ελιών

1

Αν στο σώμα του παιδιού εμφανιστεί ένα νέο ασύμμετρο σημάδι με μη-ομοιόμορφο χρώμα, σε μέγεθος πάνω από 6 χιλιοστά) σε μέγεθος ή άρχισε ξαφνικά να μεγαλώνει μια προηγούμενη ελιά, τότε είναι ένδειξη ότι πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό.

2. Τριχόπτωση

2

Η πηγή αυτού του προβλήματος πιθανόν να πηγάζει από το εσωτερικό του οργανισμού του παιδιού. Ίσως πρόκειται για έλλειψη βιταμινών, αλλά για να βεβαιωθείτε, συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο.

3. Απότομη αλλαγή της διάθεσης και της συμπεριφοράς

3

Ένας σοβαρός λόγος για να επισκεφτείτε το γιατρό είναι και η αιφνίδια επιδείνωση της όρεξης, διαταραχές του ύπνου και μείωση της φυσικής δραστηριότητας του παιδιού.

4. Αύξηση του μεγέθους της κεφαλής

4

Η κρανιακή πηγή μωρού είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να κλείσει και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αυξηθεί σε μέγεθος. Αν συμβαίνει το αντίθετο, ίσως το παιδί αναπτύσσει κάποια ασθένεια.

5. Μείωση της ακοής

5

Αν το παιδί σταματά να ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις και δεν ανταποκρίνεται, ακόμα και αν αναφέρεστε σε αυτό με το όνομά του, τότε πιθανόν υπάρχει κάποια βλάβη στα αυτιά. Επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατό έναν παιδίατρο.

6. Συνεχής δίψα

6

Το συχνό και φαινομενικά αθώο αίτημα του παιδιού για να πιει μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι κάποιας σοβαρής πάθησης και είναι ένδειξη να επισκεφτείτε το γιατρό.

7. Εμφάνιση δυνατού ροχαλητού

7

Το ελαφρύ ροχαλητό δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά η αύξηση της έντασης του υποδεικνύει αναπνευστική ανεπάρκεια. Δεν πρέπει να αγνοήσετε αυτά τα συμπτώματα, καθώς μπορεί να υποδεικνύουν την ανάπτυξη κάποιας λοίμωξης στον οργανισμό.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: